Har like mange poeng som etter tolv runder i fjor - beste åpning siden gullsesongen

Liverpool har på seks serierunder matchet poengsummen de hadde etter dobbelt så mange kamper forrige sesong.

Etter seks serierunder kan vi slå fast at Liverpool har fått en veldig god start på sesongen. Andreplass er fasit så langt i Premier League, og 16 poeng på seks kamper er nesten full pott. De røde står nå med fem strake seiere i ligaen etter uavgjort mot Chelsea i åpningen, og har i tillegg plukket med seg tre poeng fra den første kampen i Europa League. 

Det er en sterk kontrast til starten på den forrige sesongen, da de røde ikke vant en kamp før i serierunde nummer fire, og det var veldig trå poengfangst gjennom høsten. 

Faktisk stod Liverpool med bare 16 poeng etter sine 12 første kamper - altså dobbelt så mange som de har brukt på å oppnå den samme summen i år! 

På det tidspunktet lå de røde som nummer ni på tabellen, allerede med åtte poeng opp til topp fire. Det var hele 15 poeng opp til serieleder Arsenal. 

Liverpool hadde 16 poeng etter tolv kamper i fjor. Nå har de like mange etter seks kamper.

Liverpool hadde 16 poeng etter tolv kamper i fjor. Nå har de like mange etter seks kamper.

Opp med fem poeng

Tar vi en titt på kampene som har blitt spilt i 2023/24, kommer Liverpool også positivt ut i regnskapet sammenliknet med i fjor. Jürgen Klopp sitt lag plukket elleve poeng på de seks tilsvarende kampene forrige sesong, og er dermed fem poeng i pluss. 

Uavgjort mot Chelsea og seiere hjemme mot Bournemouth og West Ham hjemme, samt Newcastle borte, klarte Liverpool også i fjor. De fem poengene er hentet i borteseieren mot Wolves, der det ble 3-0-tap forrige sesong, og hjemme mot Aston Villa, der det kun ble uavgjort i vår. 

Det skulle bare mangle at vi er litt opp sammenliknet med i fjor, tenker du nok. Men med fem poeng mer forrige sesong hadde topp fire blitt sikret, så det er viktige fremskritt som er gjort inn mot den nye sesongen. 

For øvrig er 16 poeng på det beste Liverpool har gjort på sesongens seks første kamper siden seriegullet ble innkassert i 2019/20. Da stod de med full pott. 

– Lovende

Jürgen Klopp sier etter kampen mot West Ham at han er veldig fornøyd med sesongstarten. 

– Starten er lovende, sier Klopp. 

Før kampen var han opptatt av å snakke om stabilitet, og at det er for tidlig å snakke om det på dette stadiet av sesongen. Men at det er positivt å ta med seg fem strake seiere fra en sesongstart der mye er nytt, er det ingen tvil om. 

– Denne gangen slapp vi ikke inn først, men vi slapp inn uansett, og det føles ikke så bra. Men igjen var reaksjonen veldig bra, og det er det viktigste. Vi må bli et lag det er vanskelig å møte og å spille mot. Når vi ikke spiller bra må vi være solide, og når vi spiller bra er vi veldig gode. Det er slik man kan få stabiliteten vi trenger, sier Klopp.

Den neste uken venter hjemmekamp mot Leicester i ligacupen, før en tur til London og ubeseirede Tottenham. 

Szoboszlai var overalt da Liverpool seiret over solide West Ham

Spillerbørs Liverpool-West HamSzoboszlai var overalt da Liverpool seiret over solide West Ham

Ungareren har imponert stort i starten av Liverpool-karrieren og fortsatte det strålende spillet mot West Ham søndag ettermiddag. Her er vår spillerbørs etter kampen.

Kommentar 24.sep 17:01
Klopps nye lag viste frem mye av det som manglet forrige sesong

Klopps nye lag viste frem mye av det som manglet forrige sesong

KAMPKOMMENTAR: Liverpool tok tak i en jevn kamp, skrudde opp energien og kvaliteten - og viste at Jürgen Klopps nye lag har litt av alt.

Kommentar 24.sep 17:31