– Jeg elsker sangen min, men dere må slutte å synge den før kampen er over

Jürgen Klopp kommer med en ny oppfordring til Anfield-publikummet.

Det er ikke første gang dette skjer, og Jürgen Klopp har flere ganger tidligere vært ute og sagt at han ikke vil høre navnet sitt sunget fra tribunen mens kampene pågår.

I sesongens første hjemmekamp mot Bournemouth fikk det mye oppmerksomhet i sosiale medier da TV-kameraene plukket opp at Klopp henvendte seg til The Kop, gestikulerte og ropte «kan dere slutte å synge den dritten? Kan dere slutte?».

Det var mange som mislikte managerens utbrudd. I kampprogrammet før sesongens andre hjemmekamp prøver han å forklare hva han mente, og bruker litt andre ord enn «dritt».

– Jeg kunne ikke satt mer pris på det, men i ånden av å kunne være uenig med folk du er glad må jeg ta opp igjen et tema jeg har tatt opp før: sangen min. Det første jeg vil si om det er at jeg absolutt elsker den. Det at navnet mitt synges av supporterne i denne klubben er noe så spesielt at jeg ikke kan sette ord på følelsene mine rundt det. Det er en ære som ville vært utenfor min fantasi da jeg ble Liverpool-manager, skriver Klopp i søndagens kampprogram.

Se Jürgen Klopps sang i videoen under. Den videoen er fra Etihad:

Vil bare høre den etter kampene

Managerens utbrudd mot Bournemouth kom etter at Liverpool var redusert til ti mann. Klopp ser tydeligvis på det som en feiring eller at en tar en seier for gitt om managerens navn blir sunget. Uansett hva han tenker, så vil han i alle fall forklare hva han mente og be supporterne om å vente til sluttsignalet med akkurat den sangen.

– Jeg sier dette fordi jeg ikke vil at det skal bli noen misforståelse. Jeg elsker at sangen eksisterer, og jeg elsker at den synges. Og mer enn noe annet, så er jeg ydmyk for at supporterne jeg er så glad i vil synge den når de kommer til Anfield. Bare å tenke på det gir meg gåsehud. Det eneste unntaket jeg gjør – og det er mye lettere og bedre å ta det her i kamppprogrammet enn i kampens hete – er at jeg ville likt om det ble en sang som ble sunget etter at kampene er over. Underveis i kampene vil jeg at all støtte skal tgå til spillerne. Jeg vil at de skal merke støtten deres, og jeg vil at dere skal jage dem fremover og holde dem på tærne, skriver Klopp.

– Takknemligheten min for den støtten dere har gitt meg siden jeg kom hit kunne ikke vært større. Jeg har fått kjenne på det, og vet hvilken forskjell det kan gjøre, så jeg ville satt så stor pris på om denne spillergruppen kunne fått den samme støtten. Jeg vet at det ikke er opp til meg å fortelle dere når dere bør synge hvilken sang, men dette er bare en høflig forespørsel.

Liverpool - Aston Villa spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV3+ og Viaplay.

Likhet for loven – er det for mye å be om?

Likhet for loven – er det for mye å be om?

Liverpool vant kampen på St James’ Park forrige helg, men én ting har plaget meg siden.

Kommentar 02.sep 16:02
Gravenberch får trene i dag, men må vente på debuten

Liverpools 12. nederlandske spillerGravenberch får trene i dag, men må vente på debuten

Ryan Gravenberch får trent med lagkameratene i dag, men så blir det en stund til neste gang. Han er klubbens 12. nederlender.