– Det har vært en tøff og dyr lærepenge

Virgil van Dijk fikk en voldsom bot fra fotballforbundet.

Virgil van Dijk fikk én kamp ekstra suspensjon for måten han reagerte på da han ble utvist mot Newcastle. Utvisningen sonet han for mot Aston Villa, og han vil også være suspendert mot Wolverhampton til helgen.

Vi kan se nederlenderen tilbake på banen i Premier League mot West Ham søndag 24. september. I tillegg til suspensjonen fikk 32-åringen en bot på 100 000 pund. I overkant av 1,3 millioner kroner. Det er en av de største bøtene fotballforbundet har gitt.

I april i år fikk Aleksandar Mitrovic en bot på 75 000 pund, og ble i tillegg utestengt i åtte kamper, da han dyttet dommer Chris Kavanagh i en FA-cupkamp mot Manchester United.

At boten er så stor henger trolig sammen med hva spillerne tjener. Det har tidligere blitt rapportert at kontrakten Liverpool-kapteinen signerte i 2021 skal være verdt 220 000 pund i uken

– Håper pengene blir brukt fornuftig

Dette var første gang van Dijk ble utvist i sin Liverpool-karriere.

Hovedpersonen selv var raskt ute med en melding på sosiale media, der han skrev at han aksepterte straffen og at det ikke skulle gjenta seg. Før Nederlands kamp mot Irland på søndag, som «Oranje» vant 2-1, fikk van Dijk spørsmål om straffen.

– Det har vært en tøff og dyr lærepenge. Jeg kan egentlig ikke si så mye mer om det. Jeg har akseptert det, og er glad for at det er over, sier han til RTE

– Jeg har blitt straffet for det, og jeg tror ikke at jeg har blitt brukt for å sette et eksempel. Forhåpentligvis går pengene til de riktige folkene, og det er alltid bedre om det går til en god sak.

Nederland er ferdigspilt i denne landslagspausen, så van Dijk og Cody Gakpo kan nå returnere til Merseyside.

Alisson får ikke spille, Darwin ut til pause og målløst for Diaz

Landslagspausen er nå overAlisson får ikke spille, Darwin ut til pause og målløst for Diaz

Vi fulgte Liverpools spillere gjennom landslagspausen.

Innsikt 13.sep 09:12
Jürgen Klopp tryglet – Liverpool-supporterne lyttet

Jürgen Klopp tryglet – Liverpool-supporterne lyttet

Klopp og the Kop kom til enighet under Aston Villa-kampen.

Innsikt 10.sep 13:00