– Det er en vits!

Liverpool får klart flest tidligkamper etter landslagspauser, og Jürgen Klopp er ikke fornøyd.

Vi omtalte torsdag Liverpools fryktelige resultatrekke i tidligkampene på lørdag forrige sesong, og Jürgen Klopp har aldri vært en stor tilhenger av å spille kamper på dette tidspunktet. Spesielt ikke etter landslagspauser eller kamper i Europa. 

Men hans bønner blir ikke hørt, og denne sesongen er Liverpool satt opp til å spille lørdag klokken 13.30 etter de to første landslagspausene i høst - mot Wolves på lørdag, og mot Everton i oktober. 

Avspark på Molineux finner sted bare litt over to døgn etter at flere av Liverpools spillere kom hjem fra landslagssamling. Jürgen Klopp røpte på fredagens pressekonferanse at han ennå ikke har sett Alexis Mac Allister, Luis Diaz eller Darwin Nunez etter at de kom hjem natt til torsdag. Spørsmålet nå er om de er klare til å spille om under et døgn. 

– Det er en vits! Vi har spillere fra Sør-Amerika som jeg ikke har møtt ennå, og vi skal spille kamp om 24 timer, sa Klopp. 

Får klart flest tidligkamper

Klopp klarte ikke skjule sin frustrasjon da The Athletic-journalist James Pearce tok opp tidligkampene på fredagens pressekonferanse. Pearce lurte på om Klopp mislikte 13.30-tidspunktet (12.30 engelsk tid) generelt, eller om det bare var etter landslagspausene. 

– Det er ikke noe problem å spille tidlig om du har en hel uke i forkant. Nå har vi to tidligkamper etter landslagspauser allerede i høst, sa Klopp. 

Manageren har tidligere gått hardt ut mot tv-selskapet som har rettighetene til tidligkampene, TNT Sports (tidligere BT Sports), men det ser ikke ut til å hjelpe. 

– Ingenting har endret seg. De bryr seg ikke i det hele tatt om spillerne, sa han fredag.

Tvert imot kan det nesten virke som Klopp «straffes» for sine kommentarer. Michael Reid i Opta har nemlig sett på hvem som spiller mest klokken 13.30 lørdag, og Liverpool har dobbelt så mange kamper på det tidspunktet enn noe annet lag i Premier League etter at Klopp ble ansatt.