– Dette var vår beste kamp på lenge

Liverpool slo Aston Villa 3-0 og har fått en strålende start på sesongen.

Liverpool hadde leverte en strålende kamp og slo Aston Villa 3-0 på Anfield søndag ettermiddag. Det var en kamp mange vil ha fryktet på forhånd, med god grunn, for Villa har vært i veldig god form og har sett veldig giftige ut.

At de røde spilte med tredje- og fjerdevalget på midtstopperplass var ikke lett å se, da det endelig ble en «clean sheet».

– Det var en helt topp kamp, og den beste på lenge. Jeg vet ikke sist vi var så overbevisende. Vi har spilt noen gode kamper åpenbart, og spesielt mot slutten av forrige sesong og slike ting. Det var veldig bra. I begge avdelinger, både offensivt og defensivt. Du kan ikke gjøre feil mot dette Aston Villa-laget, for da vil du slite umiddelbart, var dommen fra Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Det tidlige målet kan ha hjulpet, jeg vet ikke, for vi vet ikke hvordan kampen hadde sett ut uten at vi scoret, men vi så veldig, veldig bra ut. Variasjonen da vi hadde ballen mellom å ha kontroll og spille i riktig retning var nær perfekt, og slik føles det. Vi kunne bruke formasjonen vår skikkelig i dag. Alle ville ha ballen, forsvarte seg eller gjorde seg tilgjengelig, så det var en topp kamp og jeg kan ikke si noe annet.


Klopp ga seg ikke der med rosen av sitt lag.

– Jeg vet ikke hva jeg kan si neste gang, men i dag var dette så bra som det kunne vært, fordi motstanderen er ekstrem sterk og vi lot dem ikke være det i dag. Det er et enormt stort kompliment til guttene.

Trekker frem stopperne

Manageren var spesielt fornøyd med Joe Gomez og Joel Matip, som sjelden har spilt sammen men stoppet Ollie Watkins og co fra å score mål.

– Begge midtstopperne hadde eksepsjonelle kamper, og de hadde ulike jobber de skulle gjøre. Diaby lurte rundt på midtbanen i en posisjon som nier, ni og en halv eller som tier, så «Joey» måtte steppe inn der. Det etterlot Joel én mot én med Ollie Watkins, og uansett hvor høyt jeg elsker Joel, så vet vi at Ollie Watkins er litt hurtigere enn Joel, så det håndterte han veldig, veldig bra, sier Klopp.

– Jeg er veldig glad på «Joey» sine vegne. Mot Newcastle spilte han også slik, forresten, da han kom inn. Det hjelper når du har sterke midtstoppere, men dersom du lar dem være alene så er banen for stor å forsvare. I dag sto vi skikkelig sammen, var veldig kompakte, og måten vi var forpliktet på var helt i verdensklasse. Derfor spilte vi slik som vi spilte.

Nå er det landslagspause, og Liverpool kan heldigvis gå inn i den med godt humør etter 10 av 12 mulige poeng etter et, på papiret, tøft kampoppsett i starten av sesongen.

Alisson får ikke spille, Darwin ut til pause og målløst for Diaz

Landslagspausen er nå overAlisson får ikke spille, Darwin ut til pause og målløst for Diaz

Vi fulgte Liverpools spillere gjennom landslagspausen.

Innsikt Ons. 13.09. 09:12
Det er et godt tegn når en kamp er så god at det er vanskelig å dele ut bestemannsprisen

Spillerbørs og folkebørsDet er et godt tegn når en kamp er så god at det er vanskelig å dele ut bestemannsprisen

Liverpool kan gå inn i den irriterende landslagspausen med 10 av 12 mulige poeng etter et tøft kampprogram. Mot Villa var veldig mange veldig gode!

Kommentar Søn. 03.09. 16:54