– Enten ringer Howard Webb til oss i morgen og beklager, eller så ber Mike Dean meg holde kjeft

Liverpool ble snytt for et straffespark, mener Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp ville som oss andre helst ha fokus på hvor gode Liverpool var mot Manchester City søndag. De røde slo tilbake etter en vanskelig start og kjørte tidvis over gjestene på Anfield etter pause. Det eneste som manglet var vinnermålet. 

Det kunne Liverpool ha fått muligheten til å sette inn dersom Michael Oliver hadde pekt på straffemerket da bortelagets Jeremy Doku satte knottene i brysthøyde på Alexis Mac Allister, men han vinket spillet videre. Videodommer Stuart Attwell gjorde det samme etter en kort VAR-sjekk. 

Se situasjonen øverst i saken!

Etter kampen fikk Jürgen Klopp selvfølgelig spørsmål om hendelsen i intervjuet med Sky Sports. 

– Det er et klart straffespark for alle fotballfolk på planeten, sa manageren og la til at det i alle tilfeller ville vært frispark og gult kort om det hadde skjedd et annet sted på banen. 

I intervju med Viaplays Jan Åge Fjørtoft utdypet Klopp. 

– Hundre prosent straffespark. Men du finner nok noen tidligere dommere som vil forklare hvorfor det ikke er det. Enten ringer Howard Webb til oss i morgen og beklager, eller så ber Mike Dean meg holde kjeft. Ingen av delene endrer på resultatet. Derfor er jeg ferdig med det, og vil heller glede meg over prestasjonen.

Hendelsen ble diskutert i Viaplay-studio etter kampen, og panelet bestående av Brede Hangeland og Pål André Helland var samstemte i at Liverpool ble snytt for straffe. I tillegg til at Mac Allister var først på ball ble han utsatt for farlig spill av Doku. 

– Hvis jeg hadde fått den ville jeg sagt straffespark, sa Hangeland. 

Tiden er inne for å nedskalere bruken av VAR

Tiden er inne for å nedskalere bruken av VAR

Bruk VAR der det fungerer, og skrot det i resten av tilfellene.

Kommentar 10.mar 19:20
Kapteinen ledet an et fantastisk Liverpool - bare vinnermålet uteble

Spillerbørs og folkebørs: Kapteinen ledet an et fantastisk Liverpool - bare vinnermålet uteble

Virgil van Dijk var hjertet i et imponerende Liverpool-lag, som hadde de regjerende mesterne i kne. Over hele linja var det bunnsolid innsats fra de røde.

Kommentar 10.mar 18:49