– Vi slapp inn ett mål igjen som vi ikke burde slippe inn, men det var en åpenbar feil som vi allerede har snakket om

Klopp har allerede snakket med spillerne om baklengsmålet mot Darmstadt.

– Yeah, så det er noen fotballgreier vi må jobbe med og kanskje finne ut av, definitivt. Men det er normalt. Preseason slutter aldri etter den første Premier League-kampen. Den varer alltid minst til den første landslagspausen. Etter det bør vi være i en annen posisjon, det er klart. Vi må bruke disse ukene uten landslagsfotball, sier Jürgen Klopp etter siste treningskamp mandag.

Tyskeren er fornøyd med preseason og kanskje spesielt hvordan de fikk jobbet med det fysiske og taktiske i løpet av leiren i hjemlandet hans.

– Kom ut av touren uten store problemer og nå er vi i gang igjen. Det er ikke over og ut. Vi har fire-fem veldig viktige økter fram mot Chelsea, men da må vi sørge for at vi legger ned en skikkelig kamp der. Det var akkurat det vi ønsket fra første dag av preseason, så nå er det bare å let's go.

Alexis kan løse rollen

Mot Darmstadt var det Alexis Mac Allister sin tur til å inneha den dype rollen sentralt på midten.

– Han er en spiller i toppklasse, med ball, uten ball. Vi hadde våre øyeblikk der vi var litt for åpne, det er tydelig, men vi er ikke vant til det. Det var derfor jeg sa at vi måtte jobbe med det. Det skal vi gjøre. Vi må prøve det og teste et par forskjellige ting.

Klopp er ikke i tvil om at han kan bekle posisjonen på en god måte.

– Ja, i en kompakt formasjon, kan Alexis definitivt spille der. Hvis han er der alene, bør han spille der? Nei. Men nå viste han hvilken god fotballspiller han er og hvor godt han forstår spillet for han spilte her nå for første gang for oss og han gjorde det veldig bra.

Defensive usikkerheter og posisjoner

Gjennom egentlig hele preseason har angrepet vist lovende takter, mens det defensive spillet til stadighet har blitt kommentert.

Heldigvis og dessverre, akkurat nå er «Macca» den eneste som kan bekle den dype rollen

Kampkommentar og børs etter Darmstadt: Heldigvis og dessverre, akkurat nå er «Macca» den eneste som kan bekle den dype rollen

Hvis Liverpool ikke får kjøpt en ny midtbanespiller blir Alexis Mac Allister avgjørende for om 2023/24-sesongen lykkes.

Kommentar 07.aug 22:57
Chelsea bekrefter langtidsskade for sommerens storsignering

Chelsea bekrefter langtidsskade for sommerens storsignering

Christopher Nkunku mister hele høstsesongen.

Nyheter 08.aug 13:15

– Vi gjorde mye bra, selvsagt, vi kunne ha scoret mange flere mål. Vi slapp inn ett igjen som vi ikke burde slippe inn, men det var en åpenbar feil som vi allerede har snakket om. Men det er sånn det er med feil, hvis du gjør det én gang, snakker du om det, du jobber med det, betyr ikke at du ordner det umiddelbart.

– Situasjonen er klar, diagonalbeskyttelsen er ikke der. Vi kan ikke unngå hver eneste pasning bak linja vår, vi må bare sørge for at vi er i bedre posisjoner. Dessuten, scoret vi to mål etter dødballer, som er viktig. Vi kunne ha scoret ett på en høypress-situasjon, som også er bra og i tillegg spilte vi mye bra uten å avslutte situasjonene.

Til slutt vil Klopp runde av preseason med å se det positive.

– Med tanke på det fysiske er jeg veldig fornøyd, vi så veldig friske og gode ut, nå må vi i løpet av de neste fem-seks dagene finne en formasjon for Chelsea-kampen, ikke for hele sesongen, og så tar vi det derfra. Alt ok, ingen ble skadet, så det er det viktigste. Vi har kommet oss greit gjennom så langt og det er bra.

Nå venter Chelsea søndag 13. august. V Sport PL/Viaplay sender kampen som har avspark 17:30.