Bursdagsbarnet legger bak seg en sesong med rekordmange kamper

Tett på en fjerdedel av Joe Gomez sine kamper i Liverpool-karrieren så langt kom i Jürgen Klopps siste sesong.

Han er den eneste spilleren som var i Liverpools seniortropp gjennom hele Jürgen Klopps regjeringstid på Anfield. Da tyskeren kom inn dørene i oktober 2015 var Joe Gomez en 18 år gammel spennende forsvarsspiller som hadde blitt hentet fra Charlton sommeren i forkant. 

Åtte år og syv måneder senere er han en merittert spiller med over 200 kamper for de røde. Og engelskmannen, som fyller 27 år 23. mai, har lagt bak seg en av sine beste sesonger for Liverpool. 

Tett på en fjerdedel av alle kampene for klubben kom denne sesongen. Aldri før har han spilt så mange kamper som han fikk i Klopps avskjedssesong. Totalt endte han på 51 kamper i alle turneringer, enten fra start eller som innbytter, og prestasjonene har trolig gitt ham en plass i Englands tropp i EM i Tyskland. 

I mars fikk han sin første landskamp siden november 2020, og han er tatt ut i bruttotroppen til Gareth Southgate før årets mesterskap sammen med blant andre Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones og Jarell Quansah. 33 spillere skal bli til 26, men Gomez har trolig gode aksjer ettersom han kan bekle alle posisjoner i forsvarsrekken. 

Det er noe Liverpool har dratt god nytte av denne sesongen. 

Snart en ren back?

Det var som midtstopper Gomez fikk sitt virkelige gjennombrudd i 2019/20-sesongen, da han storspilte sammen med Virgil van Dijk på vei mot seriegull for Liverpool. Men de siste sesongene har han fått mindre og mindre spilletid sentralt i forsvaret, og han har nærmest blitt en ren back. 

Joe Gomez sitt «heat map» viser at han stor sett har vært over hele banen - men ikke så mye som midtstopper.

Joe Gomez sitt «heat map» viser at han stor sett har vært over hele banen - men ikke så mye som midtstopper.

Ser vi på kampene han spilte i 2023/24 var hele 44 av 51 enten som høyre- eller venstreback. 25 var på høyresiden, mens 19 var som vikar på venstresiden da han gjorde en god jobb i fraværet av Andy Robertson og Kostas Tsimikas i vinter. 

En skulle tro de syv øvrige kampene var som stopper, men da glemmer vi de to kampene Gomez viste at han tar arven etter James Milner på alvor, og inntok den defensive midtbaneposisjonen da skadekrisen var på sitt verste i år. Dermed ble det altså bare fem kamper som stopper denne sesongen.

– Uten Joe hadde ingenting av det som har skjedd de siste 13-14 ukene vært mulig, uttalte Klopp i vinter da Liverpool kvalifiserte seg for ligacupfinalen.

27-åringen har vist at han er en verdifull spiller i troppen, og i motsetning til noen av de foregående sommervinduene, blir det neppe noen spekulasjoner om hvor fremtiden ligger denne gangen. 

Ønsker å bli værende lenge

Gomez sier i et ferskt intervju med The Anfield Wrap at han er glad for å ha spilt mange kamper denne sesongen. 

– Det betyr mye for meg. Alle kjenner til skadehistorikken min, men jeg ville bevise at jeg kan være tilgjengelig hver uke. Og det er ikke lett i en liga som Premier League og med intensiteten vi spiller med. Men jeg ønsket å være tilgjengelig da laget trengte meg, sier han etter å ha vunnet TAW sin «Embodiment of Liverpool»-pris.

I intervjuet er han også tydelig på at han trives godt hos de røde. 

– Det å være en del av kulturen og klubben betyr mye. Jeg tror mange misunner oss det vi har her, og for hvert år har jeg innsett mer og mer hvor spesiell klubben er. Noen av de som har forlatt klubben har sagt det samme. Jeg er takknemlig for å være her, og håper det vil fortsette sånn lenge.

Kjøpte klubben for 300 millioner pund. Nå er den verdt 14 ganger så mye

Ferske Forbes-tall: Kjøpte klubben for 300 millioner pund. Nå er den verdt 14 ganger så mye

Fenway Sports Group har løftet Liverpool til å bli blant de mest verdifulle fotballklubbene i verden.

Nyheter 23.mai 19:13
– Jeg håper at min avskjed blir like fin som det Klopp sin har vært – for da skal mye gå bra!

– Jeg håper at min avskjed blir like fin som det Klopp sin har vært – for da skal mye gå bra!

Arne Slot har snakket om mannen han kommer inn og erstatter i Liverpool.

Nyheter 23.mai 15:27