Snakket om dekningen på høyreback bak Alexander-Arnold– Stefan er en spiller du helst vil se sentralt i banen

I Trent Alexander-Arnolds skadefravær har Joe Gomez og Stefan Bajcetic vikariert på høyrebacken.

Det er ikke mange spillere som spiller høyreback slik som Trent Alexander-Arnold, som ofte er en av lagets mest involverte spillere offensivt fra sin posisjon til høyre forsvaret.

Nå har han vært skadet siden hjemmekampen mot Aston Villa for tre uker siden, men er endelig tilbake i full trening. Han kommer neppe til å bli risikert mot Leicester City i ligacupen, men vil være veldig aktuell for å starte mot Tottenham på lørdag kveld. I hans skadefravær har Joe Gomez spilt i den posisjonen mot Wolverhampton og West Ham, mens Stefan Bajcetic spilte der borte mot LASK – noe som kom overraskende på mange. 18-åringen vil være aktuell også i onsdagens kamp mot Leicester.

– Det er ikke lett med alle kampene, og det er ikke mange som kan spille den posisjonen slik Trent gjør det. Det gjør det veldig vanskelig, og derfor har jeg gitt Joe Gomez så mye ros, sa Pep Lijnders på pressekonferansen før Leicester-kampen på tirsdag.

– Han spiller den på sin egen måte, men var likevel mye inne sentralt. Det var utrolig bra, for han erstatter en av verdens beste backer. Det viser mye av hva stallen vår har å tilby, når slike ting er mulig å få til.

Det virker ikke som at den langsiktige planen for Bajcetic er i den posisjonen.

– Stefan er en spiller som i fjor, slik en trener ser det, spilte som «sekser» og så veldig lovende ut. Fordi han spiller ballen og dikterer en kamp på en annen måte enn det Alexis (Mac Allister) eller noen andre av midtbanespillerne vi har. Han er et skikkelig, skikkelig stort talent, så du ønsker å se ham sentralt på midten av banen. Så det vil ikke gi mening dersom du bare bruker ham som høyreback, og bruker ham som en «gammeldags» høyreback, sa han videre.

Mangel på backup

Bak Trent Alexander-Arnold har Liverpool hatt en utfordring med backup. Calvin Ramsay ble kjøpt sommeren 2022, men har omtrent gått skadet helt siden han kom. Denne sesongen er han på utlån til Preston, men er igjen skadet og blir ute en stund.

Nordirske Conor Bradley hadde en strålende fjorårssesong på lån i Bolton, der han ble kåret til årets spiller, årets unge spiller, og også årets spiller av sine medspillere. Han ble ikke utlånt igjen denne sesongen, og håpet var nok at han skulle kunne være Trents avlaster. I slutten av august pådro han seg en skade i ryggen som vil holde ham ute til slutten av november.

– Det er ikke lett å finne den riktige spilleren dersom Joe eller Trent ikke kan spille der, men vi må også finne løsninger, for Stefan er på vei tilbake fra en langtidsskade, så det er ikke mulig å bruke ham hele tiden. Det er en posisjon der vi må finne løsninger, sa Lijnders.

– Det er fint at Trent er tilbake i trening, og i går var han på banen. Og det er bra at Joe har prestert slik han har prestert. Og så er det fint at Stefan får spille en kamp der, men det var hans første kamp i den posisjonen. Han har spilt mange kamper som midtstopper, men ikke som back.

Liverpool får besøk av Leicester i den tredje runden av ligacupen. Kampen sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay fra 20.45 onsdag.

Assistenten varslet endringer på laget – hvem vil du se fra start?

Assistenten varslet endringer på laget – hvem vil du se fra start?

Onsdag er det kamp igjen på Anfield.

Velg lag 26.sep 16:56
– Ingen er i nærheten av hans status på The Kop

– Ingen er i nærheten av hans status på The Kop

Tre The Kop-favoritter, råskap og spillere som har gjenoppstått er blant det vi snakker om i denne ukens podcast.

Podcast 26.sep 16:40