– Mye bra, og en del som kan forbedres

Jürgen Klopp tar med seg mye positivt fra oppholdet i Singapore, men vet samtidig at det er ting å rette opp i før alvoret begynner.

Full fart og mange mål begge veier er oppsummeringen av Liverpools sesongoppkjøring så langt. 4-2, 4-4, 4-0 og 3-4 er resultatene i de fire treningskampene som er spilt, og da trenger man ikke ha vært manager i over 20 år for å komme frem til konklusjonen: Strålende offensivt, og litt rufsete defensivt, slik tilfellet også var i store deler av forrige sesong. 

– Det var mye bra, og en del som kan forbedres. Sånn er det i pre-season mot en sterk motstander, sier Jürgen Klopp etter kampen, og legger til at han hater å tape, uansett om det er en tellende kamp eller ei. 

Bayern München kunne stikke av med Singapore Trophy etter å ha snudd onsdagens kamp mot Liverpool på National Stadium. De røde ledet 2-0 tidlig, men ga fra seg ledelsen før pause. I andre omgang tok Liverpool ledelsen igjen, men tyskerne snudde og vant til slutt 4-3, i en intens kamp. 

Det lukter mål av dette Liverpool-laget, dessverre begge veier

Kampkommentar og børs etter Bayern München: Det lukter mål av dette Liverpool-laget, dessverre begge veier

Fremover må Klopp & Co jobbe hardt med å tette igjen bak.

Kommentar 02.aug 16:04
Mac Allister kunne ha spilt videre

Mac Allister kunne ha spilt videre

Jürgen Klopp med beroligende nyheter etter kampen mot Bayern München.

Nyheter 02.aug 16:32

– Jeg er ikke overrasket over intensiteten, for det var to lag og to managere med konkurranseinstinkt som møttes, sa Klopp om Bayern og manager Thomas Tuchel. 

Skal analysere

Klopp er tydelig på at resultatet ikke er det viktigste i en sesongoppkjøring, og det aller viktigste er at alle spillerne har kommet helskinnet fra to treningsleire - også Alexis Mac Allister, som fikk en smell i kneet i onsdagens kamp.

Samtidig er det ting å jobbe med før alvoret starter på bortebane mot Chelsea neste helg, og Klopp skal blant annet bruke flyturen hjem på analysere hva som ikke fungerte mot Bayern München. 

– Vi må prøve å finne ut hvor mye av feilene som kom som følge av fysiske årsaker. Spillerne har ikke vært vant til denne intensiteten, og gjennom sesongen kommer vi ikke til å bli så slitne som vi var i dag. Om en time kommer jeg nok til å se på det som god lærdom, og være glad for at feilene kom i dag og ikke om ti dager, sier han.

Et par av baklengsmålene kunne han imidlertid allerede nå forklare. 

– Forsvaret var veldig bra i en del øyeblikk, men ikke så bra rundt målene, sa Klopp, som synes Trent Alexander-Arnold og Joel Matip ble for stillestående på Serge Gnabrys scoring, og at Joe Gomez og Ibrahima Konaté gjorde liknende feil i andre omgang.

Offensivt var det mye positivt å se, og blant annet ser Luis Diaz nå ut til å være i kjempeform. Klopp benyttet også anledningen til å takke for den voldsomme støtten laget har fått fra ivrige supportere i Singapore.

– Vi har følt oss velkommen fra første sekund, men det har vært intenst også. Det skal bli kjekt å åpne døren hjemme uten at noen står på den andre siden og jubler, sier manageren.