Jota mener alle gjorde litt ekstra for å skille seg ut og hjelpe hverandre med 10 mann

– Vi spøkte på benken om at det nesten var som om vi spilte bedre med 10 enn med 11.

– Ja, jeg tenker det motsatte av den første uka (mot Chelsea) da vi startet bra og så mistet kontrollen. Denne kampen var helt motsatt, vi startet ikke bra i det hele tatt og vi klarte å snu det. Så, jeg er glad for reaksjonen men nå må vi prøve å blande begge kampene og gi alt i alle 90 minuttene, sier Diogo Jota etter at sesongens første seier er innkassert.

– Spesielt når vi er redusert til 10 mann og det fortsatt er tidlig i sesongen. Alle reagerte veldig bra, prøvde å hjelpe hverandre, selv om vi vet at vi fortsatt ikke er på vårt beste fysisk. Men det var en flott innsats fra alle og vi er veldig glade for å ta disse tre poengene.

Alexis Mac Allister så det røde etter 58 minutter, men fire minutter senere økte Jota ledelsen for Liverpool. 26-åringen ble erstattet med Harvey Elliott etter 76 minutter. Fra benken fikk han se lagkameratene trygge poengene.

– Vi spøkte på benken om at det nesten var som om vi spilte bedre med 10 enn med 11! Jeg tror alle virkelig følte at det var viktig å skille seg ut, å kunne hjelpe hverandre, å være tettere på hverandre. Og jeg tror det var det vi gjorde. Vi fikk disse tre poengene og jeg synes det er fortjent.

Flere spillere tok tak

Portugiseren kan ha noe i det at de røde var bedre med 10 mot 11. Spesielt var Dominik Szoboszlai stor utover omgangen. 22-åringen ble også gitt Carlsberg Player of the Match.

– Dom, du kan se at han løper hele kampen og ikke føler seg sliten. Jeg tror begge to (Mac Allister+Szoboszla) vil hjelpe oss. Og Endo også, debuterte i vanskelige omstendigheter og gjorde det ganske bra.

– Desto mer tid vi tilbringer sammen jo bedre blir vi.

I tillegg til Jota var Luis Diaz og Mohamed Salah på scoringslista. Akkurat som i preseason fortsetter målene for hele angrepsrekka.

Rødt kort fikk noe av troen tilbake

Kampkommentar Liverpool v BournemouthRødt kort fikk noe av troen tilbake

Med ti mann på banen, og Endo som midtbaneanker, brettet de røde opp ermene på Anfield og ga antydninger om at bedre tider kan være i vente.

Kommentar 19.aug 19:01
Akkurat nå er det ingen tvil om hvem som er lagets formspiller, og det er bare å be til høyere makter om at han ikke er skadet igjen

Spillerbørs og folkebørs etter Liverpool - Bournemouth: Akkurat nå er det ingen tvil om hvem som er lagets formspiller, og det er bare å be til høyere makter om at han ikke er skadet igjen

Luis Diaz var brennhet da alle i frontrekka scoret igjen, men det var ikke et planlagt bytte da han gikk av.

Kommentar 19.aug 17:58

– Vi har kjent hverandre en stund. Og vi vet at vi har folk på benken som kan komme inn og utgjøre en forskjell, så når vi er på banen gir vi absolutt alt. Vi vet alle at vi har kvaliteten til å påvirke kampene.

Alisson fortjener bedre

Igjen var angrepsmelodien det som skulle frelse Jürgen Klopps utvalgte. Følelsen er fortsatt den at dette er et lag som vinner 3-1 og 4-3, ikke 1-0 eller 2-0.

Bakerst startet Alisson Becker med en rufsete start og involvering i Bournemouths ledermål, men 30-åringen hadde flere nøkkelredninger da bortelaget forsøkte å komme inn i kampen igjen.

– Jepp, som vanlig. Ali er alltid der for å redde oss. Jeg synes også han fortjener å holde flere nullen men vi skal jobbe hardt for det.

Sist gang Alisson tok med seg en «clean sheet» var borte mot Leicester City 15. mai.