Villa håper at den argentinske VM-vinneren blir spilleklar

Aston Villa kan være uten sin viktige målvakt på Anfield.

Emiliano Martinez har mistet Aston Villas to siste kamper med en leggskade, og i de kampene er det svenske Robin Olsen som har stått. Målvakten med en fortid i Everton og Sheffield United er ikke av samme kvalitet som VM-vinner Martinez.

Martinez skal slite med en leggskade. På fredagens pressekonferanse sa manager Unai Emery at han var optimistisk, men at det fortsatt var usikkert om 31-åringen kunne stå på Anfield.

Han skal ha deltatt på fredagens trening, uten at en avgjørelse er tatt.

– Han trente i morges. I morgen (lørdag) har vi vår siste trening, og den blir viktig for om han vil være tilgjengelig eller ikke. Forhåpentligvis er svaret ja, sier Martinez.

Han bekreftet ellers at Alex Moreno, Bertrand Traore og Jacob Ramsay var uaktuelle til kampen.

Spilte torsdag

Aston Villa har spilt to playoffkamper for deltakelse i Europa Conference League, og den siste var nå på torsdag. Liverpool har ikke hatt kamp siden de slo Newcastle United 2-1 på bortebane forrige søndag.

Villa slo Hibernian 3-0 på Villa Park, og vant 8-0 sammenlagt i playoffkampene.

– Spillerne som spilte på torsdag vil være klare tror jeg, sa Emery etter den kampen, så det høres ikke ut som han har fått flere skader.

Siden Aston Villa spilte en god kamp (!) og tapte 5-1 mot Newcastle i sesongpremieren, har de slått Everton 4-0, Hibernian 5-0, Burnley 3-1 og Hibernian 3-0. Det er ingen tvil om at Liverpool møter et formlag på søndag.

Liverpool - Aston Villa spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV3+ og Viaplay.