Liverpools potensielle Europa League-motstandere:Kan det bli bortekamp i Norge, Sverige, Danmark eller på Færøyene i høst?

Dette er Liverpools potensielle Europa League-motstandere.

På fredag klokken 13.00 trekkes gruppespillet for Europa League i 2023/24-sesongen, og Liverpool er med i trekningen etter femteplassen i fjorårets Premier League.

Så langt er 16 lag en bekreftet plass, og fasiten på de resterende lagene får vi vite denne uken når de siste kvalifiseringskampene går av stabelen.

Det kan bli motstand fra Norge, Sverige, Danmark og til og med Færøyene (!), men mye avhenger av utfallet nå i midtuken.

Vi har sett nærmere på hvilke lag Liverpool kan møte i Europa League-gruppespillet denne høsten.

HISTORIE: Solly March, Lewis Dunk og Brighton skal delta i en europeisk turnering for første gang, men blåtrøyene kan ikke trekke Liverpool.

HISTORIE: Solly March, Lewis Dunk og Brighton skal delta i en europeisk turnering for første gang, men blåtrøyene kan ikke trekke Liverpool.

16 lag er bekreftet

I skrivende stund er det 16 lag som er bekreftet før Europa League-gruppespillet sparkes i gang den 21. september, og flere av dem har allerede blitt tildelt pott.

Trekningen av gruppespillet i Europa League er identisk til Champions League, og åtte lag vil bli plassert i hver bolle (pott) i forhold til tidligere meritter i Europa. Liverpool er i pott 1.

Pott 1: West Ham - Liverpool - Roma - Villarreal - Leverkusen - Atalanta - (Sporting Lisboa) - (Rennes).

Liverpool kan ikke trekke lag fra pott 1. Seks lag har fått bekreftet plass, mens Sporting Lisboa og Rennes må vente på midtukens resultater.

Pott 2,3 og 4: Real Betis, Marseille, Brighton, Freiburg, Sturm Graz, Toulouse, TSC (Serbia) - Servette.

Det er flere sterke lag i årets utgave av Europa League, og Liverpool kan ende opp med å trekke blant annet spanske Real Betis, franske Marseille eller tyske Freiburg. Brighton kan ikke ende i Liverpools gruppe. To lag fra samme liga kan ikke trekke hverandre i gruppespillsfasen.

FRANSK MOTSTAND?: Liverpool kan trekke Marseille og Pierre Emerick-Aubameyang på fredag.

FRANSK MOTSTAND?: Liverpool kan trekke Marseille og Pierre Emerick-Aubameyang på fredag.

Muligheter for skandinavisk motstand

Halvparten av lagene er bekreftet, men det er fremdeles 16 lag som ikke vet om de skal spille Europa League Conference, Europa League eller Champions League i høst.

Det spilles blant annet seks Champions League-kvalifiseringskamper i uken, med norske Molde og danske København i aksjon. Tapende lag går direkte inn i Europa League-gruppespillet.

Tirsdag 21:00, Galatasaray v Molde - Panathinaikos v Braga - Young Boys v Maccabi Haifa

Onsdag 21:00, AEK Athen v Antwerp - København v Rakow - PSV v Rangers

På torsdag spilles det ti kamper i Europa League-kvalifiseringen, og vinnerne av oppgjørene vil få en sjanse til å møte Liverpool i høst.

Torsdag 18:00-21:00, Qarabag v Olimpija Ljubljana - Aris v Slovan Bratislava - Zorya v Slavia Praha - Sheriff v Klaksvik - Sparta Praha v Dinamo Zagreb - Ajax v Ludogorets - Cukaricki v Olympiakos - Lugano v Royale Union - Aberdeen v Hacken - Zrinjski v LASK

Det er nok knyttet mest spenning til hva som skjer med svenske Hacken og norsk-færøyske Klaksvik, som begge har gode muligheter til å ta seg videre.

Vi følger trekningen direkte fra kl. 13.00 fredag.

Van Dijk siktes for brudd på FAs regler etter utbruddet mot John Brooks

Bekreftet:Van Dijk siktes for brudd på FAs regler etter utbruddet mot John Brooks

Det kan bli flere kamper på tribunen for Liverpools kaptein.

Mye tyder på at 2023/24-sesongen kan bli Salahs siste i Liverpool-drakten

Mye tyder på at 2023/24-sesongen kan bli Salahs siste i Liverpool-drakten

Egypteren er kanskje Klopps viktigste spiller, men er det på tide å planlegge en fremtid uten ham?

Innsikt 29.aug 20:23