– Spurs var kanskje verdens beste kontringslag, men har nå mer ball og egne ideer

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse.

Pressekonferanse kl. 12.00

Vi kommer til å følge Jürgen Klopps pressekonferanse direkte her, med oppdateringer om alt manageren sier til pressen på AXA Training Centre.

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Forhåpentligvis har manageren bare godt nytt å dele før møtet med formsterke Spurs!

Klopp er på plass

Noen minutter forsinket, men nå er han der.

Oppdateringer følger!

Største utfordring så langt?

– Det er en veldig tøff test. Jeg kan ikke huske en kamp som ikke var tøff så langt. Borte mot Newcastle, Chelsea, så alle har vært tøffe og ingen har vært enkle.

– Tottenham har gjort det veldig bra, og Ange virker å være en topp fyr.  Jeg har aldri møtt ham før, men ser frem til det. 

– Jeg tror alle som har sett Celtic de siste årene har sett hvilken god trener han er. Har kommet til Tottenham som var desperate etter offensiv fotball, og i et år der Harry Kane forlater klubben så har han og de gjort det ekstremt bra.

– Et lag som er veldig godt satt opp, spennende å se på. Det vil bli en tøff oppgave for oss begge. Jeg tror ikke at de tenker at de har vunnet kampen allerede, men vi tenker heller ikke at vi har tapt den, så vi skal gi det et forsøk.

Overrasket over at Liverpool har sett så bra ut allerede?

– Ja, var det korte svaret fra Jürgen Klopp.

– Jeg har ikke satt noe tidsperspektiv på det. Premier League er Premier League. Vi hadde en god og lang pre-season, med spillerne sammen lenge, og det er den viktigste grunnen. Vi har hatt mulighet til å jobbe sammen lenge. Derfor har vi hatt sjanse til å få resultater der det i andre år kunne gått den andre veien.

– Vi har hatt tid til å vokse sammen. Individuelt er kvaliteten til guttene veldig bra, potensialet er strålende, innstillingen er god, så det betyr at det er gode sjanser for kvalitet. Gruppen er åpen for nye ting. 

– Vi har kalt det en ny start, for et nytt lag. Det er nye ord, men vi gjør det også slik. Vi gir oss selv en sjanse til å skape en base og bruke det, uten å hele tiden sammenligne oss med andre lag. Du vinner aldri ting fordi du har vunnet de før, men du vinner fordi du er god nok.

– Vi vet ikke ennå hvor gode vi er, og hvor stabile vi er, men vi ser også at det er gode øyeblikk i kampene, og det er det vi ønsker mer av.

Trent blir klar – Bajcetic ute

– Trent trente som normalt i går, og vil trene normalt i dag, så skal vi ta en avgjørelse. Han vil være i troppen. Jeg er ikke lege og kan ta den avgjørelsen, men han kan være i troppen i morgen og spille.

– Stefan hadde et lite tilbakeslag. Problemet med Stefan – alle ønsker å se ham spille mer, jeg også – men det er et veldig lite problem med leggen. Slik er det når du er ute i seks måneder, og vi prøver alt for å få ham klar uten å presse ham til å trene. Vi legger en veldig spesifikk plan for ham, så det er skuffende for ham og for oss at han fikk en ny liten skade, men vi må ta ham ut litt. Han kan jobbe med omtrent alt, men ikke spille.

– Det er alt. Thiago er fortsatt ute. Conor er fortsatt ute. Det er alt

Investeringen i klubben

– Slik er det. Med penger i fotballen så handler alt om å bruke, jeg skjønner det og er også en del av det til tider. Jeg vil også bruke penger av og til, men vi må ikke glemme at vi bygger en ny tribune som vil forbedre den beste atmosfæren i verden.

– Vi har bygget Main Stand, treningsfeltet, kjøpt tilbake Melwood, det er mye som holder klubben på et godt sted i lang, lang tid.

– Dersom noen kommer inn og hjelper oss til å få det er det topp. Det er ikke slik at vi trenger et budsjett for laget til 200 millioner pund, men jo bedre det står til med klubben, jo mer kan vi bruke uansett. Vi er i et år der vi ikke spiller i Champions League, og det er et enormt slag for oss økonomisk. Likevel forsterket vi laget i sommer. Det er vanskelig, men mulig, så det er gode nyheter.

– Det er bare gode nyheter, og det er penger som vil bli brukt bra. 

Szoboszlai så langt

– Jeg er også imponert. Jeg kjente til ham fra før som fotballspiller, men ikke som gutt. Han er imponerende som person, smart, og veldig trivelig.

– En veldig god gutt, som er hyggelig med alle. Du har noen som kommer inn i et rom og går godt overens med alle, og han har det. Han er karismatisk.

