Dette ble sagt mellom VAR og hoveddommer da Virgil Van Dijk ble utvist

Premier League har publisert video- og lydklipp fra hendelsen på St James' Park.

For et par helger siden ble Virgil Van Dijk utvist etter en takling på Newcastle-spiss Alexander Isak.

Meningene rundt det røde kortet har vært svært delt etter kampen, selv om mye tyder på at det røde kortet er korrekt dømt (i følge regelboken).

Mandag kveld ble flere VAR-samtaler fra de første Premier League-rundene publisert, og en av situasjonene Howard Webb og Michael Owen tar opp er nettopp hendelsen mellom Van Dijk og Isak.

Dette ble sagt mellom dommer John Brooks og VAR-dommer Stuart Attwell like etter det røde kortet ble trukket opp:

– Det er utenfor (straffefeltet). Og det er rødt kort. Han er alene gjennom og han har gått for mannen. Rødt kort, sier hoveddommer til VAR.

– OK, det er et klart frispark. Brooksy (Brooks), det er Stuart (Attwell), jeg er enig med frisparket. Ingen offside. Ballen ruller foran ham, og angriperen er i en god posisjon. Han beveger seg direkte inn mot straffeltet, så den ser riktig ut, svarer Attwell.

Van Dijk siktes for brudd på FAs regler etter utbruddet mot John Brooks

Bekreftet:Van Dijk siktes for brudd på FAs regler etter utbruddet mot John Brooks

Det kan bli flere kamper på tribunen for Liverpools kaptein.

Likhet for loven – er det for mye å be om?

Likhet for loven – er det for mye å be om?

Liverpool vant kampen på St James’ Park forrige helg, men én ting har plaget meg siden.

Kommentar 02.sep 16:02

Samtidig som samtalen pågår mellom Brooks og Attwell prøver Van Dijk å snakke med dommer for å begrunne sin uskyld. Dette får han i svar:

– De sjekker avgjørelsen. Jeg sier ifra hvis du må gå av banen, og da må du gjøre det umiddelbart. Det er iallfall et frispark (får jeg beskjed om), han sjekket det. Ikke gjør noe tåpelig. Hør, du blir utvist, med mindre han (Isak) er offside, sa Brooks.

I etterkant av denne samtalen skal Van Dijk ha brukt upassende språk mot hoveddommer og fjerdedommer. Liverpool-kapteinen har blitt siktet av FA, men en dom har ennå ikke kommet.

Webb støtter avgjørelsen

I Sky Sports-studioet ble situasjonen diskutert. Howard Webb er helt enig med David Brooks sin avgjørelse.

– Vi mener det er en god avgjørelse. Vi ser at Van Dijk takler ballen, men for å komme dit må han gjennom foten til Alexander Isak. Dette er ikke bare et frispark, for Isak blir også nektet en åpenbar sjanse. Han er nær mål, han kan kontrollere ballen ganske enkelt og ingen forsvarsspillere dekker det rommet. Han er på vei mot mål, sier Webb til Owen.

Dommersjefen bruker ordet DOGSO for å vise til regelen som ga Van Dijk det røde kortet. DOGSO handler om situasjoner hvor en spiller fratar en motspiller en åpenbare målsjanse utenfor straffefeltet.

– Van Dijk kan ikke forsvares for å prøve å vinne ballen, for dette skjer utenfor feltet. Derfor må det være rødt kort. Når det skjer utenfor straffefeltet, selv om forsvarsspilleren prøver å spille ballen, som Van Dijk gjorde, betyr det at han må utvises i denne situasjonen. Det er en ganske klar situasjon, avslutter Webb.

Sky Sports-klippet av VAR-samtalene er ikke publisert i Norge, men Premier League har postet en annen situasjon på Twitter. Du kan se hvordan Webb og Owen går gjennom ulike hendelser i vinduet under.