Gravenberch får mye kritikk for valget sitt

Ryan Gravenberch har takket nei til å spille for U21-landslaget. Nå får han kjeft av både U21-sjefen og landslagssjefen.

Fredag ble Ryan Gravenberch endelig klar for Liverpool, etter et halvt år med skriverier og spekulasjoner. Han kunne ikke spille mot Aston Villa på søndag, men fikk arbeidstillatelsen i tide slik at han kunne trene på lørdag.

Planen var at han skulle reise på landslagssamling med det nederlandske U21-landslaget og møte troppen i dag. De skal spille mot Moldova og Nord-Makedonia for å kvalifisere seg til U21-EM i 2025. Gravenberch vil være 23 år gammel når det mesterskapet spilles i Slovakia.

U21-sjef Michael Reiziger, en folk kanskje vil huske fra Ajax, Barcelona eller Middlesbrough fra hans spillerkarriere, er alt annet enn fornøyd med Liverpools nye signering.

– Jeg liker ikke Gravenberch sitt valg, og har fortalt om det. Dersom du tas ut på landslaget, må du gjøre det med hjertet, og ikke bare tenke på deg selv, sa han til ESPN i et intervju som deles på sosiale medier.

Han er usikker på om Gravenberch har en fremtid på U21-landslaget.

– Vi får se, men jeg ønsker å ha spillere som spiller med hjertet for landet sitt. Dette betyr ikke at han bare vil få sjansen igjen. Han må lære fra dette, sier U21-sjefen.

Kritiseres også av Koeman

21-åringen ble tatt ut for A-landslaget til Nederland allerede i 2020, da han var 18 år gammel, og debuterte under Frank de Boer på våren.i 2021. Han har spilt 11 landskamper for A-landslaget, og var sist med i EM-kvalifiseringen i mars i år, da han satt på benken i begge kampene mot Frankrike og Gibraltar.

I sommer var han tilbake U21-landslaget for U21-EM, der Nederland skuffet, og da troppene kom for september var han igjen tatt ut til å spille aldersbestemt fotball. Landslagssjef Ronald Koeman er en annen som har latt seg provosere av at Gravenberch prioriterer trening i sin nye klubb etter overgangen fra Bayern.

– Vi liker det ikke når spillere ikke vil spille for U21-laget. Fotballforbundets tekniske direktør Nigel de Jong har snakket med Jeremie Frimpong om dette. Han ønsker fortsatt å spille for oss, men vi har bestemt at han ikke blir kalt opp. Du kan se på det som en straff, for jeg mener du er forpliktet til å representere landet ditt, sier Koeman, som var den som hentet Virgil van Dijk til Premier League og senere gjorde ham til landslagskaptein.

– Vi er ikke fornøyd med at Ryan Gravenberch nekter å spille for landslaget.

Alisson får ikke spille, Darwin ut til pause og målløst for Diaz

Landslagspausen er nå overAlisson får ikke spille, Darwin ut til pause og målløst for Diaz

Vi fulgte Liverpools spillere gjennom landslagspausen.

Innsikt 13.sep 09:12
«Hvordan setter man en prislapp på følelsen av håp og tro på at et nytt, fantastisk Klopp-lag er i blomstring?»

Dette skriver avisene:«Hvordan setter man en prislapp på følelsen av håp og tro på at et nytt, fantastisk Klopp-lag er i blomstring?»

Engelske journalister er ikke i tvil. Dersom Liverpool klarer å motstå saudiarabiske rijaler denne uken, er nåtiden og fremtiden lys for Jürgen Klopps nye lag.

Innsikt 04.sep 14:01