– Sønnen min har bedt meg å skaffe Dominik-drakta, han har allerede Trent og Virgil

Lucas Leiva om de tette båndene til Liverpool, trøsten etter hjerteproblemene, gullet som glapp og den utrolige Luis Suarez.

– Pedro er født i Liverpool og de er fortsatt hans første lag. Datteren vår er født i Wirral. Pedro har bedt meg om å skaffe Dominik (Szoboszlai)-trøya. Jeg må også ta et bilde med Dominik til han, forteller Lucas Leiva til The Athletic.

– Han har allerede trøyene til Trent (Alexander-Arnold) og Virgil (van Dijk). Trent er hans nummer én.

Den unge Pedro Leiva har blitt 12 år og er en del av U13-laget til brasilianske Gremio.

– Pedro flyr for tiden men jeg forteller han bare å nyte det. Hvis du er fornøyd går ting lettere for deg.

Kanskje bor det en fremtidig Liverpool-playmaker i familien Leiva?

GODE VENNER: Lucas Leiva og Luis Suarez går godt overens den dag i dag.

GODE VENNER: Lucas Leiva og Luis Suarez går godt overens den dag i dag.

– Han er midtbanespiller men litt mer offensiv enn jeg var. På ett år kan mye endre seg i den alderen. Hvis han ønsker å bli profesjonell, vil ansvaret komme senere. Rådet jeg gir han er å lytte til treneren, lære og nyte.

Nabo med Suarez

Gremio er også klubben til tidligere Liverpool-helt Luis Suarez. Veteranen er fortsatt aktiv, og han og Leiva er gode venner. Faktisk er de naboer i Porto Alegre.

– Luis holder det fortsatt gående, kneet hans overlever fortsatt og han scorer fremdeles mye for Gremio.

– Jeg hadde en liten rolle i at han kom dit! Holdningen og mentaliteten hans gjør at han bare fortsetter og fortsetter. Fysisk kan du selvsagt ikke være den samme lenger, men mentalt er det fortsatt den sulten etter å vinne.

Hjertet hindret han fra å fortsette karrieren

Selv måtte Lucas legge opp tidligere i år. Under preseason med Gremoio ble det oppdaget en hjertetilstand for 36-åringen. 

– Legen fortalte meg at jeg hadde et arr på hjertet.

– Det var en stor overraskelse. Jeg hadde aldri hatt noen slike problemer før.

Lucas Leiva gikk fra fra supporternes skyteskive til fan-favoritt

Lucas Leiva gikk fra fra supporternes skyteskive til fan-favoritt

Lucas Leiva hadde ti år i Liverpool, og utviklingen var enorm – fra hakkekylling til kulthelt som inspirerte et supporter-trofé.

Innsikt 20.mar 19:10
Lucas Leiva legger opp

Lucas Leiva legger opp

Lucas Leiva legger opp som følge av hjerteproblemer.

Han stoppet å spille i tre måneder for å se om det skulle bli mindre. Da det ikke skjedde var det liten tvil om å legge opp.

– Selvsagt, i en alder av 36, var jeg på tampen av karrieren min, men jeg ønsket å fortsette å spille for to eller tre år til.

Fant trøst i Liverpool

Lyspunktet i en det som var en tung tid, var alle telefonene og lykkeønskingene som kom fra de røde. Inkludert tidligere Steven Gerrard, Jamie Carragher, Rafael Benitez, Sir Kenny Dalglish og Jürgen Klopp.

– Alt det var en trøst for meg i en vanskelig tid.

– Det var med på å vise meg at jeg hadde gjort en god karriere.

I sommer var han en av de utvalgte legendene som var med Liverpool på Singapore-touren.

– Det var veldig emosjonelt.

– Jeg hadde nettopp lagt opp og var fortsatt i en overgangsperiode mentalt. Det er fantastisk å være her, å kunne se så mange kjente ansikter, å bære Liverpool-logoen igjen og være rundt fansen. Det er så godt å være tilbake.

Den tidligere midtbanespilleren fullførte UEFA B-lisensen da han var på Merseyside. Fotball er og blir hans post i livet.

– Jeg kommer helt sikkert til å være involvert i fotball. Det har vært livet mitt siden jeg ble født. For nå, nyter jeg å tilbringe mer tid med familien, reise litt og oppleve slike øyeblikk som ambassadør for Liverpool. Det er flott å representere klubben igjen.

SØR-AMERIKA+LIVERPOOL: Maxi Rodriguez, Fabio Aurelio, Lucas Leiva og Luis Suarez hadde familien til stede på Anfield i mai 2011.

SØR-AMERIKA+LIVERPOOL: Maxi Rodriguez, Fabio Aurelio, Lucas Leiva og Luis Suarez hadde familien til stede på Anfield i mai 2011.

Båndet til Anfield er tett, samtidig som han måtte stå i både oppturer og nedturer. Noe han selv anser som naturlig når du er så lenge på samme sted.

– Alle vet at starten min på Anfield var veldig vanskelig men så gjorde jeg meg fortjent til plassen min. Det eneste jeg savnet var å vinne flere trofeer med klubben, men jeg var der da Jürgen kom og jeg føler at jeg var en del av den starten, å bygge opp noe, å bygge en vinnende æra.

Minnes gullet som glapp

Lucas innrømmer at han fortsatt har tanker og minner som flyr tilbake til den dramatiske 2013/14-sesongen. Da Luis Suarez var enestående, og alle trodde Brendan Rodgers skulle bli den som førte ligapokalen hjem til byen.

– Alle husker den kampen mot Chelsea men du taper ikke tittelen i en kamp, du taper tittelen over en hel sesong.

– Vi slapp inn mange mål fordi vi var et så offensivt lag. Det var svakheten vår og det var også presset om å vinne Premier League etter så lang tid. Det hjalp oss ikke. Vi gikk glipp av tittelen med så liten margin (Manchester City vant med to poeng det året).

Har noen Liverpool-spiller i nyere tid vært bedre enn Luis Suarez det året? 31 mål og 17 målgivende på 33 kamper. Selv Mohamed Salah bør være imponert over de tallene.

– Hvis du ser på den beste sesongen en spiller noensinne har hatt i Liverpool-trøya, må Suarez være blant de fem beste for den sesongen. Han var helt utrolig.