– På tide å sette Trent tilbake på høyrebacken og kutte ut hybridrollen

Det er flere som mener at Liverpool allerede må gå bort fra systemet som fungerte så godt i vår.

Forrige sesong tok det en stund før vi fikk se den virkelige Trent Alexander-Arnold. Det var først i vår, da Jürgen Klopp endret systemet og 24-åringen trakk inn på midten da Liverpool hadde ballen at vi igjen fikk se det beste av ham.

Han spilte også noen av sine beste landskamper i sommer da han fikk sjansen på midtbanen, og denne sesongen har de røde igjen startet med Alexander-Arnold i den rollen.

Det er flere som mener at det eksperimentet må settes på pause for en stund. En av dem er James Pearce i The Athletic.

– Jeg har nådd et punkt med det nye systemet der jeg tenker på om det er på tide å forkaste det. Det gjorde sin nytte med å få Liverpool i gang igjen mot slutten av forrige sesong og fikk Alexander-Arnold i gang igjen, men det virker som at motstanderne nå har blitt bedre og bedre på å finne ut av det, og hvor enkelt det er å utnytte det rommet på Liverpools høyreside. Liverpool slapp unna med det mot Bournemouth fordi de er for begrenset til å straffe feilene dine, men det er ingen sjanse for at de kommer unna med de samme feilene på St. James’ Park søndag ettermiddag, sier Pearce i ukens episode av podcasten Walk On.

Athletic-journalisten mener at de røde må gå tilbake til sin gamle formasjon.

– Jeg mener at problemet ikke er spillerne, men systemet, så jeg tenker at tiden er inne for å si at det har gjort sin nytte, men la oss gå tilbake til 4-3-3 og ha Trent som høyreback. Eller om man ser ham som en midtbanespiller, gå ut og kjøp en høyreback og bruk Trent som en midtbanespiller, for jeg tror ikke denne hybridløsningen er noe som kan fungere på lang sikt.

QuizWiz

– Jeg er ikke overbevist

Torbjørn Flatin, som var med på å stifte supporterklubben for 43 år siden, er en annen som er skeptisk til systemet slik det er nå.

– Jeg er ikke overbevist om det nye systemet med de spillerne som er her nå. Da synes jeg vi sliter, og det har vært perioder i kampene der Trent har spilt ren back, og da synes jeg vi har vært stødigere. Dersom jeg skulle gi manageren et råd, så vil det være å spille mer konservativ 4-3-3 inntil vi klarer å løse dette litt bedre, sier Flatin i podcasten «Pausepraten» denne uken.

Nå har han fortsatt ikke spilt i den rollen sammen med Wataru Endo – så det kan være det fungerer bedre når japaneren kommer inn på laget samtidig som den nye visekapteinen.

– Mac Allister er en god spiller, men Fabinho er en type som var mer pålitelig, så jeg innbiller meg at det handler litt om spillertypen som er ved siden av Trent. Nå spilte vi med 10 mann, og Trent hadde også en skade, så vi fikk ikke prøvd ut dette med Endo der. Det var suksess på slutten av sesongen i fjor, og ikke minst gjorde det at Trent hadde en god avslutning på sesongen, men han synes jeg ikke har vært så bra nå, så du får en følelse av at han ikke er så komfortabel slik det spilles nå, sier han videre.

Alexander-Arnold måtte ut med skade mot Bournemouth, men trente for fullt igjen på tirsdag, så det er forventet at han blir klar igjen mot Newcastle.