Chelsea-stjerne av med skade i treningskamp, usikker til serieåpningen mot Liverpool

Arsenal og Chelsea fikk hver sin nøkkelspiss skadet i preseason.

Mens preseason blir mer og mer seriøs øker også risikoen for skader og slike ting.

Liverpools supportere fikk kjenne på stresset da Alexis Mac Allister, som de fleste ser for seg er en nøkkelbrikke i laget, måtte få behandling ute på banen mot Bayern München onsdag 2. august, før 24-åringen ikke kom ut etter garderobepraten.

Heldigvis var Jürgen Klopp raskt ute med å roe nervene.

– Da sa han at han fint kunne ha spilt videre, men vi ønsket ikke ta den risikoen. Det var en smell i kneet, men det er ingen fare, var tyskerens oppdatering.

Nkunku undersøkes

Like heldig var ikke Liverpools motstander i neste ukes Premier League-premiere. Det kan være de røde slipper å møte duoen Nicolas Jackson/Christopher Nkunku.

Mauricio Pochettino kan glede seg over å ha gått ubeseiret gjennom preseason, men natt til torsdag måtte sommerkjøpet Christopher Nkunku byttes med Mykhailo Mudryk allerede etter 22 minutter.

25-åringen fikk seg en smell mot Borussia Dortmund-midtstopper Mats Hummels. Etter kampen hadde Pochettino dette å melde: 

– Legene sjekker han.

EN SPILLER LIVERPOOL BØR HA MERKET SEG: Et annen Chelsea-kjøp, Nicolas Jackson, har sett imponerende ut i preseason.

EN SPILLER LIVERPOOL BØR HA MERKET SEG: Et annen Chelsea-kjøp, Nicolas Jackson, har sett imponerende ut i preseason.

– Han kjenner noe i kneet men forhåpentligvis er det ikke noe stort problem og han kan være raskt tilbake med laget. Nå trenger vi noen dager til å vurdere ham og før vi kommer tilbake til London er det vanskelig å vite.

Soldier Field-banen i Chicago var i dårlig forfatning, kanskje preget av Ed Sheeran-konserten med 73 000 som ble holdt der på lørdag, og førte til at spillet var av lavere kvalitet. Den ble beskrevet som ujevn, sandete og tørr, men Chelsea-treneren ville ikke gi forholdene skylda.

– Jeg synes situasjonen var litt uheldig men vi kan ikke klage på banen og gi den skylden for at han ble skadet. For meg var det bare uflaks.

– Jeg så ikke situasjonen men det handler ikke om å klage. Vi tar alltid noen sjanser fordi banen er ikke perfekt fordi de bruker den til forskjellige idretter og det er noen ganger risikoen med en tour, ja.

Jesus under kniven

På en annen kant av London vant Arsenal Emirates Cup etter 1-1 ved ordinær tid, og 5-4 på straffer. Tidligere Liverpool-spiller Takumi Minamino var den eneste som misset for Monaco.

Litt overraskende for mange var det Eddie Nketiah som startet på topp i Mikel Artetas lag. 24-åringen takket for tilliten ved å sette inn 1-1.

Gabriel Jesus har vist god form i preseason, og onsdag forklarte Arteta hvorfor brasilianeren ikke var i Monaco-troppen.

– Dessverre, måtte han gjennom et lite inngrep i morges.

– Han har hatt litt ubehag i kneet som har gitt ham problemer så de var nødt til å gå inn. Det er ikke noe alvorlig men han kommer til å være ute i noen uker.

Mac Allister kunne ha spilt videre

Mac Allister kunne ha spilt videre

Jürgen Klopp med beroligende nyheter etter kampen mot Bayern München.

Nyheter 02.aug 16:32
Det lukter mål av dette Liverpool-laget, dessverre begge veier

Kampkommentar og børs etter Bayern München: Det lukter mål av dette Liverpool-laget, dessverre begge veier

Fremover må Klopp & Co jobbe hardt med å tette igjen bak.

Kommentar 02.aug 16:04

Det skal være det samme kneet som holdt 26-åringen på sidelinja i deler av 2022/23-sesongen.

– Det er et stort slag for vi hadde han tilbake på sitt beste, spesielt med tanke på hvordan han spilte mot Barcelona og han var i god form men dessverre mistet vi han

– Vi måtte se på det og ta en avgjørelse og det beste er å beskytte spilleren og få han tilbake så fort som mulig. Vi bestemte oss for å gjøre det.

Jesus vil med det miste Community Shield mot Manchester City lørdag 6. august, ligapremieren mot Nottingham Forest lørdag 12. august. «The Gunners» avslutter måneden mot Crystal Palace (21.8) og Fulham (26.8), før det søndag 3. september er storkamp mot Manchester United.