Har allerede tangert antall snuoperasjoner fra forrige sesong

Liverpool har fått tilbake evnen til å snu kamper.

Jürgen Klopp skulle nok helst ønske at Liverpool gikk gjennom sesongen uten å måtte gjøre en eneste snuoperasjon, og at laget hans alltid tar ledelsen først for så å klare å holde på den helt til dommeren blåser av kampen. Men slik er det selvsagt ikke i fotball, og evnen til å snu kamper er viktig for alle lag. 

Det er en evne Klopps Liverpool har blitt kjent for å ha de siste snaue åtte årene, men forrige sesong var det noe som manglet. Da var det kun tre anledninger der de klarte å snu til seier etter å ha havnet under først. Det skjedde i hjemmekampen mot Newcastle i august, hjemme mot Leicester i desember og borte mot West Ham i april. I alle kampene havnet Liverpool under 0-1 før de vant 2-1. 

Tre snuoperasjoner til seier er allerede tangert etter fem kamper denne sesongen. Liverpool snudde og vant mot Bournemouth, Newcastle og senest Wolves, og i to av kampene har det endt med 3-1-seier, og i to av kampene har det attpåtil skjedd med en mann mindre! Det kan vitne om at Klopps «nye» Liverpool har fått en fornyet energi og kvalitet når de trenger det. 

Ifølge Opta er det bare Real Madrid som matcher Liverpools snuoperasjon-evner så langt denne sesongen.

The Athletic skriver at Liverpool havnet under først hele 16 ganger forrige sesong, og det sier litt om problemene at bare tre av de kampene endte med seier. De røde tapte ni av 38 kamper i 2022/23-sesongen.

Innbytterne leverer

Noe av grunnen til at Liverpool tilsynelatende har blitt flinkere til å snu kamper er den sterke benken, og måten Klopp bruker den. Ifølge The Athletic har manageren vært ivrigere med byttene sine i form av at han har benyttet 19 av de 20 spillerbyttene han har hatt anledning til å gjøre, og han har også gjort de tidligere i kampene enn i fjor. 

Det kan jo ha noe med kvaliteten på benken å gjøre. Mot Wolves kom Luis Diaz, Harvey Elliott, Darwin Nunez, Ibrahima Konaté og Ryan Gravenberch inn fra benken, i en kamp der spillere som Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk og Thiago ikke var i troppen. 

I to av kampene har innbytterne også vært helt sentrale i å hente hjem seieren. Det beste eksempelet kom borte mot Newcastle, da Nunez gjorde begge målene til de røde og Elliott var en viktig del av opphentingen. Mot Wolves fikk Diaz, Nunez og Elliott fart på de røde etter hvilen, og skapte mye trøbbel for hjemmelaget. 

«Bredde på midtbanen og i angrep blir Klopps beste våpen denne sesongen. Det er nesten som en juksekode. Hvis Liverpool havner under i en kamp kan de bare trykke på noen knapper, og så vil problemet løse seg», skriver Gregg Evans i The Athletic.

Pangstarten på sesongen gir håp om et nytt og bedre Liverpool

Pangstarten på sesongen gir håp om et nytt og bedre Liverpool

KOMMENTAR: Det er for tidlig å ta av, men fem kamper med «Liverpool 2.0» har gitt supporterne det vi trengte. Dette kan bli en gøy sesong!

Kommentar 18.sep 20:26
Melding om skade var del av en hemmelig plan for Jarell Quansah

Melding om skade var del av en hemmelig plan for Jarell Quansah

Jarell Quansah meldte forfall til U20-landslaget, men ikke på grunn av skade. I stedet la Liverpool en hemmelig plan for å forberede unggutten til sin første start i Premier League, skriver David Lynch.

Kommentar 18.sep 16:43