– Jeg vil få flere muligheter til spilletid, og kanskje ikke bare som «sekser»

Stefan Bajcetic er skadefri og klar igjen.

Et av de store lyspunktene forrige sesong var Stefan Bajcetic, som kom inn og tok sjansen sin da mer rutinerte spillere som Jordan Henderson og Fabinho ikke fungerte på midtbanen for de røde. Han ble rett og slett foretrukket foran de mer rutinerte spillerne i flere kamper, selv om han kun er 18 år gammel.

Sesongen hans ble avsluttet i mars på grunn av en hofteskade, som også gjorde at han mistet hele pre-season. Men nå er han skadefri igjen og har vært på benken i de tre siste kampene. I denne landslagspausen er han med Spania U21 for første gang.

– Alle skader er åpenbart tøffe, og timingen betyr ikke noe enten du spiller eller ikke, hvilken som helst skade er tøff å få, og denne tok ganske lang tid å komme seg fra. Det var tøft, men også en mulighet til å gjøre ting i styrkerommet, og bli sterkere og fysisk bedre, så den sjansen tok jeg og nå handler det om å jobbe hardt og spille igjen, sier Bajcetic til Liverpool Echo.

Tror på flere sjanser

Denne sommeren har Jordan Henderson, Fabinho, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Arthur Melo forlatt klubben, mens Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Wataru Endo og Ryan Gravenberch.

Midtbanespillerne som er igjen fra forrige sesong er Thiago Alcantara, Curtis Jones, Harvey Elliott og Bajcetic. Bajcetic er en av få i troppen som har spilt en del i den dype midtbanerollen. Han fikk spørsmål om Fabinhos exit vil ha betydning for hans egen spilletid.

– Jeg vet ikke, for i en klubb som Liverpool må du alltid kjempe for plassen. Det er aldri garantert. Alle kan spille i alle posisjoner, og jeg vet at dersom jeg gjør jobben min og prøver så godt jeg kan, så får jeg flere muligheter til å spille. Og kansje ikke bare i «sekserrollen», sier han.

– Vi har mistet noen spillere, og vi har fått noen spillere som kan hjelpe oss. De har gitt oss et løft, det er helt klart. Dette er fotball på høyeste nivå, så du kan alltid lære av andre, og spesielt i min posisjon på midtbanen.

Med Europa League skulle en tro at Bajcetic er en spiller som vil komme opp i tosifret antall kamper fra start for de røde også denne sesongen, selv etter investeringene i nye midtbanespillere.

Bajcetic og Spania U21 spiller mot Malta på fredag, før det er kamp mot Ben Doak og Skottland U21 på mandag.

Voldsomt til landslagsgubbing

Voldsomt til landslagsgubbing

Nederland bør heller tenke på at de kanskje kan få midtbanespilleren sin tilbake på et nivå der han er aktuell for skikkelig landslagsfotball.

Kommentar 05.sep 21:00
Det hadde vært bedre om han bare sa at han reiste dit for pengene

Det hadde vært bedre om han bare sa at han reiste dit for pengene

Jordan Henderson har latt seg intervjue av The Athletic og resultatet er et pinlig selvmål.

Kommentar 05.sep 13:28