– En ny rolle som jeg må bli vant til

Joel Matip tror på en god sesong med nytt system og nye spillere.

Joel Matip har vi ikke sett så mye til etter at Liverpool la om til et nytt sytem med Trent Alexander-Arnold i en hybridrolle i vårsesongen. Midtstopperen leverte en god kamp mot West Ham, der han scoret et viktig mål, men var under pari da det ble 4-4 mot Southampton i sesongavslutningen. 

Så langt har det blitt en plass på benken i de to første kampene i den nye sesongen, og det virker som Ibrahima Konaté og Virgil van Dijk er klare førstevalg på stopperplass. Men Matip vil trolig få spilletid etter hvert som kampprogrammet blir tettere, og da vil han også bli bedre kjent med et systemet. 

– Det er en ny situasjon og en ny rolle som jeg må bli vant til. Jeg tror det blir bedre og bedre utover i sesongen, sier han. 

– Jeg har litt andre ting å tenke på ute på banen, for nå vil ikke høyrebacken alltid være der. Det må vi tilpasse oss til, og i tillegg har vi noen nye spillere på midtbanen, sier Matip.

Spilte samtlige kamper i pre-season. Nå kan det gå mot nytt utlån

Spilte samtlige kamper i pre-season. Nå kan det gå mot nytt utlån

Liverpools stoppertalent kan få mer seniorfotball i bagasjen.

Nyheter 21.aug 21:00
Wataru Endo og Liverpools historiske 3-ere

Wataru Endo og Liverpools historiske 3-ere

Wataru Endo har valgt og ta over drakt nummer 3 fra Fabinho, og ble med det den ellevte spilleren som bruker det for Liverpool i Premier League-æraen.

Nyheter 21.aug 19:47

Han mener det vil være fordeler og ulemper uansett system og formasjon. 

– Det handler om hvordan vi spiller, og at vi har tro på det systemet vi spiller i. 

Nye spillere

Matip har noen nye fjes å bli vant til på midtbanen, der seks seniorspillere er borte fra forrige sesong, og tre nye så langt er hentet inn i sommer. 

– Det er helt normalt at noen kommer og noen går før en ny sesong. Vi har mistet mye kvalitet, men har også fått inn noen fantastiske spillere. Nå handler det om å fylle tomrommet etter de som er dratt, go det er jeg sikker på at vi kommer til å klare. 

Matip trekker blant annet frem Dominik Szoboszlai, som har hatt en fin sesongstart. 

– Vi har alltid hatt gode dødballføtter i laget, men i Dominik har vi virkelig fått inn ekstra kvalitet. Med han i laget har vi enda flere alternativer på dødball, sier Matip. 

Selv håper 32-åringen på en god sesong både for egen del og for lagets del. Han håper å fortsette rekken med minst én scoring i hver sesong for de røde, og han håper også å holde seg skadefri. 

– Jeg har opplevd mye fint her, og selv om jeg tidvis har vært uheldig med skader har jeg alltid forsøkt å komme tilbake og vise meg fra min beste side. Det vil jeg gjøre igjen denne sesongen, sier Matip.

Midtstopperen er nå inne i sitt siste år av kontrakten med de røde, og det er ventet at han forlater klubben gratis neste sesong.