Sulten og tålmodig Kelleher kan endelig få sin mulighet igjen

Etter en sesong med lite spilletid og en sommer uten en overgang får Caoimhin Kelleher nå muligheten til å vise seg frem igjen.

2021/22-sesongen ble en stor opptur for Caoimhin Kelleher. Åtte av hans 21 kamper så langt for Liverpool kom i den sesongen, og spesielt i ligacupen fikk han vist seg frem, da de røde løftet trofeet etter at iren hadde satt inn det avgjørende straffesparket. 

Forrige sesong gikk imidlertid ikke like bra. Liverpool røk tidlig ut av cupene, og dermed ble det bare fire kamper fra start i alle turneringer - inkludert en svak prestasjon da det ble fire baklengsmål mot Southampton i sesongens siste kamp. 

Etter en sesong med så lite spilletid ble det spekulert i om målvakten ønsket å finne seg en ny klubb i sommer, men det skjedde aldri. The Athletic skriver onsdag at Liverpool mottok henvendelser fra flere klubber som ønsket å låne 24-åringen, men de takket nei. 

«I stedet ble Kelleher værende. Liverpool avslo låneforespørslene og var tydelige på at de motvillig ville gå med på å selge dersom et ekstraordinært bud kom. Det skjedde aldri», skriver sportsmagasinet. 

Får trolig sin fortjente mulighet

Mangelen på spilletid har ført til at Kelleher befinner seg bak Southamptons Gavin Bazunu i køen på det irske landslaget, og spørsmålet er hvor lenge han kommer til å finne seg i å være reserve. Kelleher regnes for å være blant de beste andrekeeperne i ligaen, og han er svært godt likt av Liverpools støtteapparat. 

Det er spesielt på grunn av måten han takler å være andrekeeper på. Kelleher skal ikke på et eneste tidspunkt i sommer ha klagd over at det ikke ble noen overgang. I stedet skal han ha fortsatt å trene på sitt sedvanlige høye nivå, og nå kan han få sin belønning. 

Kelleher kan ha vært blant dem som jublet litt inni seg da Liverpool havnet i Europa League denne sesongen. Det kan nemlig potensielt bety et tosifret antall kamper fra start i løpet av 2023/24, avhengig av hvor langt laget kommer. I tillegg vil han få muligheten i ligacupen mot Leicester allerede neste uke. 

Jürgen Klopp har så langt ikke bekreftet at Kelleher skal være lagets keeper i Europa League, men mye ligger til rette for det. Så langt har han holdt nullen i ti av 21 kamper for de røde. Torsdag kan kamp 22 komme, borte mot LASK. 

Europa League = rotasjon. Her er spillerne som er aktuelle til å starte mot LASK

Europa League = rotasjon. Her er spillerne som er aktuelle til å starte mot LASK

Det er ventet at Jürgen Klopp slipper til flere av de som ikke har startet kamper denne sesongen.

Innsikt 19.sep 12:10
Besian Idrizaj reiste fra LASK til Liverpool i 2005 – fem år senere døde han brått

Besian Idrizaj reiste fra LASK til Liverpool i 2005 – fem år senere døde han brått

Dette er historien til LASK Linz, en av Østerrikes eldste fotballklubber.

Innsikt 19.sep 21:01