Liverpool er avhengige av en solid høyreside dersom Newcastle skal slås - da passer det dårlig om Konaté er ute

Da Newcastle United knuste sterke Aston Villa i første serierunde, kom tre av målene fra venstresiden. Det er et område hvor Liverpool er skjøre.

Da Newcastle United var vertskap for Aston Villa i første serierunde, var det ventet at Eddie Howes mannskap skulle få det tøft mot Unai Emerys menn, men slik ble det ikke. 

Hjemmelaget vant til slutt 5-1, etter scoringer av Sandro Tonali, Alexander Isak x2, Callum Wilson og Harvey Barnes. Ser man på målene er det åpenbart i hvilket rom Howes menn er farligst. 

Giftig venstreside

I seieren over Aston Villa kom ledermålet etter et innlegg av Anthony Gordon - som har startet sesongens to første kamper for «The Magpies». 

Isaks 3-1-mål kom etter at han trakk ut mot venstresiden og lekkert chippet ballen over, før nyervervelsen Barnes spilte hovedrollen i de to siste målene da han først serverte Wilson etter å ha fosset ned venstresiden, før han selv la på til 5-1. 

Det virker å være livlige Gordon som er Howes førstevalg på venstrevingen, og med Barnes i bakhånd kan det bli en travel dag for Liverpools høyreside defensivt. 

På pressekonferansen før kampen snakket Klopp om truslene til søndagens motstandere. 

– Måten de kontret på var helt eksepsjonell. Farten de har i laget er veldig bra. De slipper inn lite mål og scorer selv også. Det blir en skikkelig kamp, og vi har forsøkt å forberede oss så godt som mulig. 

Under kan du se høydepunktene fra da Newcastle feide gulvet med Aston Villa. 

Mot svekket høyreside? 

Liverpool kan se ut til å stille med en svekket høyreside mot Newcastle United. Ibrahima Konaté sliter med en kneskade, og er usikker til søndagens oppgjør. 

Selv med den franske giganten i forsvaret har Liverpools defensive høyreside sett skjør ut.

Trent Alexander-Arnold etterlater seg stort kontringsrom når han går inn i midtbaneleddet i oppbygningen, og de rødkledde er avhengige av en høyre midtstopper som tåler å havne i løpsdueller og med god forflytningsevne. Hverken Joel Matip eller Joe Gomez har imponert når de har kommet inn i den høyre midstopperrollen. 

STARTER SAMMEN? Klopp kan starte med både Gomez og Trent for å ha et mer solid fundament.

STARTER SAMMEN? Klopp kan starte med både Gomez og Trent for å ha et mer solid fundament.

Joel Matip er ikke i nærheten av å matche Isak, Gordon eller Barnes på fart dersom det er han som får muligheten, og Joe Gomez har mistet noe av farten etter alle de alvorlige skadeavbrekkene. Samtidig har Gomez en tendens til å sovne i noen situasjoner, og det vil han ikke slippe unna med mot tente Newcastle-angripere. 

Et alternativ Klopp kan benytte seg av er å starte med Matip på høyre midtstopperplass og Gomez på høyrebacken, og skyve Trent opp i en fastsatt midtbaneposisjon. Tyskeren eksperimenterte med dette i sesongoppkjøringen. 

Det gjenstår å se om Konaté blir klar til kampen og hvilken formasjon Klopp velger. Det er liten tvil om at Liverpool må tette igjen sin høyreside for å klare å overliste Newcastle. 

Hevder Konate ikke rekker Newcastle-kampen

Hevder Konate ikke rekker Newcastle-kampen

Jürgen Klopp har fire alternativer å vurdere, om ryktene stemmer.

Nyheter 26.aug 14:43
Luis Diaz kan nå to milepæler mot Newcastle

Luis Diaz kan nå to milepæler mot Newcastle

Liverpool-vingen må komme på banen og få en nettkjenning for å oppnå begge.

Nyheter 26.aug 23:16