– Dette var en av de beste prestasjonene vi har levert under Klopp

Trent Alexander-Arnold er tydelig på at denne kampen kommer til å huskes i lang, lang tid.

Da Trent Alexander-Arnold foræret Anthony Gordon og Newcastle United ledermålet etter en stor brøler, sto Liverpool overfor en vanskelig oppgave med å snu kampen mot et av ligaens beste hjemmelag.

Etter at Virgil van Dijk ble utvist noen minutter senere fremsto oppgaven nær umulig. 

På et utrolig vis klarte de rødkledde allikevel å få med seg tre poeng, etter at Darwin Nunez kom inn og scoret to mål på kontring. Uruguayaneren var svært fornøyd da han møtte til intervju etter kampen. 

Minneverdig kamp

– Jeg er veldig fornøyd med laget, som gjorde en svært god jobb med en mann mindre etter det røde kortet. Vi arbeider hardt for slike øyeblikk, og det var veldig gøy å komme inn og hjelpe laget til seier med to mål, sa Nunez ifølge oversetter for anledningen Alisson Becker. 

– Takk for all støtten, sa en lattermild Nunez på engelsk da han mottok prisen som banens beste. 

ØYEBLIKKETS MANN: Nunez scoret målene som sørget for seier.

ØYEBLIKKETS MANN: Nunez scoret målene som sørget for seier.

Trent Alexander-Arnold er tydelig på at dette er en kamp som kommer til å huskes i lang tid. 

– Det var utrolig. Det var noe spesielt som skjedde der ute i dag. Man kommer med en kampplan, og ønsker å kontrollere kampen og drepe atmosfæren så mye som mulig, men det skjedde ikke i dag.

– Vi måtte gjøre det på den vanskelige måten i dag, men vi gravde dypt, dro i samme retning og det var en prestasjon som kommer til å huskes i lang tid. Det var en av de beste prestasjonene under Klopp - og vi har hatt mange gode prestasjoner. 

– Vi kommer til å se tilbake på denne kampen som noe veldig, veldig spesielt. 

Best med ti mann

Forrige helg måtte de rødkledde i liket med denne kampen spille med ti mann etter at Alexis Mac Allister ble utvist mot Bournemouth. 

Alisson prøver å forklare hvorfor Klopps menn ser ut til å heve seg ett hakk med en mann mindre på banen. 

– Man skal aldri undervurdere Liverpool, selv i en slik kamp. Da vi spilte her forrige sesong spilte de med ti mann, og det er veldig vanskelig å spille mot ti mann. Man kan gjøre banen mindre, og med kvaliteten vi har kan vi fortsatt klare alt. 

TRYGGHETEN SELV: Alisson var bunnsolid mot Newcastle.

TRYGGHETEN SELV: Alisson var bunnsolid mot Newcastle.

Holdt troen

Sisteskansen sier en av nøklene var at laget ikke sluttet å tro på at en seier var mulig. 

– Vi sa i garderoben i pausen at vi måtte holde på troa på at vi kunne få til noe i kveld, og det klarte vi. Dette er en kamp som kommer til å havne i historiebøkene. Den var enestående. 

– Vi var i kjelleren som et lag, og på en rar måte så gjorde det oss sterkere å spille med ti mann. Man må løpe en ekstra meter, fylle inn tomrommene og det er ikke rom for å skru av. 

Alexander-Arnold slutter seg til Alissons analyse. 

– Vi snakket om å holde på troen på det vi prøvde på i pausen. Vi trodde ikke at vi skulle vinne kampen, men vi visste at det var en mulighet dersom vi holdt sammen.

– Mentaliteten vår etter pause var å holde oss inne i kampen og vente til de ble trøtte og ta dem på kontringer. Vi gjennomførte den planen perfekt. 

Da scouseren vant et innkast til Liverpool like før slutt, brølte han opp mot supporterne på tribunen. Det var den lidenskapen som sørget for seier, ifølge Alisson. 

– I dag handlet det om lidenskap, og å holde på troen helt til siste slutt. Vi viste mot Bournemouth også hvor gode vi kan være med ti menn, men nå må vi gjøre det samme med elleve spillere også, avsluttet han i intervjuet med Sky Sports.