– Vi bestemte oss allerede i fjor for at det måtte gjøres endringer i troppen

Jürgen Klopp har holdt en lukket pressekonferanse før søndagens kamp på Anfield.

Det er under et døgn siden Liverpools 3-1 seier over LASK Linz, men allerede fredag ettermiddag har Jürgen Klopp begynt å se mot West Ham-kampen på søndag.

London-klubben har startet sesongen på fantastisk vis, og står med 10 poeng på fem kamper.

– Det er mange vanskelige motstandere (i Premier League), og West Ham er en av dem. De har et veldig spennende prosjekt på gang. Jeg er glad for at David (Moyes) har klart å bygge opp et lag over flere år. Declan Rice har reist, men de ser fortsatt veldig bra ut, sa Klopp på pressekonferansen.

Den tidligere West Ham-kapteinen var en viktig bærebjelke i skottens lag, men for øyeblikket ser ikke laget ut til å savne ham nevneverdig. Moyes har nemlig brukt pengene godt, og hentet spillere som James Ward-Prowse, Mohammed Kudus og Edson Alvarez for å erstatte engelskmannen.

FYR OG FLAMME: James Ward-Prowse har levert syv  målpoeng på fem kamper etter overgangen fra Southampton.

FYR OG FLAMME: James Ward-Prowse har levert syv målpoeng på fem kamper etter overgangen fra Southampton.

– Ward-Prowse er en fantastisk signering. Lucas (Paqueta) er ikke ny, men for en super spiller. De hadde allerede et sterkt lag, og de nye signeringene gjør kampen enda vanskeligere (for oss), fortsatte Liverpool-treneren.

Det store spørsmålet er hvor West Ham vil ende på tabellen denne sesongen. På lik linje med klubber som Brighton og Aston Villa, er forventningene at burgundertrøyene skal kjempe om en plass i Europa.

– Det er tett i toppen, topp fire, fem, seks, og flere. Det er bra (for ligaen), men det betyr også at vi må finne den beste versjonen av oss selv.

En god og dramatisk sesongstart

I skrivende stund står Jürgen Klopp og Liverpool med 13 poeng på fem kamper, en start som har sendt de røde opp på en tredjeplass, to poeng bak suverende Manchester City. Tyskeren er svært fornøyd med sesongstarten.

– Jeg nyter øyeblikket, og jeg har kost meg helt siden vi returnerte (i juli). Vi bestemte oss allerede i fjor for at det måtte gjøres endringer (i troppen), men at vi også ønsket å gjøre det fordi vi ville, og ikke fordi vi måtte.

– Vi er ikke helt på topp enda, for vi er ikke stabile nok. Det er mange ting å forbedre, men vi er godt i gang.

3 POENG: Liverpool snudde 0-1 til 3-1 mot Wolverhampton i den forrige Premier League-runden.

3 POENG: Liverpool snudde 0-1 til 3-1 mot Wolverhampton i den forrige Premier League-runden.

I løpet av de fem første serierundene har de røde fått to røde kort og snudd tre kamper til seier. Klopp synes det har blitt litt for mye dramatikk.

– Vi har vært gjennom mye tidlig i sesongen, nok drama til 38 kamper! Vi har ikke planlagt å ha én god omgang og én dårlig en, men det er alltid fint når kampene snur til vår fordel.

Flere supportere og journalister har begynt å bruke «Mentality monsters»-begrepet igjen etter flere snuoperasjoner. Det er kanskje litt overraskende, med tanke på at flere nøkkelspillere forlot klubben i sommer.

– Guttene har fått en god lagånd allerede, noe vi ikke forventet så tidlig. Jeg kan ikke gi en fasit, men vi skal jobbe ekstremt hardt de neste ukene for å gjøre det til en så positiv periode som mulig, avsluttet Klopp.

Liverpool tar imot West Ham på Anfield søndag kl. 15.00. Kampen sendes direkte på V Sport PL 1.