Liverpool må snu en fryktelig trend fra forrige sesong

Må finne tilbake til oppskriften fra 2021/22-sesongen.

Det er ikke sikkert det er så vanskelig å terge Jürgen Klopp. Nevner du Premier League-kampene med avspark 12.30 engelsk tid til manageren, vil han trolig gi deg en liten tale om hvorfor det er en dum idé å spille fotball så tidlig på dagen - og spesielt etter en landslagspause, slik som nå. 

Lørdag må tyskeren gjennom et slikt oppgjør, og attpåtil på bortebane, når Liverpool gjester Wolves på Molineux. Dersom de røde har planer om å fortsette sin gode sesongstart, er de nødt til å vinne kampen - og samtidig snu en forferdelig trend fra forrige sesong, der det gikk fullstendig skeis i kampene der Liverpool hadde tidlig avspark. 

Klopp sitt syn på kamptidspunktet endret seg neppe etter den følgende kamprekken forrige sesong: 

Fulham - Liverpool 2-2
Everton - Liverpool 0-0
Nottingham Forest - Liverpool 1-0
Liverpool - Chelsea 0-0
Bournemouth - Liverpool 1-0
Man City - Liverpool 4-1

En skrekk-rekke som bare ga tre scoringer og til sammen tre poeng. Det hjalp selvsagt ikke at fem av kampene var på bortebane, men faktum er at disse kampene ble en viktig grunn til at topp fire glapp forrige sesong. Statistiker Andrew Beasley har regnet seg frem til at Liverpool komfortabelt ville kvalifisert seg til Champions League dersom man ikke regner med kampene med avspark 12.30, eller 13.30 norsk tid. De røde rotet totalt bort 15 poeng på de seks kampene.

Har klart det før

Liverpool må forsøke å finne tilbake til 2021/22-formen, da det ble seier i samtlige kamper med avspark klokken 13.30 - og det uten å slippe inn et eneste mål på veien!

Slik ble resultatene den sesongen: 

Liverpool - Burnley 2-0
Watford - Liverpool 0-5
Brighton - Liverpool 0-2 
Liverpool - Watford 2-0
Newcastle - Liverpool 0-1

Eventuelt må de røde håpe at deltakelsen i Europa League gjør at det blir færre kamper med avspark klokken 13.30. I høst er de i alle fall garantert å unngå det fryktede tidspunktet seks helger, ettersom man aldri må spille lørdagskamp etter å ha spilt torsdagen i forkant i Europa. Så langt er Liverpool satt opp til å spille ytterligere én 13.30-kamp denne høsten, og det er mot Everton på Anfield 21. oktober. Men vi venter fremdeles på tv-tidspunktene for november og desember. 

Forrige bortekamp mot Wolves endte for øvrig med 3-0-seier til ulvene, i det som var en svak forestilling fra Liverpool. Den ble spilt en lørdag klokken 16. Det var Jürgen Klopps eneste tap mot ulvene i Premier League, og forhåpentligvis det siste. 

Lørdagens kamp med avspark klokken 13.30 vises på V Sport PL og Viaplay. 

Tøff kamp om plassen på midtbanen - Klopp har fått «problemet» han ønsket seg

Tøff kamp om plassen på midtbanen - Klopp har fått «problemet» han ønsket seg

Liverpools midtbane ser sterkere ut enn på lenge, og Jürgen Klopp har mange formsterke spillere å velge blant mot Wolves og i kampene som følger.

Innsikt 14.sep 19:07
Ungguttene som kan få muligheten om en uke

Ungguttene som kan få muligheten om en uke

Europa League-eventyret starter i Østerrike neste uke.