– Salah bør overlate straffene til noen andre nå

På lørdag brente Mohamed Salah sitt tredje straffespark i 2023. Heldigvis satt returen. Straffer er et av temaene i podcasten denne uken.

Mohamed Salah har vært Liverpools faste straffeskytter i årevis, og har satt 33 straffespark i mål siden han kom til klubben. Noen av dem, som ledermålet i Champions League-finalen i 2019, har vært ekstremt viktige, og egypteren har vært til å stole på.

Men det har nå blitt seks bom – og tre av dem har kommet i 2023. Salah misbrukte to straffespark på rad forrige sesong, da det nesten hadde gått et år siden sist de røde fikk straffe.

På lørdag bommet han igjen da han valgte å gå for kraft og Bournemouth-keeper Neto gikk riktig vei. Heldigvis satte han returen i mål, og kunne gi Liverpool ledelsen.

– Bør gi fra seg ansvaret

En som mener Salah nå må gi fra seg ansvaret er Torbjørn Flatin. Det er tema i «Pausepraten» denne uken.

Bør Salah fortsette å være Liverpools førstevalg på straffer?

– Nei.

– Salah er en sånn type, og det har jeg sagt flere ganger, som ikke ser ut som noe god straffeskytter. Jeg har egentlig aldri hatt veldig tillit til han som straffeskytter, men han er sterk i huet. Det tror jeg bidrar til at han scorer på mange straffer, men jeg synes egentlig ikke han er noe veldig god straffeskytter selv om treffprosenten er bra. Men nå er han vel bommet på tre av de fem siste. Så jeg synes egentlig han bør overlatte det til noen andre nå, sier Flatin.

Han lanserer to kandidater.

– Det skal være plenty av muligheter Mac Allister og Szoboszlai har vel tatt mye straffer for eksempel.

Hør diskusjonen i denne ukens Pausepraten:

De to sommerkjøpene

24 år gamle Alexis Mac Allister har vist seg som en veldig trygg mann fra 11 meter. I 2022/23 hadde han 100 prosent med 6/6 for et gnistrende Brighton.

Siden han ankom England har han tatt ni straffespark. Den eneste bommen kom 30. april 2022 mot Wolverhampton og José Sa. I den kampen fikk han en ny sjanse senere, og den gang satte han straffen i mål.

Da Argentina vant Qatar-VM på straffer ville han vært en het kandidat, men han ble tatt av etter 116 minutter i et defensivt bytte siden de på det tidspunktet fortsatt var i ledelsen. Lionel Messi, Paulo Dybala, Leandro Paredes og Gonzalo Montiel nettet så i straffekonken.

I mai scoret han vinnermålet mot Manchester United fra straffemerket, ni minutter på overtid. Se straffen her:

Liverpools andre sommerforsterkning på midten kan vise til en straffe-CV med varierte høydepunkter. 22-åringen har forsøkt seg 16 ganger fra ellevemeteren i sin karriere. 15 av dem med suksess.

Den ene missen kom mot Bayer Leverkusens finske skuddstopper Lukas Hradecky, i en Bundesliga-kamp 28. november 2021. Flatin mener ungareren er den som bør få ansvaret om de røde får straffe i en av de neste kampene.

– Nå blir jo antakeligvis Mac Allister suspendert, så da kan det kanskje bli Szoboszlai som kan ta over. Men jeg vil frata ham det nå. Han blir nok sur, men det får han tåle, sier Flatin.

I mai fortalte Jürgen Klopp at han og Salah hadde snakket om straffespark. Nå er to av alternativene fra den gang borte, i James Milner og Fabinho, mens dødballspesialist Trent Alexander-Arnold fortsatt er i klubben som ny visekaptein.

Dette sa Klopp om Salah i mai:

– Vi snakket om det, og han ønsket å fortsatt være vår straffeskytter. Det var en vanlig samtale om det, og jeg sa «greit, da er du det». Dersom du ikke føler deg helt topp i det øyeblikket, og presset øker etter hver misbrukte straffe, så kan Fabinho, Trent eller hvem det er som er nummer to eller tre få ballen, sa Klopp.