Vi fulgte pressekonferansenVet fortsatt ikke om Endo kan debutere. Det høres ut som Thiago og Bajcetic er ute

Jürgen Klopp møtte pressen.

Pressekonferanse kl. 14.30

Kl. 14.30 vil Jürgen Klopp være på plass for å komme med siste nytt før Bournemouth-kampen, og det vil trolig handle mye om Wataru Endo som ble offisielt klar for de røde litt før kl. 13.30.

Det blir spennende å høre om Endo kan debutere – og om Thiago Alcantara er klar for å spille igjen.

Vi forventer også en skadeoppdatering på Curtis Jones.

Klopp er på plass

Oppdateringer følger.

Endo er på plass

– Først og fremst er jeg veldig glad for å kunne si at vi har en enighet med klubben OG spilleren.

– Jeg er veldig glad for å få Wataru nå. Jeg er fra Tyskland, jeg ser mye Bundesliga, og har kjent til ham siden han kom til Stuttgart. Jeg har likt ham fra starten da han begynte å spille der. 

– Han slo gjennom sent, og for slik vi er og vanligvis ser det, så var han egentlig for gammel da han gikk til Stuttgart. Jeg har et annet syn på det, og har alltid likt ham.

Den siste uken og mer om Endo

– Den siste uken har åpenbart vært vanskelig, men når du har et problem så kan du enten beholde problemet eller finne en løsning, og jeg er glad for at vi har funnet en løsning.

- Det å sammenligne spillere og profiler... Endo er en veldig god fotballspiller. Han er 178 cm, men har god spenst og er god i lufta. Dueller er noe han elsker. Taktisk er han veldig smart, og er en veldig god fotballspiller i tillegg. Stort hjerte, lidenskap, en veldig god pakke og jeg er veldig glad for å ha ham.

Spørsmål om Lavia og Caicedo, som valgte Chelsea

– Det er ikke noe å si om. Absolutt ingenting å si om det.

– Overgangsmarkedet er slik. Du snakker med folk, spillere, agenter, klubber. Noen ganger fungerer det, og andre ikke. Slik er det generelt, og mer er det ikke for meg å si om det. 

– Slike samtaler blir mellom meg og de andre partene, så det er ikke mer å si om det.

Om Liverpool vil gjøre mer på overgangsmarkedet

Klopp får spørsmål om kjøp og salg, etter at det har vært rykter om Alisson og Saudi-Arabia.

– Vinduet er åpent, og da kan hva som helst skje.

– Slik jeg ser det vil vi ikke kvitte oss med noen spillere, men jeg har lært mye i dette vinduet, så vi får se...

– Med kjøp får vi se, og det er det vi skal gjøre.

Hva han forventer fra Bournemouth

– Den nye manageren står for en bestemt spillestil. Har du gjort research kan du se at det ikke er tilfeldig at Bournemouth-styret tenkte på ham og hentet ham. Han gjorde det eksepsjonelt i sin forrige klubb på sin egen måte.

– Jeg har likt å si 'organisert kaos'. De kommer til å gå for det, som de gjorde i den første kampen. De vil presse oss skikkelig, og i tillegg til det har de en offensiv tilnærming. De har en tanke om hvordan de kan komme inn i bakrom. Det er ikke den mest kompliserte fotballideen, men den er god.

– Det er vår første hjemmekamp på lenge. Vi har savnet Anfield og atmosfæren. Det er noen små problemer, men det er fortsatt et flott stadion der. Jeg er sikker på at folk gleder seg og er glade for å se oss igjen. La oss bruke det.

– Det er Premier League, tidlig i sesongen, ingen favoritter til noe men du må være klar for å kjempe, løpe, skyte, takle og alle disse tingene, så det er det jeg vil se.

Om Salahs humør etter at han ble byttet ut

– Det er en uke siden. Han har vært super på trening, helt super. Jeg håper at han kan ta det med seg inn i kampen. Utenom det er det ikke noe mer å si, den historien var over etter kampen, og ingenting har skjedd siden.

Midtbanen og kampen mot Chelsea - Thiago og Bajcetic ute?

– Begge hjalp oss mye i den kampen. Dom var spesielt imponerende fysisk, med arbeidsinnsatsen hans til siste sekund. Jeg forventet ikke det. Den tøffeste økten i hele pre-season var kampen mot Chelsea på grunn av alle de ulike tingene.

– Med å være der, med det intense nivået og kunne være med helt til slutt er veldig spesielt.

– Mac Allister med en fin fot, fant små og store rom, skapte for alle, og det hjelper mye, men han hadde også en veldig god kamp defensivt. Problemene våre kom ikke på grunn av Mac Allister eller måten han spilte på. Vi spilte ikke nok fotball, og forhastet oss etter utligningen. 

– Vi klarte ikke å sette spillet vårt nok, og det er ikke så overraskende. Etter en pre-season vil du alltid ha noen problemer, men dersom kampen går perfekt så er det bra for den kampen, uten at det er så bra for kampen etter det igjen dersom du tror alle problemene er løst. Det vi manglet i den kampen var rytme, og spesielt da vi hadde ballen. 35 prosent ballinnehav er en vits. Det kan jeg ikke huske kan ha skjedd. Det kan skje mot City, men det var ikke planen vår for den kampen.

– Det skjedde fordi vi forhastet oss. Problemet vi nå.

– Endo er her nå og kan trene. Om han kan spille i morgen vet vi ikke ennå. Stefan Bajcetic er veldig klar, men ikke helt der. Han er en vi regner med. Thiago Alcantara, det samme med ham, men han har også veldig mye erfaring. Han er ikke helt der ennå. Vi kan ikke forhaste det.

