Generalprøven avslørte usikkerhet hos Jürgen Klopp

Jürgen Klopp har ikke satt en klar førsteellever før sesongstart, og innrømmer at formasjon og laguttak må tas kamp for kamp.

Curtis Jones eller Alexis Mac Allister i den dype rollen på midtbanen? Cody Gakpo som indreløper eller som angrepsspiller? Trent Alexander-Arnold på midtbanen eller i en hybridrolle? Og når kommer det nye ansikter inn? 

Fem dager før Liverpool sesongåpner borte mot Chelsea er det mange åpne spørsmål, og generalprøven mot Darmstadt, som ble spilt på Deepdale i Preston mandag kveld, ga ikke veldig mange svar. 

3-1-seieren bekreftet riktignok det vi har sett gjennom hele oppkjøringen: at dette er et Liverpool-lag det lukter svidd av offensivt. Men samtidig avslørte den siste treningskampen før alvoret begynner at manager Jürgen Klopp ikke vet hva hans beste ellever er når vi går inn i den nye sesongen. Etter kampslutt innrømmet han det også selv. 

– I løpet av neste dagene må vi finne en formasjon for Chelsea-kampen, ikke for hele sesongen. Så må vi ta det derfra. Det viktigste er at ingen ble skadet, sa manageren etter kampslutt.

Heldigvis og dessverre, akkurat nå er «Macca» den eneste som kan bekle den dype rollen

Kampkommentar og børs etter Darmstadt: Heldigvis og dessverre, akkurat nå er «Macca» den eneste som kan bekle den dype rollen

Hvis Liverpool ikke får kjøpt en ny midtbanespiller blir Alexis Mac Allister avgjørende for om 2023/24-sesongen lykkes.

Kommentar 07.aug 22:57
– Vi skal spille svært mange kamper, og vi trenger alle

– Vi skal spille svært mange kamper, og vi trenger alle

Diogo Jota er forberedt på å jobbe knallhardt for en startplass mot Chelsea.

Alternativene

Etter kampen mot Bayern München i Singapore, den eneste av årets oppkjøringskamper som ble spilt mot en motstander som kan betegnes som et topplag, virket det som Jones ville være det foretrukne alternativet i sekserrollen, der Fabinho har etterlatt seg et stort tomrom. 

Mandag var det Mac Allister sin tur til å prøve seg, og Klopp har sagt at han mener begge to kan bekle rollen - selv om det ikke nødvendigvis er der de er på sitt beste. 

– Han er en klassespiller med og uten ballen, sa Klopp om Mac Allister etter kampslutt mandag kveld, og la til:

– Det var øyeblikk der vi var for åpne, og det må vi jobbe med. Vi må prøve ut et par ulike løsninger. I en kompakt formasjon kan Alexis spille i den rollen, men han kan ikke gjøre det alene. I kveld viste han hvor god han er som spiller og hvilken forståelse han har for spillet da han spilte i rollen for første gang for oss, og han gjorde det bra.

Om Jones har Klopp tidligere uttalt følgende: 

– I denne formasjonen er Curtis Jones et av alternativene der, definitivt. Når vi har ballen er det ingen tvil om at Curtis kan ha en stor påvirkning på laget fra den posisjonen, sa manageren forrige uke.

Gir nye muligheter

At Liverpool trenger en spiller som har sekserrollen som sin naturlige posisjon virker å være åpenbart, selv om Stefan Bajcetic snart er kampklar igjen etter sin langtidsskade. Men mens vi venter på Bajcetic, Romeo Lavia eller en annen spiller til den dype rollen, gir bruken av Jones eller Mac Allister laget noen nye muligheter - spesielt offensivt. 

«En fordel med å bruke Mac Allister i en dypere rolle til venstre på midtbanen var at Klopp kunne finne plass til Dominik Szoboszlai, Cody Gakpo, Diogo Jota, Luis Diaz og Mohamed Salah. Sammen var de et fyrverkeri, og det er ingen tvil om hvilke kvaliteter Liverpool har offensivt», skriver James Pearce i The Athletic.

Elleve baklengsmål på fem kamper i oppkjøringen er mye. Men det har også blitt scoret 18 riktig vei, og kanskje Klopps midlertidige løsning blir god, gammel heavy metal-fotball, der målene renner inn begge veier. Om ikke annet er det god underholdning!

Blir det flere kjøp? Dette vet vi om Liverpools jakt på nye spillere

Blir det flere kjøp? Dette vet vi om Liverpools jakt på nye spillere

Vi er inne i de siste ukene av overgangsmarkedet, og Liverpool trenger spillere.

Innsikt 07.aug 14:01
Det begynner å haste!

Det begynner å haste!

KOMMENTAR: Liverpool må få opp dampen på overgangsmarkedet, men frykten er at det allerede kan være for sent.

Kommentar 03.aug 18:25