Joel Matip trives svært godt på Anfield – og ønsker å avslutte karrieren i Liverpool

Kameruneren er fortsatt en viktig del av Jürgen Klopps mannskap, syv år etter sin ankomst.

Joel Matip ble i 2016 ett av Jürgen Klopps første Liverpool-kjøp. Siden den gang har 32-åringen spilt 190 kamper i rød drakt, og vunnet det meste med klubben.

Midtstopperen har sjelden blitt ryktet vekk fra Anfield, selv om spilletiden har minket med årene. Han dukker stadig opp i lagoppstillingen, sist i 3-1 seieren over Wolves.

Matip er en del av en gruppe lojale fotballspillere, noe som er blitt en mangelvare i fotballverdenen. Han har kun spilt for to klubber, Schalke 04 og Liverpool.

– Det var en ære å spille for barndomsklubben Schalke, og det er vanskelig å forlate Liverpool slik situasjonen er nå. Jeg lever et komfortabelt liv her. Jeg er ikke typen som liker å bytte klubber ofte, men alle må selvfølgelig få bestemme det selv. Jeg foretrekker å ha den rutinen i hverdagen, sier han i et intervju med tyske Sky Sports.

Det ser ut som Matip trives godt på Merseyside. Her tuller han med Robertson på onsdagens trening:

Trives med rotasjonsrollen

Matips kontrakt med Liverpool utløper neste sommer, så for øyeblikket er han inne i sin siste sesong på Anfield. Den kontrakten vil bli fornyet om han får bestemme det selv.

– Jeg er i en alder hvor fremtiden ikke bekymrer meg lenger. Hvis karrieren min er over etter to klubber, vil jeg være svært lykkelig. Jeg har et veldig avslappet forhold til den biten.

Kamerunerens skadehistorikk på Anfield tyder på at han ikke vil bli en Thiago Silva-type, som fremdeles spiller Premier League-fotball i en alder av 38 år. Matip selv har ikke tenkt mye på den problemstillingen.

Det han har tenkt på er hvilken rolle han spiller i Liverpools tropp. Klopp er ofte lojal mot spillerne sine, men hvis de ikke leverer på banen, fører det sjelden til en ny kontrakt.

– Det er en del av gamet her, og jeg er selvfølgelig glad for at jeg enda er konkurransedyktig. Det må også vises, ellers får du ikke muligheten. Vi har mye kvalitet og det skal spilles mange kamper, så det vil bli en del benkesliting også. Det er helt normalt. Jeg er veldig glad for å ha så dyktige kolleger i midtforsvaret, forteller han.

SUNN KONKURRANSE: Joel Matip, Virgil Van Dijk og Joe Gomez kjemper om midtstopperplassen, men trioen er også veldig gode venner.

SUNN KONKURRANSE: Joel Matip, Virgil Van Dijk og Joe Gomez kjemper om midtstopperplassen, men trioen er også veldig gode venner.

Syv år med Klopp

Jürgen Klopp ankom Liverpool for nesten åtte år siden, og det blir sjeldnere og sjeldnere trenere som oppholder seg i samme klubb over en så lang periode.

Matip har en enkel forklaring på hvorfor tyskeren fortsetter å lykkes.

– Han er alltid påskrudd. Han har vært her lenge, men du får følelsen av at han nettopp har kommet. Han deltar på treningsøktene, og han er i fyr og flamme på hvert lagmøte. Han klarer ikke å holde tilbake entusiaismen, og det smitter over på folk rundt ham. Slik har det alltid vært, sier 32-åringen.

Duoen er godt i gang med sin åttende sesong på Anfield sammen.

– Han er utvilsomt en av de beste trenerne i verden. Det er nok få som er uenig i det. Jeg er svært takknemlig for å ha muligheten til å spille under ham, avslutter Matip.

Hvem vil du se fra start mot LASK – bør Gravenberch få sjansen?

Hvem vil du se fra start mot LASK – bør Gravenberch få sjansen?

Det forventes flere endringer i lagoppstillingen mot LASK Linz.

Velg lag 20.sep 16:04
Se bilder fra onsdagens treningsøkt

Se bilder fra onsdagens treningsøkt

Liverpool har gjennomført sin siste økt før avreise til Østerrike.

Nyheter 20.sep 15:27