– Han var inne på laget med en gang, og var så glad for å komme hit. Det var veldig hyggelig å se hvor mye det betydde for ham. Dersom du er i et slikt modus, så er det et godt utgangspunkt for å spille din beste fotball. Det har han gjort helt fra start. Han er i veldig god fysisk form, og har tatt ting veldig raskt. Resten lærer vi sammen steg for steg sammen.

– Han hadde aldri tidligere spilt den posisjonen han spiller for oss nå, på den måten. Vi lærer sammen. Det er veldig hyggelig å jobbe med ham.

Møter lag uten Europa

– Tottenham har ikke europeisk fotball, heller ikke Chelsea. To giganter som slipper å spille europacup og bare kan trene når de andre reiser og spiller. Det er en stor fordel.

– Det å kvalifisere seg til Champions League i år vil bli en stor utfordring på grunn av det

Eget lags prestasjoner

– Prestasjonene betyr mye. Ville jeg tatt tre poeng fra hver kamp uten prestasjonene? Ja. Men det ville ikke gitt meg noen indikasjon på hvordan vi ligger an i utviklingen vår. Jeg må se kampene og se hva jeg kan få ut av det, det vet jeg ikke på forhånd.

– Vi vet alle at det vil komme dipper i form og vanskelige øyeblikk, jeg vet ikke hvor stabile vi er. Vi er ikke stabile.

– Måten vi starter kamper på er ikke bra. Det er ikke bra. Vi har vist at vi kan tilpasse oss, lære i kamper og bruke pausene bra, men det er ikke slik at møtene våre før kampene er ubrukelige og at vi må vente til pausen for å finne de riktige ordene. Jeg tror vi er bedre forberedt enn det vi ser ut til å være noen ganger.

– Det er mye jobb som skal gjøres, en lang vei å gå, og Tottenham blir tøft. Det er en tøff uke med Tottenham borte og Union hjemme, og så Brighton borte. Det er tøffe oppgaver i vente. Men det er bedre å gå inn til disse kampene med gode resultater i banken heller enn dårlige resultater. Det føles bedre, så la oss se hva. vi kan få til.

Endo sin prestasjon mot Leicester

– Jeg var ikke overrasket, for det er slik han trener. Jeg har sagt det før, på trening er han allerede på det nivået.

– Jeg var ikke så fornøyd med hvordan jeg beskrev situasjonen med høflighet, og det er fordi jeg ikke er herfra og med språket.

– Det er noen personer som har en personlighet der de kommer inn og tar alt, mens det er andre som ser seg om til venstre og høyre først. Det sier ingenting om ham som person, det er bare karakteren. Men begge kan ha suksess. Det kan bare skje på ulike tidspunkt.

– Nå har vi to nye spillere, i Dom og Macca, som kommer inn og sier «hei, her er vi», litt senere med Ryan som også gjør det bra, og en fjerdemann. Det er bare som at en ikke har tid lenger. Men det er slik han (Endo) trener, og det er veldig lovende og akkurat det vi ønsket oss.

– Han er en helt topp fyr, så jeg er veldig glad for at han kunne vise alle kvalitetene sine. Med all oppmerksomheten som er på Dom og målet hans, så var pasningen hans like bra. Jeg så ingen rom mellom de to spillerne. Dom sa at han håpet han skulle se ham. Ja, han så deg, men så må han også tenke at det er plass til ballen mellom dem. Det var en helt topp pasning, og en type pasning vi har savnet tidligere, det er sannheten.

– Jeg er glad for at han kunne vise disse tegnene i andreomgangen.

Om Spurs

– Begge lag vil spille fotball. Det er gode nyheter, men også litt nye nyheter, for når du har spilt mot Tottenham de siste årene så har du kanskje spilt mot det beste kontringslaget i verden.

– Det er utrolig det de satte opp der. Dersom du mistet ballen, uansett hvor på banen, ville de finne Kane, og Kane ville finne Son, og så er de oppe i en en-mot-en situasjon med målvakten din.

– Nå er det mer ballinnehav og basert på egne ideer og å skape ting. I analysen har vi sett kvalitetene deres, og de vil finne områder der vi ikke har vært perfekt, så har funnet steder der de ikke har vært perfekt. De har en full uke til å jobbe med disse tingene.

– Siden sist de spilte, jeg vet ikke hvor mange økter de har hatt, men de kan ha laget nye rutiner for dødballer og slike ting, så de kan endre hele måten de forsvarer seg på og angriper på, på en uke. Jeg vet at de har en topp trener, og han liker det han driver med, så de har jobbet med å skape problemer for oss. Vi har restituert etter kamp, vil ha en veldig viktig økt i dag, så håper vi at vi også er veldig godt forberedt. Så får vi se!