Derfor endte Liverpool med Slot som sitt valg, og dette må de betale for 45-åringen

Nederlenderen ble raskt førstevalget til Richard Hughes og Michael Edwards.

I dag, 20. mai, ble Arne Slot bekreftet til jobben av Liverpool.

«De har merket seg hvordan han har måttet rebygge Feyenoord etter salg av nøkkelspillere og hvordan han har operert innenfor et begrenset budsjett og i en selvbærende modell. De er klar over at noen av Premier League-rivalene har kapasitet til å bruke mer penger enn dem, og mener at Slots rykte på seg for å utvikle og forbedre spillere støttes av både data og det blotte øye», skriver Richard Jolly i The Independent.

«Liverpool tror hans energiske, offensive og ballbesittelsesbaserte fotball vil gi en viss kontinuitet fra Klopp-årene og at hans foretrukne 4-2-3-1-formasjon og spillestil vil passe den nåværende troppen. De er også sikre på at Slot, som snakker utmerket engelsk, er en god kommunikatør.»

Jolly kaller Slots tilnærming for «fremtidsrettet og kollegial». Dette føler Liverpool at vil gli inn i den nye strukturen i klubben med Michael Edwards, Richard Hughes, Julian Ward og Pedro Marques.

Skal få mer ut av spillerstallen

«Arne Slot har fått i oppgave å hjelpe Darwin Nunez og flere av hans lagkamerater med å nå sitt potensial i Liverpool etter at han offisielt ble utnevnt som Jürgen Klopps etterfølger på en treårskontrakt», skriver Paul Joyce i The Times.

Spissen omtales som en type som Arne Slot kan få til å skinne i Liverpool. Det vises igjen til Santiago Gimenez, og hvordan Slot fikk han til å virkelig trives i Feyenoord med 49 mål på 86 kamper.

«Det er fortsatt en sterk tro i Liverpool på at det er mer å hente i troppen og Slots evne til å forbedre spillere, som han beviste under sin tid i Feyenoord og før det i AZ Alkmaar, var en av faktorene som overbeviste klubben om å satse på han som ny hovedtrener.»

Joyce nevner også Ibrahima Konaté og Dominik Szoboszlai som spillere med rom for forbedring.

Dette må Liverpool punge ut for Slot

Kompensasjonen har det ikke vært mye prat om foreløpig. Ifølge The Independent er det snakk om en avtale på £7,7 millioner, mens The Athletic har den rundt £9,4 millioner. Her er det nok en del klausuler.

Partene skal ha blitt enige om summen i april. Det skal være ny rekord for en nederlandsk trener.

«Den 45 år gamle Feyenoord-treneren sikret seg den ettertraktede stillingen som Jürgen Klopps etterfølger etter et kritisk vårmøte med Liverpool-ledelsen i den nederlandske byen Zwolle», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Liverpool-kilder hevder at Slot raskt ble førstevalget til Hughes og Fenway Sports Group-sjef Michael Edwards. Prosessen ble fremskyndet etter at det ble kjent at den tidligere Liverpool-midtbanespilleren og Kop-favoritten Xabi Alonso var ute av spillet, og Hughes og Edwards visste allerede at Alonso ikke var mulig da de ble utnevnt i mars.»

Liverpool har ikke vært dårligere mot «Big Six» siden 2017/18

Liverpool har ikke vært dårligere mot «Big Six» siden 2017/18

Jürgen Klopp vant i sin siste sesong kun to av 10 kamper mot de tradisjonelle topplagene.

Innsikt 20.mai 19:42
Liverpool FC bekrefter ny hovedtrener

Endelig: Liverpool FC bekrefter ny hovedtrener

Arne Slot starter i jobben 1. juni.

Nyheter 20.mai 18:00