– Akkurat nå er Xabi Alonso en bedre kandidat enn Gerrard

Jürgen Klopp kan bli værende i Liverpool i lang tid, men tyskerens kontrakt utløper i 2026.

Det siste spørsmålet en Liverpool-supporter vil stille er hvem som skal ta over den dagen Jürgen Klopp sier at nok er nok.

Tyskeren skrev under på en ny avtale til 2026 i april i fjor, og etter en god vårsesong, virker det som 56-åringen er svært motivert på Anfield. Men på et eller annet tidspunkt vil Liverpool-treneren forlate klubben, slik er livet.

For et par år siden så mange på Steven Gerrard som en naturlig arvtaker, etter imponerende sesonger i Rangers og en god start i Aston Villa. Det har endret seg betraktelig de siste månedene, spesielt etter at scouseren valgte å reise til saudi-arabisk fotball i sommer.

Med engelskmannens stadig synkende manager-omdømme, har en annen tidligere Liverpool-helt blitt trukket frem. Jason McAteer, som spilte over 100 kamper i rød drakt på 90-tallet, mener Xabi Alonso nå er den ledende kandidaten.

– Mye i livet handler om timing, å være på rett sted til rett tid. Folk sier til meg «Steven Gerrard blir den neste Liverpool-manageren». Ikke nødvendigvis, for managerkarrieren hans står ikke i stil med Liverpool for øyeblikket, og da vil det kanskje ikke skje. Hvis du spør meg akkurat nå, er Xabi Alonso er en bedre kandidat enn Steven, med tanke på utvikling og tidspunkt, sa McAteer til Boyle Sports ifølge Liverpool Echo.

PÅ ANFIELD: Xabi Alonso var kaptein da Liverpool Legends møtte Manchester United Legends i fjor høst.

PÅ ANFIELD: Xabi Alonso var kaptein da Liverpool Legends møtte Manchester United Legends i fjor høst.

Et år med suksess

Det er absolutt ikke overraskende at Xabi Alonos navn blir nevnt av Jason McAteer.

Spanjolen startet managerkarrieren sin i på Real Madrid ungdomslag før han reiste hjem til Real Sociedad for å overta B-laget i 2019.

Etter tre år i Baskerland reiste han videre til Leverkusen i fjor høst, der han overtok et storlag i alvorlige problemer og på nedrykksplass i Bundesliga.

Resultatene bedret seg med Alonso, og rødtrøyene avsluttet sesongen på en solid 6. plass i mai. Alonso førte også laget til en semifinale i Europa League.

I skrivende stund topper Leverkusen den tyske toppdivisjonen med ni poeng av ni mulige, og en målforskjell på 11-3. Hvis suksessen fortsetter, vil den tidligere Liverpool-treneren mest kanskje ikke være like tilgjenglig den dagen Klopp gir seg. Vi får krysse fingrene for at det blir mange år til.

Jürgen Klopp tryglet – Liverpool-supporterne lyttet

Jürgen Klopp tryglet – Liverpool-supporterne lyttet

Klopp og the Kop kom til enighet under Aston Villa-kampen.

Innsikt 10.sep 13:00
Etter 15 år i Liverpool kom endelig muligheten på førstelaget

Etter 15 år i Liverpool kom endelig muligheten på førstelaget

Dette er historien til Jarell Quansah, Liverpools nye håp i midtforsvaret.

Innsikt 09.sep 14:16