Vil fulgte fredagens pressekonferanse direkte: Klopp lo på spørsmål om Gravenberch, og presiserte at Salah ikke skal selges

Den siste pressekonferansen før landslagspausen ble alt annet enn kjedelig.

Følg presseseansen i vår liveoppdatering under, eller i videoen øverst i saken.

Vi oppdaterer fortløpende med det siste fra Jürgen Klopps pressekonferanse fredag. 

Klopps ankomst vil være rundt 10:30 norsk tid.

Siste pressekonferanse før første landslagspause

Velkommen til vår livedekning fra AXA Training Centre.

Med et overgangsvindu som nærmer seg slutten, kaptein Van Dijks utestengelse, trekning i Europa og et formsterkt Aston Villa på vei, er det mye å bite over.

Jürgen Klopp er på plass rundt 10:30. Vi oppdaterer fortløpende med det siste, og kanskje får vi noe Gravenberch-nytt?

Here we go, here we go

Jürgen Klopp er klar!

Det starter med Gravenberch-spørsmål, Klopp må le

– Jeg er beklager veldig å måtte skuffe dere men jeg kan ikke snakke om det. Alle de viktige sakene må skje først. Vi kan ikke snakke om det fordi ingenting har egentlig skjedd ennå.

– Hvis noe skjer kan vi snakke om det på søndag.

Holder mulighetene åpne for flere kjøp

– Det er Deadline Day så jeg vil ikke drepe spenningen for folket så du vet aldri.

Ibrahima Konaté er i den franske troppen, men uaktuell mot Aston Villa

– Om vi kunne hente inn en midtstopper for ei helg ville jeg vurdert det. Ibou, nei, vil ikke være klar for kampen.

Jones og Bajcetic er i trening, men ikke Thiago

– Curtis er tilbake på trening for fullt. Thiago er ikke det.

– Thiago hadde et lite tilbake tilbakeslag. Startet å trene med laget og så et lite tilbakesteg, så vi måtte roe det ned noe.

– Det er ikke gøy for han, det er ikke gøy for oss men det er sånn det er. Thiago vil åpenbart bruke landslagspausen for å komme i form. Jeg er ganske sikker på at det forhåpentligvis skal være nok for han da.

– Alle de andre, for nå, er tilgjengelige.

Kommer det gigabud på Mo Salah fra Saudi-Arabia?

– Vår posisjon forblir den samme. Det er sånn det er. Ingenting annet å si. Ikke noe bud så vidt jeg vet.

Den dramatiske Newcastle-seieren var en selvtillitsboost

– Alle kunne føle det. Denn kampen var enorm. Og måten det skjedde på, alt det, det så en stund ut for 10, 20 minutter som en kamp hvor alt går mot oss, ikke meningen, vi hadde vår del. Men hvordan gutta kjempet seg ut av det var ganske imponerende. Så nå bør vi prøve å gjøre det med 11 spillere.

Klopp ble imponert over Aston Villa da han så Burnley-kampen

– Burnley var gode, for å være ærlig, men Aston Villa er en maskin, kontringer, godt organiserte, alle forpliktet seg 1oo prosent, når de forsvarer seg dypt så forsvarer de med alt de har og derfra kommer de.

– Fart på vingene, Watkins på topp, McGinn supersmart, fysiske også og ser så virkelig etter disse ballene i bakrom og alle disse tinga.

– Vi kan gjøre det til en skikkelig god start på sesongen resultatmessig. Men det er noen massive 115 minutter mellom nå og da.

Fornyelse av stallen i sommer

– Vi måtte i stor grad finne opp laget på nytt. Midtbanen er nå allerede og vil bli helt ny. Over de siste årene har vi måttet gjøre det samme med angrepslinja vår. Det mest stabile området er åpenbart den siste rekka men ikke nå på grunn av skader og suspensjoner.

– De spillere vi har hentet inn er veldig gode, vil hjelpe laget, vll til og med bli bedre. Og jeg tror spesielt for Macca og Dom alle kan se det allerede. For Endo, det er et massiv steg, en diger endring i den måten han er vant til å spille.

Så ja, vi ble yngre, det måtte vi. Vi er mindre erfarne men det er normalt. Men vi er fulle av lidenskap. Jeg elsker dette laget.

Trent imponerte etter å ha fått tidlig gult kort sist

– Jeg tror mange mennesker ville ha tenkt, og jeg tenke også for et minutt eller to, må vi bytte han? Må vi gjøre det byttet allerede? Og jeg er veldig fornøyd med at jeg ikke gjorde det og jeg er enda mer fornøyd med hvordan Trent kom gjennom denne kampen fordi det er vanskelig.

– Jeg tror vi alle kan være enige om at samtlige på stadion bortsett fra Liverpool-fansen ønsket han utvist også i den neste situasjonen og jeg er ganske sikker på at det ville ha skjedd om Trent hadde gitt noen sjansen til å gjøre så. Det var et stort steg i hans utvikling, absolutt, å beholde roen og til og med steppe opp i kampen.

– Han var superviktig i den defensive delen, før det første målet, det er ikke en pasning alle vil huske evig men det var en sensasjonell ball gjennom linjene, Mo, Diogo, bam, inn bak.

Om (den nye) midtbanen

– Vi vil se det. De naturlige ferdighetene mener jeg er åpenbare. Men vi måtte erstatte og endre den mest suksessfulle midtbanen i nyere tid i klubben. Hendo, Fab, Milly, Wijnaldum, Naby, Ox, alle hadde stor, stor rolle i laget.

– Jeg husker at du spurte meg her om vi hadde nok måltrussel fra midtbanen, når vi scoret alle målene fra frontlinja. Jeg mener vi har er mer målfarlige i midtbanen nå, det er definitivt tilfellet.

– Vi vil se hvordan vi gjør det fordi vi kan spille ulike system, vi må definitivt tenke på det under sesongen. Men vi er fortsatt tidlig inn i sesong og vi må finne veien og du gjør ikke det med 12 endringer på fire dager.

– Jeg mener det er tydelig at spillerne vi hentet inn har ekte kvalitet, er unge og er superbegreistret for muligheten med å være her. Så, det er en kul blanding.

Overgangvinduet til Saudi Pro League er et problem

– Jeg vet ikke hvor lenge det vil være som dette men jeg tror de neste to ukene vil vise hvilken utfordring det er.

– Jeg elsker alle mine spillere som dro til Saudi. 

– Vi må sørge for at de europeiske ligaene forblir sterke som det er. Kanskje kan vi endre noen regler eller lover noe? Vi er alle overrasket over aktiviteten til Saudi-Arabia. Det føles mer som en trussel enn ikke.

Over til Aston Villa søndag

Det var det for Jürgen Klopps åpne del av presseseansen. Vi kommer tilbake med mer inn mot søndagens Premier League-kamp på Anfield.