– Det kan endre seg etter landslagspausen, men før det har vi superviktige kamper. Vi har løsninger for situasjonen vår. De er bare ikke tilgjengelige for øyeblikket, og derfor må vi løse det på en annen måte, og det er en mulighet for noe annet. Mot Chelsea brukte vi en lagoppstilling og formasjon du kan vinne kamper med.

Tror Endo vil hjelpe alle

– Jeg tror alle vil dra nytte av en spiller som har en rolle der han skal forsvare oss og tingene vi gjør defensivt. Han bidrar også offensivt, men han har hjertet og lidenskapen til å rydde opp. 

Nye spørsmål om Endo

– Han slo gjennom sent i karrieren. Dersom du slår gjennom når du er 23-24 så er det ikke slik at årene før er bortkastet, det er bare forberedelse på det som kommer.

– Da han kom til Europa og til Stuttgart var det ikke så lett, men han tok sjansen da han fikk den og har blitt den spilleren han er. Nå har han 50 kamper for Japan og jeg vet ikke hvor mange for Stuttgart. 

– Når du ser ham, og da han kom hit, så er det ikke noen som kunne tro at han var 30 år gammel. Du tenker 'har han lov å kjøre bil?', spøker Klopp.

– På banen blir han et skikkelig monster. Han vil vinne ballen, han vil kjempe og alle disse tingene, og vil også spille fotball. Han har vært på min liste lenge allerede, og nå klarte vi å få det til. Jeg personlig er veldig glad for det, og kan ikke si det annerledes. Nå må vi begynne å jobbe.

– Jeg tror James Milner var 29 år gammel da han kom hit, en av de største legendene, og han kom før meg. Folk sa at han kunne spille i ulike posisjoner, og uten ham ville vi ikke hatt den suksessen vi har hatt. En av de beste spillerne og karakterene jeg har møtt i mitt liv. Wataru kan ha en lignende påvirkning, på en annen måte, og jeg er veldig glad for at han er her.

Mer Endo

– Jobben min er å få det til på banen, og han vil klare det 100 prosent. Han er rutinert nok, og vi får se hvor lang tid det tar å bli kjent med det vi gjør, men vi trenger ham.

– Han ønsker å hjelpe fra start, og det er veldig fint. Jeg er veldig glad for at disse tingene er mulig i den gale fotballverden. Det føles riktig, og det er en fin ting. La oss ta det herfra.

Om det er blitt vanskeligere å tiltrekke seg spillere til klubben - Chelsea og Saudi...

– Jeg vet ikke om det handler om Liverpool. Om det er vanskelig å tiltrekke seg spillere... Nei.

– Alt er vanskeligere. Alt. Det er grunner, og dere kjenner alle til dem. Uansett hva jeg sier om det. Dere har allerede skrevet om det, men det er veldig vanskelig. Det er nye ting fra i år og i fjor. Noen klubber har helt andre måter å gjøre ting på, og ingen skjønner 100 prosent hvordan det fungerer, men så langt har det fungert.

– Som en normal klubb er det veldig vanskelig å matche dem på det. Du ser bare hva de gjør. Det er greit og ikke mitt problem. Jeg skylder ikke på noen. Det er bare slik det er. Så kommer Saudi-Arabia på toppen av det, og det gjør ikke ting enklere.

– Vi snakker om det nå. Overgangsvinduet vårt stenger 31. august, og vinduet der vil fortsatt være åpent, så om spillerne ikke er fornøyde vil de komme igjen med enda større tilbud. For noen uker siden tror jeg ikke noen hadde trodd at Neymar skulle dra dit. Nå er han der også. Det er mye vanskeligere. 

– I europeisk fotball og de tradisjonelle ligaene, der alle ser mot Premier League, Bundesliga eller La Liga... Det har kommet en ny liga, og vi kan ikke si at det ikke er lov. Kina forsøkte, USA prøver kanskje fortsatt. Det er fint og ingen problemer, men at det er endeløst med penger er et problem. Vi sitter her, og hva kan vi gjøre? Det hadde vært fint om noen kunne finne en løsning eller noen begrensninger. Jeg vet ikke, og har ikke tid til å tenke på det fordi jeg har andre ting jeg må gjøre.

– Om det er vanskeligere å tiltrekke seg spillere til Liverpool? Nei jeg tror ikke det. Om jeg hadde ringt en million spillere tror jeg samtlige ville kommet hit. Vi må sørge for at vi kontakter de riktige for oss. Timingen for oss er annerledes enn for andre, siden vi ikke bare kan bruke penger og ta hensyn til det senere.

– Jeg er veldig fornøyd med vårt overgangsvindu. Og jeg vet hva som skjedde i forrige uke, og hvordan fotballsupportere er. Jeg vet at de ville foretrukket å kjøpe en spiller til 110 eller 150 millioner pund. At klubben kan gjøre det er fint, men fotballbanen er fortsatt samme størrelse, spilleren vil ikke vokse med pengesummen han koster - det er heller motsatt - så jeg er fornøyd for øyeblikket. Vi vil fortsette å se, prøve med alt vi har, og ta de beste avgjørelsene vi kan for klubben. Vi kommer ikke til å bruke penger eller noe annet som en unnskyldning. Vi skal bare gå for det med alt vi har.  Nå er overgangsvinduet åpent og derfor snakker vi om det. Vi gjør det på vår måte, er her, og vi er klare.