Sene snuoperasjoner sendte Liverpool ned på tredjeplass

Manchester City lå under på London Stadium, men gjorde som Liverpool tidligere på dagen i andreomgangen. Slik gikk kampene.

Etter 13.30-kampen til Liverpool klatret de røde opp til tabelltopp for første gang siden april 2022, da de slo Wolverhampton 3-1. Med det står de med 13 poeng av 15 mulige.

Men at tabelledelsen ikke kom til å vare lenge var nok de fleste klar over – for i kampene med avspark kl. 16.00 spilte Manchester City.

Etter 75 minutter så det veldig lyst ut, men det skulle spilles 90 – og denne gang faktisk 115.

West Ham - Manchester City 1-3

Mål West Ham: Ward-Prowse ’36

Mål Man City: Doku ’46, Silva ’76, Haaland ’86

West Ham så tidvis veldig bra ut mot Manchester City, og ga City en tøff kamp – men det skulle ikke holde inn. Med denne seieren er Pep Guardiolas lag oppe i 15 poeng av 15 mulige, og har fått en perfekt start på sesongen.

Tottenham - Sheffield United 2-1

Mål Tottenham: Richarlison ‘90+8, Kulusevski ‘90+11

Mål Sheffield United: Hamer ’74

Det gikk mot en veldig sterk og overraskende borteseier for Sheffield United på London Stadium – før Richarlison dukket opp og scoret åtte minutter på overtid. Tre minutter etter det igjen scoret Dejan Kulusevski vinnermålet. Med dette resultatet klatret Spurs forbi Liverpool med et mer scoret mål.

Manchester United - Brighton 1-3

Mål Man United: Mejbri ’73

Mål Brighton: Welbeck ’20, Gross ’53, Pedro ’71

«Krisen» fortsetter for Manchester United, som tapte sin tredje kamp for sesongen. Denne gang også på hjemmebane, i en kamp der Brighton ledet 3-0 før reduseringen kom. United, som det har stormet rundt for utenomsportslige ting i landslagspausen, fikk også et mål annullert fra Rasmus Højlund som startet sin første kamp.

Fulham - Luton 1-0

Mål Fulham: Vinicus ’65

Luton står fortsatt uten poeng i årets Premier League, og gikk på sitt fjerde tap for sesongen. Carlos Vinicius sitt mål etter pause ble kampens eneste.

Aston Villa - Crystal Palace 3-1

Mål Aston Villa: Duran ’87, Luiz ’90+8, Bailey ‘90+11

Mål Crystal Palace: Edouard ’47

Før kampen handlet mye om Roy Hodgson, som følte seg uvel og ikke kunne være med til Villa Park. Palace så også ut til å gå mot en meget sterk seier, før de kollapset på slutten og Aston Villa scoret tre sene mål.

Newcastle - Brentford 1-0

Mål Newcastle: Wilson '64

Etter tre strake tap fant Newcastle tilbake til vinnersporet mot Brentford lørdag kveld – men det satt langt inne. Scoringen kom fra straffemerket, i en omdiskutert dommeravgjørelse der Anthony Gordon kastet seg inn mot målvakten uten sjanse til å nå ballen. Det skal tas med at Newcastle tidligere hadde fått en scoring annullert for angrep på keeper som var tvilsom.

To kamper søndag – en mandag

Søndag spilles to kamper:

Kl. 15.00: Bournemouth - Chelsea, V Sport PL og Viaplay

Kl. 17.30: Everton - Arsenal, V Sport PL og Viaplay

Mandag:

Kl. 20.45: Nottingham Forest - Burnley, V Sport PL og Viaplay