Derfor har Liverpool bedre forutsetninger for å snu kamper nå

Seks kamper - fire snuoperasjoner. Liverpool har virkelig blitt comeback kings igjen.

Sist sesong havnet Liverpool under hele 16 ganger, og bare tre ganger klarte laget å snu det til seier. Nå har laget allerede snudd kamper fra å havne under til å vinne tre ganger i serien, og torsdag skjedde det igjen i Europa League mot LASK.

En tidlig 1–0 til hjemmelaget i Østerrike, endte til slutt med en komfortabel 1–3-seier for gjestene fra Liverpool.

– Ny spillere som har gitt tro og optimisme

Men hvorfor lykkes Liverpool så mye bedre med sine comeback denne sesongen?

– Det er det vel flere grunner til. Først og fremst har det vært ganske forskjellige comeback, vil jeg si. For mot Bournemouth minnet det om da Liverpool var på sitt beste. De var slurvete i starten, men dominerte hele veien og viste at de er et mye bedre lag selv om de havnet under, og mistet en spiller. Mot Newcastle må vi vel kunne si at marginene var på vår side. Darwin Nunez var da i helt vill form, og veldig effektiv. Det var kanskje ikke et mirakel, men det var ikke langt unna. Men når man så førsteomgangen mot Wolves tenkte man at: «dette har vi sett mange ganger forrige sesong, dette går nok ikke», men så gjorde Klopp noen grep i andre omgang. Med de spillere han kunne sette inn, og den energien de brakte inn i laget, skjønte man tidlig at de hadde et gir til å gå på. Den andreomgangen var helt fantastisk, sier Liverpool.no-journalist Jens Bessesen i denne ukens episode av vår podcast «Liverpool.no: Pausepraten».

– Så det er nok det at de har fått inn de spillerne som har gitt ny energi i laget, som for eksempel Dominik Szoboszlai og Alexis Mac Allister, selv om Mac Allister ikke var så god i Wolves-kampen. Men det er helt åpenbart at de nye spillerne har gitt de som var der fra før en slags ny tro og optimisme.  

– Også er rett og slett troppen blitt bedre, spesielt med alternativene Klopp har i angrep. Da er det bedre forutsetninger for å snu kamper nå enn det var i fjor, mener Bessesen.

«Mentale monstre», er to ord som har fulgt Jürgen Klopps mannskap gjennom tiden i Liverpool. Etter en periode med dvale, ser det begrepet også ut til å kunne brukes igjen.

– Et av flere positive bilder jeg har fra Wolves-kampen er da det ble zoomet inn på benken til Liverpool etter 3–1-scoringen. Der satt Wataru Endo, som er nyinnkjøp. Han var reserve, og sikkert litt skuffet over å ha havnet utenfor laget, men han sitter og slår i taket på dugouten og jubler og gliser, og hopper opp og ned. For meg så illustrerte det litt den nye spiriten og entusiasmen som har kommet inn. Det første storlaget til Klopp hadde gått ut på dato, nå er vi i gang med versjon 2, sier en av grunnleggerne av supporterklubben og tidligere redaktør i The Kopite, Torbjørn Flatin.

Hør hele episoden her:

Ny angrepskraft

– Det har helt klart kommet ny energi inn i laget. Og jeg mener vi har enda mer angrepskraft nå enn vi hadde med de første mentale monsterne. Det synes jeg er en forskjell. Da hadde du på en måte spillere som var gjennomsyret av at de var mentale tøffinger som aldri ga opp. Nå føler jeg at vi har flere offensive redskap i verktøyskassa. Ikke minst at vi kan sette inn folk fra benken som kan gjøre en forskjell.

– For meg er den beste treeren fremme Diaz, Nunez og Salah, men så har du også Gakpo og Jota, som begge har vist bra form. Vi har også flere offensive midtbanespillere, og mye mer å spille på offensivt. Det er veldig spennende å følge med på.

– Det er selvfølgelig langt fra feilfritt bakover. Likevel har vi kommet veldig bra i gang med en ny giv her, og et nytt lag. Det ligner kanskje på det som var med første laget til Klopp, men det er likevel litt annerledes. Det går på at vi har enda mer å trykke på med framme, også er det en jobb å gjøre fortsatt med å få stabilisert litt i andre enden, sier Flatin.  

Superreserve

Også fra benken har det vært flere positive innslag denne sesongen.

– Det kanskje mest typiske eksempelet er Harvey Elliot. Nå har han jo blitt en slags superreserve. Jeg tror han har blitt byttet inn i alle kampene og bidra positivt hver eneste gang. Du får inn ekstra tempo og ekstra energi. Han er uredd og offensiv i hodet, sier Flatin.

– Det er jo ikke sånn at alle kampene har vært perfekte, så det har gått litt fra den mørke kjelleren til himmelen med de snuoperasjonene. Så det er nok litt tidlig å si at nå er vi tilbake. Men vi er i angrepsposisjon, og det er en deilig posisjon å være i etter fjorårssesongen, mener Bessesen.

– Jeg synes manageren virker oppriktig entusiastisk over hva han har å jobbe med her. Du får en kjenning av at han gleder seg framover, han også. Jeg synes han gir inntrykk av at han er raskere uten å bytte nå enn han var. Det var jo en periode tidligere hvor det var nesten aldri noe bytte før timen, og hvis det var sånn at du var usikker på at du skulle bytte, så var det de siste ti minuttene. Men følelsen er at han er klart til å agere litt kjappere nå, men muligens har med at han også har bedre ting å jobbe med, mener Flatin.

Klopp hadde selvsagt en idé «ingen» hadde tenkt på

Klopp hadde selvsagt en idé «ingen» hadde tenkt på

Hvordan løse Trent-rollen uten Trent i rollen.

Kommentar 22.sep 13:23
Hva må Klopp gjøre for at Liverpool skal løfte seg, uten å ligge under først?

Kampkommentar LASK - Liverpool: Hva må Klopp gjøre for at Liverpool skal løfte seg, uten å ligge under først?

De røde brukte rundt en time på å få frem den virkelige forskjellen i klasse og kvalitet, men topper nå gruppa.

Kommentar 21.sep 21:24
Diaz og Nunez fikset biffen for Liverpool – men bare én av dem kan kåres til banens beste

Spillerbørs og folkebørs etter 3-1 seieren mot LASK:Diaz og Nunez fikset biffen for Liverpool – men bare én av dem kan kåres til banens beste

En solid snuoperasjon sikret Liverpool tre poeng i Østerrike.

Kommentar 21.sep 20:43
«Etter et år uten å nyte fotballen sin, har han endelig funnet sitt nye hjem»

Dette skriver avisene:«Etter et år uten å nyte fotballen sin, har han endelig funnet sitt nye hjem»

Ryan Gravenberch leverte den målgivende pasningen da Liverpool vartet opp med en ny snuoperasjon. Dette skriver avisene etter 3-1 seieren over LASK.

Innsikt 22.sep 12:00