Dette var Jürgen Klopps mest brukte spillere

Roberto Firmino topper listen - og seks av elleve spillere er fortsatt i klubben.

Jürgen Klopp benyttet seg av 120 ulike spillere fra totalt 33 nasjoner i løpet av sin tid som Liverpool-manager, og det var brasilianske Roberto Firmino han brukte aller flest ganger. 

Hele 355 kamper fikk Firmino under Klopps ledelse. Brasilianeren var allerede i klubben da Klopp ble ansatt, men hadde bare spilt syv kamper for de røde på det tidspunktet. 

I Klopps mest brukte ellever finner vi flere spillere som var der da han tok over som manager. En som ikke kom før sommeren 2017 var Mohamed Salah, og derfor er det imponerende å se at han er nummer to på listen, med bare seks kamper mindre enn Firmino. Det sier sitt om egypterens evne til å holde seg skadefri og tilgjengelig. Hadde det ikke vært for at det har vært et par Afrikamesterskap midt i sesongen ville Salah ha blitt Klopps mest brukte spiller. 

Men kanskje er det passende nok at det var Firmino som endte opp med å trone øverst på listen. Da Klopp i forrige uke fikk et spørsmål om hva han mente var oppskriften på et vinnerlag, svarte han følgende: 

– Bygg laget rundt Bobby Firmino. 

Seks av elleve er fortsatt i klubben

Det er Transfermarkt som presenterer Klopps mest brukte ellever som Liverpool-manager, og det er hyggelig å se at seks av de elleve fremdeles er i klubben. 

Hele hans mest brukte forsvarsrekke inkludert målvakt er der fortsatt, med Alisson, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk og Andy Robertson. Joel Matip er i nærheten, men de lange skadeavbrekkene har ført til at Gomez står med litt flere kamper. 

På midtbanen er det Fabinho som var nærmest å spille seg inn, men det er den solide trioen Gini Wijnaldum, James Milner og Jordan Henderson som endte opp med flest kamper for Klopp. Wijnaldum var en annen spiller som stort sett alltid var tilgjengelig før han forsvant til PSG sommeren 2021. 

Ser vi på motsatt ende av listen er det mange som bare fikk spille én kamp under ledelse av Klopp. Der finner vi blant andre Jordan Rossiter, Arthur Melo, Layton Stewart og James Norris, i tillegg til unggutter som Lewis Koumas og Trey Nyoni, som vi håper får flere kamper i fremtiden. 

23 ulike spillere var ifølge Liverpools hjemmesider kaptein under Klopps ledelse, og han ga 90 ulike spillere sin Liverpool-debut i løpet av åtte og et halvt år på Anfield.

Kjøpte klubben for 300 millioner pund. Nå er den verdt 14 ganger så mye

Ferske Forbes-tall: Kjøpte klubben for 300 millioner pund. Nå er den verdt 14 ganger så mye

Fenway Sports Group har løftet Liverpool til å bli blant de mest verdifulle fotballklubbene i verden.

Nyheter 23.mai 19:13
Ingen lag kom verre ut av VAR-tabbene enn Liverpool

Ingen lag kom verre ut av VAR-tabbene enn Liverpool

Jürgen Klopps lag fikk flest VAR-tabber i sin disfavør - og ingen motsatt vei.

Nyheter 23.mai 17:13