Bekreftet: Ryan Gravenberch har signert for Liverpool

Papirene er signert. Gravenberch er Liverpool-spiller.

Ryan Gravenberch har skrevet under en femårskontrakt med Liverpool FC, og er rød til 2028. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag.

21-åringen kom fra Tyskland til Liverpool fredag morgen, etter at flyet hans torsdag kveld ble kansellert. Han gjennomgikk en medisinsk test i morges, der alt tilsynelatende så bra ut.

Det var nok mange som var litt nervøse da meldingen kom om at Joao Palhinhas overgang fra Fulham til Bayern München gikk i vasken da det tyske overgangsvinduet stengte kl. 18.00 – men lokale journalister var raskt ute med å betrygge om at Gravenberch kom til å dra selv om Bayern ikke fikk inn en erstatter.

Gravenberch skal spille med nummer 38 på ryggen. Det samme nummeret han brukte i Bayern.

Lot seg overbevise av Klopp

Torsdag kveld skrev troverdige David Ornstein i The Athletic at klubbene var kommet til en enighet om en overgangssum som skal være garantert 40 millioner euro (£34,2M), men som ifølge Fabrizio Romano kan stige til 45 millioner euro (£38,5M) dersom visse klausuler innfris. Dette skriver ikke Liverpool noe om i sin offentliggjøring.

Gravenberch kom til Bayern München fra Ajax i fjor sommer, men slet med å finne seg til rette hos den tyske storklubben. Etter managerbyttet i vår ble ikke situasjonen bedre – og Gravenberch var lagt bak i Thomas Tuchels midtbanekø. Klopp tror derimot at Anfield vil være arenaen hvor nederlenderen kan skinne, i et system som ser annerledes ut enn det Bayern spiller med.

Klopp og Gravenberch skal ha hatt samtaler de siste dagene, der Klopp har overbevist ham om at Anfield var det rette stedet for han, ifølge den tyske Sky Sport-journalisten Florian Plettenberg.

Nå får 21-åringen muligheten til å få karrieren tilbake på skinner, mens Liverpool har hentet sin fjerde midtbanespiller i en sommer der de fra før har hentet Alexis Mac Allister (£35M), Dominik Szoboszlai (£60M) og Wataru Endo (£16,2M) – og mistet seks fra forrige sesong: Jordan Henderson (Al-Ettifaq, £12M), Fabinho (Al-Ittihad, £40M), Naby Keita (Werder Bremen, gratis), Alex Oxlade-Chamberlain (Besiktas, gratis), James Milner (Brighton, gratis) og Arthur Melo (lån avsluttet).

I Gravenberch får Liverpool en spiller med noen Fabinho-egenskaper, iblandet dribleferdigheter

I Gravenberch får Liverpool en spiller med noen Fabinho-egenskaper, iblandet dribleferdigheter

Mange er litt avventende til den unge midtbanespilleren, men det kan ligge et talent her som venter på å få vokse ut.

Innsikt 31.aug 15:44