Har ikke tapt en kamp med rødt kort siden 2017

Liverpool har ikke tapt noen av de siste syv Premier League kampene hvor de har fått en utvisning.

I løpet av de syv kampene har de spilt 162 minutter med en mann mindre, hvor de bare har sluppet inn to og scoret seks ganger.

Det siste tapet kom i september 2017 mot Manchester City da Sadio Mane fikk rødt kort for et høyt spark på Ederson i det 37. minutt på stillingen 1-0 til de lyseblå. Liverpool slet virkelig resten av kampen mot et City-lag som ikke stoppet før det stod hele 5-0.

Siden den vonde kampen mot City har de røde vært langt sterkere når de har fått en utvisning.

I november 2018 fikk kaptein Jordan Henderson to gule kort og ble sendt i dusjen tidlig mot Watford. Heldigvis ledet Liverpool allerede 2-0 etter scoringer av Mo Salah og Trent Alexander-Arnold. Etter utvisningen la Roberto Frimino like så greit på til 3-0 og sørget for at det røde kortet fikk liten betydning.

BOBBY: Roberto Firmino satte inn 3-0 bak Ben Foster etter at kaptein Jordan Henderson ble utvist tideligere i kampen.

Neste gang Liverpool fikk en utvisning var i januar 2019 i et fyrverkeri av en kamp mot Crystal Palace som endte 4-3 til de røde. Til pause stod det 1-0 til Crystal Palace etter en scoring av Andros Townsend, før Liverpool snudde det ti minutter ut i andre omgang med mål av Mohammed Salah og Bobby Firmino. Palace svarte med Tomkins, før Salah fikk sin andre for dagen da han satte 3-2. I det 89. minutt fikk James Milner sitt andre gule kort, og måtte gå av banen, men han ble reddet av Sadio Mane som satte inn 4-2 før Max Meyer reduserte til 4-3.

Alisson Becker var neste mann til å bli sendt av banen for Liverpool, i en 2-1-seier mot Brighton i 2019, da han stoppet ballen med hånden utenfor keeperfeltet.

Så skulle det gå mer enn to år til neste gang Klopps menn måtte spille med ti mot elleve, da Andy Robertson fikk direkte rødt kort, etter å ha scoret tidligere i 2-2-kampen mot Tottenham i desember 2021.

HELT TIL SYNDER: Andy Robertson så rødt etter å ha sendt Liverpool i ledelsen bare ti minutter tidligere.

I fjor fikk Darwin Nunez rødt kort etter å ha skallet ned midtstopper Joachim Andersen i det 57. minutt på stillingen 1-0 til Crystal Palace. Heldigvis vartet Luis Diaz opp med en rakett av en scoring som reddet det ene poenget for Liverpool.

Så har vi kommet til årets sesong hvor vi allerede har fått utdelt to røde kort. Først fikk Alexis Mac Allister et rødt kort i 3-1-seieren mot Bournemouth i runde to, som ble suksessfullt anket av Liverpool i etterkant.

Til slutt ble kaptein Virgil Van Dijk utvist allerede etter 28 minutter, mot Newcastle på St. James’ Park i helga, på stillingen 1-0 til vertene. Denne gangen var Darwin helten da han ble byttet på i det 77. minutt og snudde kampen med to sene scoringer som sendte Liverpool-fansen til himmels.

13 minutter var nok til å rangere Nunez som en av de beste spillerne i runden

Også Opta ble imponert over Darwin Nunez sitt innhopp mot Newcastle.

Prøver Liverpool seg på Gravenberch før vinduet stenger?