Oppsummerer Liverpools overgangsmarked: – Fullstendig kaos, en vits, pinlig

Men FSG får ikke skylda for klubbens problemer i spillerjakten.

Fra start av begynte det så lovende med røde øyne, rett ut fra startblokkene med Dominik Szoboszlai og Alexis Mac Allister til preseasonstart.

Men når målstreken 1. september nærmer seg er Liverpool langt fra der de både skulle og ville være.

Det seneste slaget i trynet er hardt og ferskt, Moises Caicedo og Romeo Lavia velger blå drakt fremfor en tilværelse på Merseyside.

Kaos, vits, pinlig

I Monday Night Football gikk de kjente Sky Sports-herrene Jamie Carragher and Gary Neville langt i sin brutale dom over Liverpools overgangsaktivitet, eller mangelen på innkomne.

«Carra» oppsummerte det enkelt:

– Et fullstendig kaos, en vits og pinlig.

Jürgen Klopp & Co møter nå noen krevende dager og uker frem mot vinduets slutt. Hvor står Liverpool?

– På et ganske vanskelig sted, folk vet at de er desperate.

– De la inn et bud på Lavia i dag på £60 millioner når de nektet å betale £50 millioner for fire eller fem dager siden. Det er et rot og en vits.

Det overrasker Carragher at man ikke virker forberedt i midtbanejakten.

– Det største problemet med det er at Liverpool har visst at de har trengt midtbaneforsterkninger siden august forrige sesong, 12 måneder siden. Så å ikke ha ting på plass...

Problemene startet for lenge siden

Liverpools behov er ikke akkurat nyheter. Men utfordringene begynte da sportsdirektør Michael Edwards, som lyktes med mye fra 2016-2022, forsvant. Assistenten Julian Ward tok steget, men det ble kun med en sesong.

– Ja, de har en stor trener men de hadde Michael Edwards på toppen av klubben som sportsdirektør, og en transferkomité under dem. Det fungerte. Han dro.

– Hans nummer to tok så over og var i jobben i seks måneder før han dro. Du må spørre hvorfor drar de fra denne fotballklubben. Jeg vet ikke hva som skjer behind the scenes.

Jörg Schmadtke fikk den midlertidige oppgaven i mai, og det kan vel se ut til å bli midlertidig basis.

Mange supportere har rettet sine følelser mot de amerikanske eierne FSG (Fenway Sports Group), men Carragher mener ikke at problemet ligger over Atlanterhavet. 

– Folk tror jeg forsvarer FSG, jeg har ikke noe forhold til dem, men dette handler ikke om eierne. Det er strukturen til fotballklubben.

Hvilken midtbanespiller skal Liverpool nå se mot?

Hvilken midtbanespiller skal Liverpool nå se mot?

Førstevalget og andrevalget har havnet i Chelsea, og alle vet at Liverpool er på desperat jakt etter sentral midtbanespiller.

Innsikt 14.aug 21:12
– Dette er flaut!

Carragher om Liverpool-handling: – Dette er flaut!

Jamie Carragher er svært kritisk til Liverpools håndtering av Lavia-handelen.

– Da Liverpool vant Premier League og kom til Champions League-finaler, hva gjorde de? De brukte ikke så mye penger som andre lag, men de produserte gode spillere.

Mener det ikke er FSG sin feil

Hånda er vist, og Liverpool sitter med penger å bruke, som de var villige til å sette overgangsrekord for Caicedo med. Men på et sammensatt overgangsmarked er ikke økonomi alt det handler med og om.

– De har ikke fått fullført avtalene, det er jobben din i den rollen, å få avtaler i land. De to spillerne de har kjøpt hadde utkjøpsklausuler, det er ikke noe forhandling, ingen stor sak å gjøre det på, du må bare møte utkjøpsklausulen. Så Liverpool har ikke fått store avtaler i havn og det er flaut.

– Det derfor jeg ikke vil kritisere eierne, de var villige til å betale £111 millioner og knuse overgangsrekorden. Å starte med Lavia, ikke betale en bestemt sum, for så gå til Caicedo og så tilbake til Lavia, det er fullstendig kaos, en vits og det er pinlig.

Hans kollega Gary Neville støtter opp om at problemet ligger hos de som forhandler overganger på vegne av Liverpool.

– De har et stort problem nå, de kommer til å få panikk i overgangsvinduet de neste tre ukene. Liverpool gjør ikke det under Jürgen Klopp. De har vært så smidige og effektive på overgangsmarkedet. Jeg vet ikke hvordan det har skjedd, men det har åpenbart med personell å gjøre.

Sesongen vil avhenge av det

Tirsdag morgen har vår spaltist David Lynch gitt sine kommentarer. På Twitter / X skriver han: 

«Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai ser allerede ut som fantastiske kjøp, og salgene av Fabinho og Jordan Henderson var uten tvil langt over markedsverdi. Men sistnevnte burde ikke ha blitt solgt uten at erstattere var på plass og det er tydelig det som skjedde.»

Lynch mener det er snakk om en katastrofal avslutning på vinduet, uansett årsak, om klubben nå ikke lykkes i jakten.

«Liverpool er nå på jakt etter en defensiv midtbanespiller etter å ha gått glipp av to toppkandidater til samme klubb, og enten de synes det er rettferdig eller ikke, vil de bli bedømt på utfallet av denne jakten. Faktum er at sesongens suksess avhenger av det.»

De røde har blitt gårsdagens menn

Caicedo-sagaen er også oppe som tema i den nye It's All Kicking Off-podcasten fra The Daily Mail. Her prater fotballredaktør Ian Ladyman med tidligere Premier League-toppscorer og seriemester Chris Sutton.

– Det er £115 millioner for en utviklingsspiller. Caicedo bryr seg ikke så mye om hva som står på baksiden av avisene, vil jeg tro men for ham er det sosiale medier og slike ting, og hvis han ser etter er det vel der han finner spørsmålene, er det ikke? Det er der han vil finne kritikken.

– Denne overgangen til Chelsea er en bombe inn på Liverpools sesong, ikke sant? De ville ha ham, han ville ha spilt for dem hver uke. Det er det de trenger i fraværet av Fabinho og Henderson. De begynner å se... litt ut som gårsdagens menn på overgangsmarkedet, gjør de ikke?