Skal ha godkjent forslag om flere TV-kamper

Premier League vil ha flere kamper på TV.

Ifølge John Cross i The Mirror skal Premier League-klubbene ha møttes til et møte på torsdag, der TV-kamper var tema. Møtet skal ha blitt holdt online.

Der skal klubbene ha godkjent et forslag om at flere Premier League-kamper skal TV-sendes. Vi i Norge kan se samtlige Premier League-kamper, men slik er det ikke i England.

Der kan ikke kampene lørdag kl. 16.00 vises, og heller ikke kamper som opprinnelig skulle vært spilt lørdagen men senere flyttes til søndag på grunn av europacup, så det vil påvirke mange Liverpool-kamper spesielt denne sesongen. At det blir færre kamper å velge fra, betyr at TV-selskapet, som TNT Sports, velger Liverpool ofte de gangene de har mulighet til det, noe som betyr kamper med tidlig avspark på lørdagen – de Jürgen Klopp ikke er spesielt glad i.

Kamper søndag kveld?

Det er Sky Sports, TNT Sports og Amazon som har rettighetene til å vise kampene i England frem til 2025, og som velger når kampene skal spilles og hva som skal vises. De kan vise 200 kamper i sesongen, mot 380 som vi får se her i Norge.

Det er ikke kjent hvordan endringene vil bli, men det er ønske om å gjøre flere kamper tilgjengelig. Søndag kveld har vært et forslag, og det kan også bety flere kamper sent lørdag kveld. Forslaget skal legges frem til TV-selskapene nå etter at Premier League-klubbene har stemt over det.

Det virker ikke sannsynlig at «the Saturday 3pm TV blackout» vil fjernes. Den regelen har vært på plass siden 1960-tallet for å sørge for at folk går på stadion heller enn å se kamper på TV.

Sammen med EFL fra 2028

Premier League og English Football League (EFL) har kommet til enighet om å selge TV-rettighetene sammen fra 2028.

EFL skal få 88 millioner pund i bonusubetaling denne sesongen.

Hvor mye en slik avtale blir verdt for klubbene nedover i systemet er foreløpig uklart siden rettighetene ikke er solgt, men Daily Mail forventer mer enn en dobling av de £130 millionene som går fra Premier League til EFL. 

Gomez er klar igjen

Gomez er klar igjen

Det var en smell som gjorde at Gomez ikke var med i troppen mot Leicester City.

Ekstrem oppussing av midtbanen!

Ekstrem oppussing av midtbanen!

På ett overgangsvindu er Liverpools midtbane blitt totalrehabilitert, og snittalderen har falt drastisk. Liverpool har nå en multifunksjonell midtbane med skuddglade spillere, og nå ser også intensiteten ut til å være tilbake.

Kopite 29.sep 10:00