Endo får reise til Merseyside for å fullføre overgangenVil koste 16 millioner pund

Alt tyder på at Wataru Endo blir Liverpool-spiller.

Etter at Liverpool de siste timene har blitt linket til Ryan Gravenberch og Sofyan Amrabat, smalt det en liten bombe med et navn som ikke tidligere har blitt nevnt.

Fabrizio Romano rapporterer eksklusivt at Liverpool har lagt inn et formelt bud på den japanske midtbanespilleren Wataru Endo fra Stuttgart. Han er en 30 år gammel, og kaptein for både Stuttgart og Japan.

Spilleren ønsker overgangen, og ser på det som den største muligheten så langt i karrieren.

På vei til Merseyside

Oppdatert kl. 21.50:

David Ornstein i The Athletic skriver at spilleren nå har fått tillatelse til å reise til Merseyside for å fullføre overgangen.

Endo har kun ett år igjen av kontrakten sin med Stuttgart, så det blir neppe noen kostbar overgang. Stuttgart skal ha ønsket å få spilleren på en ny kontrakt, men nå går det heller mot overgang. 

Oppdatert kl. 22.30:

Ornstein har kommet med en ny oppdatering. Der skriver han at overgangssummen på er 19 millioner euro, eller 16,2 millioner pund.

Fabrizio Romano, som først kom med nyheten, skriver at det er satt opp en medisinsk sjekk på torsdag. Klubb og spiller skal allerede være enig om de personlige betingelsene, og spilleren selv ba Stuttgart om å få dra. Romano skriver at overgangssummen er 18 millioner euro, eller 15,3 millioner pund.

Schmadtke-kjøp

Dette er et kjøp som stinker Jörg Schmadtke – en mann som har veldig god oversikt over markedet i Bundesliga. Han startet karrieren i Shonan Bellmare, før han gikk til Urawa Red Diamonds. I 2018 kom han til Sint-Truiden i Belgia.

Stuttgart lånte ham i 2019/20-sesongen – en sesong da også Nat Phillips var på lån i Stuttgart. Den tyske klubben gjorde overgangen permanent i 2020.

Spilleren med 50 landskamper for Japan har operert både som midtstopper og defensiv midtbanespiller, og har spilt 133 kamper for Stuttgart. I 2022 scoret han målet på overtid som reddet Stuttgart fra playoff, og sikret plassen i Bundesliga for 2022/23-sesongen.

Får ros av Bundesliga-kommentatorer

Eivind B. Sundet har kommentert Bundesliga for Viaplay i en årrekke, og må ses på som en av landets fremste Bundesliga-eksperter. Han mener det vil være et smart kjøp dersom de røde henter japaneren.

– Dette er smart. I mine øyne en av de aller beste defensive midtbanemennene i Bundesliga de siste årene. Passer godt til det Liverpool trenger, skriver han.

Chris Williams, en annen som følger Bundesliga tett, skriver:

«Utmerket spiller for Stuttgart. Legger alt igjen på banen, og er veldig disiplinert. Stuttgart avslo en forespørsel fra Freiburg i juni. Stuttgart planlagte en kontraktforlengelse, og bare en ‘absurd høy overgangssum’ vil få dem til å tenke på det. Det blir interessant å se hvilken sum som blir diskutert», skriver han.

«En av de mest undervurderte spillerne i Bundesliga. Et monster når det kommer til løpsstyrke, med en motor som få andre. Roter sjelden bort ballen, en naturlig leder, og en som scorer viktige mål. Utmerket i et veldig middels Stuttgart-lag. Han vil være en stor ressurs for Liverpool» skriver Bundesliga-kommentatoren Dan O’Hagan.