Premier League-sjefen kommer med oppdatering om anklagene mot Manchester City

– Regimer kommer og går. Imperier oppstår og faller. Det har vi allerede sett i Premier League i løpet av dens 32 år lange historie. City, antar jeg, vil lide samme skjebne til slutt.

– Jeg kan forstå hvorfor folk er bekymret for det, sier Premier League-sjef Richard Masters.

– Men, til syvende og sist er anklagene fremsatt, det er nå i hendene på et uavhengig panel.

Det er seks måneder siden Manchester City ble tiltalt på over 100 brudd på Premier Leagues FFP-regler for perioden 2009-2018. Lenge har det vært stille om hva som skjer med saken.

– Jeg kan ikke kommentere på det, de bestemmer tidslinja, og jeg kan ikke si noe om når det blir gjennomført. Men det vil bli hørt. Det vil bli gjennomført. Jeg kan bare ikke si når.

Regimer og imperier oppstår og faller

Selv om Manchester City virker å ha en annen økonomisk hverdag enn mange andre klubber, og har vunnet fem av de seks siste ligatitlene, mener Masters at det fortsatt eksisterer sunn konkurranse i Premier League.

– Hvis du spør Pep Guardiola, tror jeg han vil si at det ikke har vært lett.

Premier League etterforsker Chelsea, poengtrekk kan være mulig straff

Premier League etterforsker Chelsea, poengtrekk kan være mulig straff

Økonomiske overføringer følger opp Christopher Nkunkus skadetrøbbel på Chelseas problemliste.

Søndag mottok Manchester City medaljene sine fra Premier League - organisasjonen som anklager dem for 115 brudd av regelverket deres

Dersom klubben blir dømt for anklagene, kan de fratas titlene Søndag mottok Manchester City medaljene sine fra Premier League - organisasjonen som anklager dem for 115 brudd av regelverket deres

Innsikt 23.mai 19:20

Jürgen Klopp og Liverpool har lykkes i å bryte rekka. Flere ganger har de fulgt City til døra.

– Statistikken taler for seg selv, de har vunnet fem av de seks siste.

– Men, du vet, regimer kommer og går. Imperier oppstår og faller. Det har vi allerede sett i Premier League i løpet av dens 32 år lange historie. City, antar jeg, vil lide samme skjebne til slutt.

Til helga starter et nytt kappløp om Premier League-seieren.

– Noen vil ta over, før eller siden. Om det blir neste sesong eller sesongen etter det, er jeg ikke sikker på. Det viktigste er som sagt at vi alltid har konkurranse i toppen av divisjonen. Premier League har alltid et tittelrace.