Vi fulgte Klopps pressekonferanse:Alexander-Arnold blir ikke klar

Jürgen Klopp har kommet med siste nytt før kampen mot Wolves.

Følg pressekonferansen i videoen øverst eller i livevinduet under. 

Velkommen

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før kampen mot Wolves. 

Manageren er på plass ca klokken 13.15, og vi oppdaterer med det viktigste som blir sagt. 

Klopp er på plass

Jürgen Klopp er her, og første spørsmål dreier seg om Trent Alexander-Arnold. 

– Han er ikke tilgjengelig. Det visste vi fra før. Han har ikke trent med laget ennå. Ikke den verste skaden, men hamstringer blir sjelden bra i løpet av to uker. Forhåpentligvis kan han trene med ball tidlig neste uke. 

Gravenberch var hjemme i landslagspausen

– Han har dratt nytte av det, og har brukt tiden til å finne seg et sted å bo, en bil. Jeg forstår at landslaget ikke var fornøyd, men gutten er en fotballspiller som vil spille fotball hele tiden. Han benyttet pausen til å få på plass mange ting, som han slapp å gjøre i hast. 

Overgangsvinduet stenges, og nytt spørsmål om Salah

Får spørsmål om Salah. 

– Én uke etter vinduet så spør du meg om januarvinduet. Det må være en vits. 

– Jeg har ikke begynt å tenke på det. Jeg er ikke bekymret. 

Midtbanealternativene

– Jeg har alltid vært fornøyd med vår midtbane. Alle hadde hver sin rolle og oppnådde mye suksess. Det er en stor jobb å erstatte de spillerne, men jeg er fornøyd med de jeg har. Vi har hentet gode spillere, og hadde gode spillere fra før med Curtis, Harvey, Thiago, Stefan. Nå har vi hentet noen nye. Det var nødvendig. 

– Vi skulle gjerne ha spilt igjen etter Villa. 

– For litt over 30 timer siden spilte Mac Allister mot Bolivia. Han landet natt til i går, og det samme gjorde Luis Diaz. Jeg har ikke sett dem ennå. Så vi får se. 

– Jeg elsker å jobbe med spillerne. Det er spennende. 

Wolves på bortebane

– Det finnes ingen bortebane i Premier League der det er lett å vinne. De har mistet noen viktige spillere, men lagoppstillingen er full av kvalitet. Hwang og Kaladzic starter ikke en gang. De har Neto og andre spillere som er veldig gode. 

– Vi forventer en skikkelig fight. 

Hendersons intervju og uttalelsene om at han ikke følte seg ønsket

– Jeg har lest intervjuet. Hendo har snakket sant. Vi hadde samtaler. Jeg sa til ham at jeg ønsket at han skulle bli, men snakket også om at han ikke nødvendigvis kom til å spille hele tiden. Hvis Hendo hadde prestert kunne han ha fått 50 kamper. Men med forholdet vi hadde følte jeg det var viktig at vi snakket om alt. 

– En fantastisk spiller jeg alltid vil elske, og en herlig fyr. Men han er ikke så blir når han ikke spiller. Sånn har Milner og Lucas Leiva også vært. Hendo har vært kapteinen min i syv og et halvt år, og jeg vil ikke bli uvenner fordi han ikke starter. 

– Ut fra det tolket Hendo det til at han ikke var ønsket her. Han ville ha blitt om jeg hadde lovet at han skulle spille hver eneste kamp. Det kunne jeg ikke, og da var det bedre at han dro. 

– Det er ingen ondt blod mellom oss. Jeg ønsker ham alt godt. Når han kommer tilbake skal han få et ekte farvel.

Kvalitetene til Gravenberch

– Jeg vil ikke velge én kvalitet. Men totalpakken er veldig spennende. Han er god på små flater og på større flater. Han har bra overblikk, bra driv, god pasnings- og skuddfot. Nå har han trent en hel uke. 

– Han har mye erfaring, og jobber med sitt defensive spill. 

– Det å ha Virgil og Cody rundt seg er viktig. Han er i samme aldersgruppe som mange av de andre. En bra fyr, og masse potensial. 

– Hvor lang tid det vil ta å tilpasse seg spillet vårt får vi se. Vi skal jobbe med ham, og han skal være her lenge. Det er jeg glad for.

3-0-tapet på Molineux i februar et bunnpunkt

– Det var mange bunnpunkt. 

Får spørsmål hva som har skjedd etter den kampen. 

– Jeg snakket om bunnpunkt etter flere kamper. Det er for tidlig å si at vi har snudd det helt, men tegnene er gode. Vi var virkelig gode mot Aston Villa, og to dager etter at vinduet stengte og alle sa at vi skulle gjort mer. 

– Men er vi stabile? Det vet jeg ikke. Vi mangler viktige spillere i morgen, og må bevise at vi kan klare oss uten dem. Vi bygger et lag, vi er ikke ferdig ennå. Vi er i prosessen. Viktige øyeblikk har gått i vår favør, og det vil ikke alltid skje. Men å vinne med ti mann hjelper med å skape mentalitet og samhold. 

– Vi må bygge et lag. Vi har et godt grunnlag, og jeg liker dette laget veldig godt. Det gjør supporterne også. Vi må gå for det. 

– Noen endringer er gjort, og vi har hentet noen spillere. 

– For meg er dette første år med et nytt lag. Vi har gjort mange endringer og blir nå et nytt lag, ikke en kopi av tidligere lag. 

Skadesituasjonen

– Thiago løper igjen, men ikke mer. Ibou har trent for fullt i to dager med laget. 

– Jeg har ikke møtt Nunez ennå. Vi har hatt kontakt, og han skal være ok. 

– Quansah har trent hele uken med oss. Stefan hadde en fin samling med Spania U21, og dro nytte av minuttene han fikk. 

Hvor mye endres uten Trent?

– Dynamikken endres ikke, vi må være fleksible. Mot Villa var han ikke låst til en midtbanerolle. 

– Men hvis du vet om en annen pasningsspiller som Trent, får du si ifra. Vi må tilpasse oss når andre spillere er på banen. Det handler om defensiv stabilitet. Da kan vi tenke på å spille 

– Mot Villa tror jeg mange ikke var overbevist over forsvarslinjen, men Gomez og Matip har den kvaliteten. Det var en nøkkel i kampen, og Alexis gjorde det veldig bra foran dem. 

Tidligkamp på lørdager og skrekkresultatene forrige sesong

– Det er ikke noe problem å spille tidlig om du har en hel uke. Nå har vi to tidligkamper etter landslagspauser allerede i høst. 

– Dette er en vits. Vi har spillere i Sør-Amerika jeg ikke har møtt ennå, og spiller om 24 timer. 

– Ingenting har endret seg. De bryr seg ikke i det hele tatt om spillerne. 

Det var det

Den åpne delen av pressekonferansen er nå avsluttet. Takk for følget!