Ingen dømmer Liverpool oftere enn Paul Tierney

Mannen Jürgen Klopp har hatt en åpen feide med er involvert i nesten hver fjerde Liverpool-kamp.

Tirsdag ble det kjent hvem som skal dømme helgens Premier League-runde, og når Liverpool gjester Wolves på Molineux til lørdagens tidligkamp er det profilerte Michael Oliver som skal ha hovedansvaret ute på banen.

I VAR-rommet i Stockley Park sitter en annen kjenning, nemlig Paul Tierney, som skal ha VAR-ansvaret for andre gang i en Liverpool-kamp denne sesongen, i det som bare er serierunde nummer fem. 

Forrige gang han var videodommer i en Liverpool-kamp var da de røde tok imot Bournemouth, og han lot Alexis Mac Allister sitt røde kort bli stående da hoveddommer Thomas Bramall mente det var en hensynsløs takling. Avgjørelsen ble senere dømt til å være en feil av et uavhengig panel, og Mac Allister slapp å sone karantene for det røde kortet. 

I motsetning til flere andre dommere denne sesongen slapp imidlertid Tierney og Bramall å bli satt på sidelinjen av dommersjef Howard Webb, og førstnevnte har altså nå fått fornyet tillit som VAR-dommer i en Liverpool-kamp..

Lang historie

Tierney er en av profilene i stallen til dommerforeningen PGMOL, og han blir ofte satt opp til å dømme de såkalte topp seks-klubbene. Derfor er det ingen overraskelse at han dømmer Liverpool ofte, men de røde er ganske klart det laget han oftest dømmer. 

Ifølge Tomkins Times har Tierney dømt 37 Liverpool-kamper, enten som hoveddommer eller VAR, etter at videodømming ble innført i Premier League. Til helgen blir det 38, og det er fem mer enn noen annen dommer- og lagkombinasjon. 

Tomkins Times har tidligere regnet ut at Tierney er involvert i om lag 25 prosent av kampene til Liverpool, enten som VAR eller hoveddommer. 

Derfor er det kanskje ikke så rart at det er et navn og ansikt vi kjenner igjen. Men det ville vi nok gjort uansett, for Tierney har en lang og kontroversiell historie med Jürgen Klopp og hans lag. 

I desember 2021 sa Liverpool-manageren til Tierney at han var den eneste dommeren han hadde et problem med etter noen merkelige dommeravgjørelser i bortekampen mot Tottenham. I vår ble Klopp igjen forbannet, denne gangen etter en hjemmekamp, igjen mot Tottenham, der Tierney havnet i søkelyset. 

– Vi har vår historie med Tierney, og jeg vet ikke hva han har imot oss. Han har sagt at det ikke er noen problemer, men det kan ikke være sant. Måten han ser på meg, jeg skjønner det ikke, sa Klopp, som senere beklaget uttalelsene. 

Vi husker også episoden da Tierneys assistent Constantine Hatzidakis tilsynelatende løftet albuen mot Andy Robertsons ansikt i vårens kamp mot Arsenal. Den hendelsen ble oppklart etter at fotballforbundet gjennomførte en etterforskning. 

Vi får håpe at de kontroversielle episodene med Tierney nå er forbi, og at vi kan ha fokus på fotballen i lørdagens kamp mot Wolves. 

Liverpools andre Trent er klar for å følge opp fjorårets gode sesong

Liverpools andre Trent er klar for å følge opp fjorårets gode sesong

Det kan bli et lite navneproblem om unge og lovende Trent Kone-Doherty tar steget opp på Liverpools førstelag, der vi allerede har en viss Trent Alexander-Arnold.

Evighetsmaskinen kan bekle flere roller

Evighetsmaskinen kan bekle flere roller

Dominik Szoboszlai har gjennom sesongstarten og landslagspausen vist at han er i stand til å bekle flere roller.

Innsikt 12.sep 18:47