Manchester-lagene er verst, mens åtte prosent av Liverpool-supporterne svarer at de vil dra før kampslutt

Delte meninger om å ikke bli igjen til siste slutt.

Et spørreundersøkelse gjennomført av spillselskapet Betfair og opinionsselskapet YouGov har tatt for seg temaet med å forlate stadion før kampslutt.

1300 fans har i juli/august svart på hva de synes om emnet, og hva som eventuelt er den største motivasjonen for å reise fra setet sitt.

23 prosent av supporterne svarer at de har dratt tidlig fra minst en Premier League-kamp forrige sesong.

I svarene blir dette møtt med både forståelse og sinne.

Skylder på trafikken

Nå har vi en sesong hvor kampene også ser mer tillagt tid enn tidligere. Hva er det som får betalende kunder til å flykte?

Trafikk (35 prosent) var den mest populære unnskyldningen, foran det at laget fikk bank ute på gresset (30 prosent). Andre årsaker som ble oppgitt var blant annet overtro og at de mislikte kampareanen.

Dette har vi alt sett eksempler på, som da Aston Villa slo Everton 4-0 søndag 20. august. Hjemmelaget ledet 3-0 etter litt over 50 minutter. Store mengder av bortesvingen stakk mot utgangen, selv om nesten halvparten av kampen fortsatt skulle spilles.

Skuffelse kan være en sterk motivator. Da gulljagende Arsenal så toget gå hjemme mot Brighton, var det store mengder med nedslåtte supportere som forlot Emirates. Bortelaget vant til slutt 3-0.

Storklubbene er verst

Suksess på banen er ikke nødvendigvis synonymt med støtte i 90+. Manchester United, Arsenal og Manchester City er de tre klubbene som kommer dårligst ut i undersøkelsen, hvor supporterne mest trolig vil gå tidlig.

Skyldes det (for) store forventinger som ikke blir møtt?

Liverpool har nå 42 seiersmål på overtid

Liverpool har nå 42 seiersmål på overtid

Darwin Nunez sin andre scoring på St. James’ Park ble den 42. gangen Liverpool har fått et seiersmål i Premier League etter det 90. minutt.

Innsikt 29.aug 13:48
13 minutter var nok til å rangere Nunez som en av de beste spillerne i runden

13 minutter var nok til å rangere Nunez som en av de beste spillerne i runden

Også Opta ble imponert over Darwin Nunez sitt innhopp mot Newcastle.

Nyheter 29.aug 12:30

Liverpool havner på 6.-plass. En av tre Liverpool-supportere fastholder på at de aldri vil stikke tidlig fra en kamp med laget sitt.

Det er kanskje ikke så rart når de røde har en sterk statistikk med både overtidsøyeblikk og sene avgjørelser. Hvem ville gått glipp av Diogo Jotas seiersmål mot Tottenham forrige sesong, eller Darwin Nunez’ innbyttermagi mot Newcastle nettopp?

Kun åtte prosent av de røde vedkjenner at de trolig vil finne veien ut før fløytesignalet.