Phillips lånes til Celtic det neste halvåretForhørte seg med Robertson og van Dijk før overgangen til Celtic

Stopperen skal i motsetning til resten av Liverpool-spillerne delta i Champions League den kommende sesongen.

Nathaniel Phillips har bestått den medisinske testen og drar på utlån til Celtic i første halvdel av 2023/24-sesongen. Det bekrefter begge klubbene på sine hjemmesider og sosiale medier. 

Det skotske laget ledes av Brendan Rodgers, og har midt i en stopperkrise sett seg nødt til å forsterke forsvaret med 26-åringen. 

Laget skal den kommende sesongen kjempe mot Rangers om å bli skotske mestere, i tillegg til at de er med i Champions League. 

Nødløsning

Da Jürgen Klopp og Liverpool hadde en stopperkrise i 2020/21-sesongen, var Phillips en av spillerne tyskeren satte sin lit til. 

REDDET LAGET: Phillips og Williams var viktige i 2020/21-sesongen.

REDDET LAGET: Phillips og Williams var viktige i 2020/21-sesongen.

Den heroiske stopperkjempen spilte 17 kamper i Premier League og 3 kamper i Champions League den sesongen, men har siden det slitt med å få spilletid. 

Forrige sesong var han på banen i fem kamper for de rødkledde, etter å lenge ha vært linket bort fra laget. 

Misunnelig Robertson

I et intervju med Celtics hjemmeside etter at overgangen ble bekreftet sier Phillips at han tror Celtic-supporter Andy Robertson er misunnelig på overgangen. 

– Robbo er like spent som meg, og muligens også litt sjalu fordi han elsker denne klubben. Det er det samme med Virgil, han hadde en fantastisk tid her. Jeg har bare hørt gode ting om klubben. 

– Jeg hadde noen andre valg som ikke fikk meg til å føle meg på samme måten som Celtic, og jeg er veldig fornøyd med at dette er i boks nå. Jeg har hatt noen samtaler med Brendan (Rodgers) og det har gått veldig bra. Jeg gleder meg til å arbeide med ham. 

Brendan Rodgers er fornøyd med å ha fått stopperkjempen inn dørene før overgangsvinduet stengte. 

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått Phillips til Celtic, og gleder oss til å jobbe med ham de neste månedene. Nat har erfaring med å spille for en stor klubb, og det kommer han til å nyte godt av her. 

Liverpool håper at domino-effekt skal gjøre Gravenberch tilgjengelig

Liverpool håper at domino-effekt skal gjøre Gravenberch tilgjengelig

Fulham må la sin midtbanespiller Joao Palhinha gå til Bayern for at tyskerne skal gi slipp på Gravenberch, men ønsker ført å ha klar en erstatter.

I Gravenberch får Liverpool en spiller med noen Fabinho-egenskaper, iblandet dribleferdigheter

I Gravenberch får Liverpool en spiller med noen Fabinho-egenskaper, iblandet dribleferdigheter

Mange er litt avventende til den unge midtbanespilleren, men det kan ligge et talent her som venter på å få vokse ut.

Innsikt 31.aug 15:44