At Salah alltid er tilgjengelig er ikke tilfeldig– Jeg kommer tidlig til treningsfeltet, og ofte er Mo sin bil der allerede

Jürgen Klopp har bare gode ting å si om Mohamed Salah – og hyller sin toppscorer.

Med 188 mål og 76 målgivende på 309 kamper for Liverpool, er det ikke mulig å kalle Mohamed Salah for noe annet enn en legende. Kanskje klubbens beste spillerkjøp i nyere tid.

For litt over to uker siden avslo Liverpool et bud på 150 millioner pund for spilleren fra Saudi-Arabia, og to dager etter spilte han en strålende kamp mot Aston Villa, helt upåvirket. Før kampen mot Wolverhampton har Jürgen Klopp gitt et intervju til TNT, der han roser 31-åringen opp i skyene.

– Han kjenner til statistikken, og vet alt. Han vet før oss alle dersom det er en rekord rundt hjørnet som han kan ta, så der trenger han ikke hjelp. Slik vi har spilt disse årene har hjulpet ham, med måten vi har satt opp laget på, sier Klopp.

TNT er arvtakeren til BT Sport, og de som skal vise kampen mot Wolverhampton på TV i England.

– Vi har vært nødt å endre på måten vi spiller på med årene også, og det er han klar over. Han liker å være involvert i det taktiske, og til slutt så ønsker han å komme inn foran mål, så dersom jeg gir ham en posisjon der han ikke kommer i motsatt boks, så er jeg ikke så sikker på om han vil like det. Men utenom det, så er han veldig åpen for det å gjøre den harde jobben, og derfor er han så verdifull for oss.

Topp motivert

At Salah alltid er klar for å jobbe for laget er noe Klopp legger vekt på.

– Lionel Messi er kanskje den ene spilleren som finnes, der du kan si «Lionel, sett deg ned på denne stolen og vent litt til vi vinner ballen tilbake slik at du kan få den igjen» når det andre laget har ballen, men alle andre må være involvert, og Premier League er for sterk til at vi kan forsvare oss med ni eller ti spillere, sier Klopp.

– Tallene er en ting, men du kan bare få de tallene dersom du spiller, og du spiller bare dersom du presterer. Selv med de ekstreme tallene, så scorer han ikke i alle kamper. Men det har aldri vært tvil om at vi kan få ham inn igjen på laget. Dersom han ikke scorer i forrige kamp, så er det gode sjanser for at han scorer i den neste fordi det bare øker lysten hans, og det er bra for oss.

ROSES: Mohamed Salah får veldig mye ros fra sin manager.

ROSES: Mohamed Salah får veldig mye ros fra sin manager.


Og det er ikke bare scoringene, han har også en hel haug med målgivende.

– Han har alltid hatt ganske mange målgivende. Det er bare det at når du scorer rundt 30 mål, så kommer det på siden at du også hadde 15 målgivende eller hva det var. Disse tallene han har her disse årene har vært helt syke, og for oss har det vært helt avgjørende.

Alltid tilgjengelig

Tilgjengelighet er ofte undervurdert, og selv om flaks kan være en faktor når det kommer til skader, så er det Salah har levert helt utrolig.

I 2017/18 og 2018/19-sesongene spilte han 52 kamper, i 2019/20 ble det 48, I 2020/21, 2021/22 og 2022/23 spilte han 51. Denne sesongen har han spilt i alle fire.

– Han er en topp, topp, topp, topp, topp profesjonell. En skikkelig rollemodell. Jeg er på treningsfeltet ganske tidlig på morgenen, men du kan ofte se at Mo sin bil allerede er der. Han har kanskje mange maskiner hjemme, men han bruker også alt på treningsfeltet i tillegg. Det handler litt om DNA og gener, ja det er hundre prosent sikkert. La oss håpe det fortsetter slik, for det har åpenbart vært en viktig grunn til hans og vår suksess tidligere, at han er tilgjengelig i så mange kamper, sier Klopp.

– Det var én kamp han ikke kunne spille på grunn av hjernerystelse. De få kampene han har mistet er trolig fordi jeg ikke ville bruke ham fra start for å spare ham, så dersom du spør ham vil han si at av de ti kampene han misset, så kunne han spilt i ni av dem men at det var jeg som ikke valgte ham. Jeg kan ikke huske at han har vært utilgjengelig, og det er det beste jeg kan si om en spiller.

Wolverhampton - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Ting går ikke på skinner i Wolverhampton

Ting går ikke på skinner i Wolverhampton

Lørdagens motstander har fått en uheldig start på 2023/24-sesongen.

Innsikt 15.sep 21:30
Hvem skal erstatte Trent - og skal spillerne med jetlag starte?

Hvem skal erstatte Trent - og skal spillerne med jetlag starte?

Flere viktige avgjørelser må tas før kampen mot Wolves.

Velg lag 15.sep 13:52