Får rollen Rodgers nektet å godta for tolv år siden

Arne Slot er Liverpools nye hovedtrener - ikke manager.

Da Liverpool FC mandag endelig kom med bekreftelsen på at Arne Slot blir Jürgen Klopps etterfølger hos de røde, var det verdt å merke seg hvilken arbeidstittel de presenterte nederlenderen med. Nå er det nemlig slutt på å tiden der vi snakker om en manager. I stedet skal Slot innta rollen som hovedtrener for førstelaget - «head coach». 

Slot vil med det ikke bare bli den første nederlenderen til å innta sjefsstolen på Anfield og på kontoret på AXA Training Centre. Han blir også ifølge The Athletic klubbens første hovedtrener gjennom tidene når han slutter seg til en rekke bestående av ikoniske managere - som Bill Shankly, Bob Paisley og Klopp. 

Kanskje er det bare en formalitet. Slot vil utad fremstå som i akkurat den samme stillingen som den Klopp hadde. Han vil ta seg av pressekonferanser og intervjuer før og etter kamp. Han vil ha hovedansvaret på treningsfeltet og på kampdag, og få æren dersom det går bra med førstelaget - eller skylden dersom det går dårlig. 

Men i motsetning til Klopp vil han ikke lenger være den som har mest makt når det kommer til det sportslige i Liverpool FC. I stedet går 45-åringen inn i en ny struktur og et nytt apparat, der Michael Edwards, tidligere sportsdirektør og nå «CEO of football», sitter på toppen. 

Rodgers nektet 

Slot går dermed inn i rollen Brendan Rodgers angivelig nektet å innta da han ble ansatt som manager i Liverpool FC i 2012. Fenway Sports Group skal i utgangspunktet ha ønsket å ha nord-iren som hovedtrener den gang, men Rodgers nektet ifølge The Ahtletics Simon Hughes.

Hughes skriver at «Rodgers' ego og usikkerhet kom i veien for den muligheten», noe som kan vitne om at ikke alle var like imponert over den nåværende Celtic-managerens personlighet. Men Fenway Sports Group var så ivrige etter å ansette den unge og fremadstormende manageren at de lot Rodgers få viljen sin. 

Brendan Rodgers nektet å gå inn som hovedtrener, og han fikk viljen sin av FSG og Tom Werner.

Brendan Rodgers nektet å gå inn som hovedtrener, og han fikk viljen sin av FSG og Tom Werner.

Om Slot har slått seg vrang på samme vis denne gangen kjenner vi ikke til. Det har ikke vært noen antydninger til det. Kanskje har nederlenderen i stedet sett det nye teamet FSG har satt sammen, og følt at han som hovedtrener får utløp for sine beste egenskaper.

– Jeg har fått muligheten til å bli hovedtrener i Premier League, i en av de største klubbene i verden, og det er vanskelig å si nei til, sa han i et avskjedsintervju med Feyenoord denne uken. 

Klopp erstattes av et helt team

Støtteapparatet rundt Slot må forsterkes etter at Pep Lijnders, Vitor Matos, Peter Krawietz, John Achterberg, Jack Robinson, Andreas Kornmayer og Andreas Schlumberger slår følge med Klopp ut dørene. Slot tar med seg sin assistent Sipke Hulshoff og prestasjonssjef Ruben Peeters. 

Over og rundt seg vil han nå få et stort team som sammen skal ta seg av mange av oppgavene Klopp etter hvert fikk ansvar for på egen hånd i Liverpool. 

  • Michael Edwardspå toppen, ansatt i FSG som «CEO of football». Vil ha overordnet ansvar for alt det sportslige både i Liverpool, og i den neste klubben FSG går inn som eiere i. Hvilken klubb det blir vet vi fortsatt ikke. 
  • Julian Ward, ansatt som teknisk direktør i FSG. Får ansvar for spillerutvikling på tvers i FSG - både i Liverpool og i en ny klubb når et oppkjøp etter hvert blir klart. Blant annet med fokus på akademiet, utlånsavdelingen og etableringen av en ny «football inovation»-avdeling i FSG. 
  • Pedro Marques, som «director of football development», ansatt i FSG. Vil ha Ward som sin nærmeste overordnede og jobbe med mye av de samme tingene. 
  • Richard Hughessom sportsdirektør, ansatt i Liverpool FC. Vil ha sportslig ansvar i klubben når det kommer til overganger, kontraktsforhandlinger, støtteapparat og administrasjonen på AXA Training Centre i Kirkby. 
  • David Woodfine, som assisterende sportsdirektør, ansatt i Liverpool FC. Vil bistå Hughes.
  • Arne Slot, hovedtrener i Liverpool FC med ansvar for seniorlaget.

Edwards som CEO of football, den øverste direktøren, som vil ta over mye av det daglige arbeidet som administrerende direktør Billy Hogan til nå har hatt ansvar for. Edwards får med seg Julian Ward som teknisk direktør og Pedro Marques som utviklingsansvarlig. De tre skal også jobbe tett med den neste klubben FSG kjøper. 

Overganger og kontrakter er det sportsdirektør Richard Hughes og hans assistent David Woodfine som vil ha ansvaret for. Samtidig vil de neppe hente noen spillere som Slot ikke ønsker å jobbe med. 

Klopp har gjennom hele våren vært klar på at han etterlater seg en klubb som er i gode hender, og som går en lys fremtid i møte. Med lot ved roret for det sportslige, og med et imponerende team rundt seg, kan mye tyde på at den avtroppende manageren har rett. 

– Nå leser jeg ikke kommentarer. Jeg gjorde det før, og da gikk det inn på meg

– Nå leser jeg ikke kommentarer. Jeg gjorde det før, og da gikk det inn på meg

Darwin Nunez forklarer hvorfor han tok grep på Instagram.

Nyheter 22.mai 16:50
Klopp takker nei til ekspertrolle – skal se kamper som fan

Klopp takker nei til ekspertrolle – skal se kamper som fan

TV-selskapene hadde håpet at Jürgen Klopp ville ta en ekspertrolle i sommerens EM.

Nyheter 22.mai 13:02