Vil fulgte Klopps siste pressekonferanse direkte: Vi trenger ikke late som om det er en vanlig uke, for det er det ikke

Det var duket for en spesiell pressekonferanse på 17. mai.

Følg presseseansen i vår liveoppdatering under, eller i videoen øverst i saken.

Vi oppdaterer fortløpende med det siste fra Jürgen Klopps pressekonferanse 17. mai. 

Klopps ankomst forventes være rundt 11:00 norsk tid.

Tenk det, for siste gang skal Klopp tale til oss før kamp

Velkommen til denne liveoppdateringen fra AXA Training Centre.

Det er snakk om en helt vanlig pressekonferanse i forkant av Premier League-kamp, samtidig som det er en meget spesiell en.

Dette er nok noe Jürgen Klopp egentlig ikke vil savne, en del av jobben, men det må være emosjonelt å sitte her for siste gang.

Mannen «alt» handler om vil være på plass fra rundt 11:00 norsk tid. Vi oppdaterer fortløpende med det siste fra denne spesielle dagen.

Gratulerer med dagen!

I anledning 17. mai sender vi en hilsen til alle røde der ute! Norge og Liverpool har stått sterkt i mange år.

Vi nærmer oss

Kloppen er rett rundt hjørnet, ha kaffekoppen klar! Vi starter straks (det skal sies at Jürgen har vært litt sein til de siste pressekonferansene).

He’s here!

Noen minutter over tida. Siste dans kan begynne. Hold på tårene.

Mest intense uka noen gang

– Den mest intense uka i mitt liv definitivt. Jeg har sagt farvel, til så mange mennesker denne uken. Store øyeblikk allerede. Vi trenger ikke late som om det er en vanlig uke, for det er det ikke.

Avskjedsrunden har pågått en stund

– Jeg er ikke sikker, jeg vet ikke nøyaktig hvor mange skjorter jeg signerte i går, men det var mange.

Dette tar på for tyskeren

Klopp ser en blanding av trøtt, sliten, lykkelig og skuffa ut. Det har nok vært noen intense dager, og kvelder (kanskje netter). Men det kler han å slippe skuldrene litt.

16. mai var det grilling og sosialt

– Å si farvel er aldri hyggelig men å si farvel uten å føle seg trist eller såret, ville bety at det ikke var en god tid.

Lijnders har alt ordnet seg med ny jobb

– Pep og Vitor (Matos) har en lys fremtid. Jeg har alltid sagt at de er utrolige trenere, fantastiske trenere. De var de mest innflytelsesrike trenerne du kan forestille deg at jeg noen gang har hatt, fordi vi sammen skapte en spillestil som jeg virkelig elsket. De er utrolig talentfulle, fulle av energi. Jeg kommer til å følge hvert eneste steg de tar. Jeg tror det er et godt valg for begge parter.

– Et flott valg, de (RB Salzburg) er veldig heldige.

Det samme gjelder for keepertrener Achterberg

– John Achterberg går til Stevie, lykke til med det! Fantastisk trener. Hvis du spør målvaktene opp gjennom årene, så trente han 12 målvakter på én dag. Jeg visste ikke at vi hadde så mange i klubben men han trente dem alle og hundene deres, det var utrolig. Fantastisk.

– Jack Robinson drar også, fantastisk ung keepertrener, fremtiden er lys for han.

Mange avskjeder

– Andreas Kornmayer vil dra, fremtiden er lys for han, CV-en hans er Bayern München og Liverpool FC i de mest suksessrike periodene de kan ha.

– Dr. Andreas Schlumberger kommer til å slutte.

– Det er så mange som vil dra. Men det er normalt, faktisk, de slutter ikke fordi jeg går eller noe sånt. Det er en ny start og det er bra og hvis du vil være en del av fotballbransjen, må du være klar til å flytte mye for vanligvis får du sparken etter et halvt år eller et år, sånne ting. Du går videre til neste, neste, neste og det er alltid en opplevelse.

Veteranene Matip og Thiago bekreftet avskjed i dag

– Thiago og Joel var på kontoret mitt denne uka. Har du noen gang sett en bedre gratisovergang enn Joel Matip? Latterlig morsom og herlig mann. Han må ta en avgjørelse om han ønsker å spille videre. 

– Jeg ville ha elsket å se Thiagos karriere uten skader. En av de beste jeg noen gang så. Kontroll over alt på banen. 

Nylig ble det fremmet forslag om å avskaffe VAR

– Jeg tror de stemmer om hvordan VAR blir anvendt fordi det er definitivt ikke riktig. Disse folka er ikke kapable til å bruke det riktig. VAR er ikke problemet.

– Jeg ville stemt for å skrote VAR den måten det er i dag.

Det er én kamp som gjenstår

– Hør, det er en stor utfordring å sitte her og late som.

– Jeg aner ikke hvordan lagmøtet blir. Jeg tror dokumentarfolkene er der, jeg er ikke sikker, sannsynligvis. De spurte meg om de kunne være med på det siste lagmøtet, som ingen noen gang har gjort. Jeg sa nei for jeg har ingen anelse om hvordan det blir, kanskje Virg holder det for noen som virkelig brenner må gjøre det. Kan jeg være i fyr og flamme? Sannsynligvis ja, jeg tror det, men jeg vet ikke akkurat nå.

– Men det kommer til å bli veldig rart. Og nå snakker vi om Wolves-kampen, ja, jeg vil at vi skal spille topp, topp fotball, folk kommer for det, men du trenger en atmosfære for det. Under kampen hadde det vært kult om det ikke var en avskjedsatmosfære men en skikkelig fotballatmosfære.

Wolves er sterke

– Det er en sterk motstander, de har spilt en sensasjonell sesong, de var det mest uheldige laget jeg noen gang har sett med VAR-avgjørelsene mot.

– Vi hadde noen merkelige avgjørelser men de er mestere i det, utrolig. Nå i det siste har ikke resultatene vært helt som de hadde forventet, spesielt med den fotballen de har spilt tidligere. Men de kommer til å være sterke, de ønsker å avslutte på et høyt nivå, så vi må være sterke. Vi må forberede oss så godt og normalt som mulig.

Har selv satt fotballen i skyggen

– Jeg tror aldri jeg har vært den som har forstyrret det gode spillet men i dette øyeblikket er jeg nok den som har gjort det, og jeg er lei for det.

– Men å stå der og late som om det er en helt vanlig kamp, ingen ville trodd meg om jeg sa det. Det er en utfordring av andre grunner denne gangen og jeg håper at vi alle sammen kan levere en virkelig god prestasjon på banen, jeg tror vi alle fortjener det og det er mye lettere å feire etterpå hvis du har sett en god kamp først.

– Jeg kan ikke garantere det nå men jeg skal prøve så hardt jeg kan.

Ligacupen 2024 favoritten

– Det var min favorittfinale av de vi noen gang spilte.

– Vi vet hvordan folk ser på Carabao men i det øyeblikket føltes det helt enestående. Det viste alt det denne klubben handler om.

– Jeg elsket å se ungguttas øyne. Og de andre, Virgil, kaptein, første trofé.

– En fantastisk kveld, jeg vil aldri glemme.

Manchester City-kampen et høydepunkt

– Den beste fotballen vi spilte var mot Man City dette året. Vi kontrollerte dem aldri som vi gjorde den dagen. 

And there’s always Barcelona

– Mest spektakulær, Barcelona. Beste mål, Alisson Becker. Beste målgivende, Trent Alexander-Arnold. Beste redning Alisson Becker mot Napoli. Ønsker du beste innlegg? Beste hælmål, Sadio Mané.

Skulle han vunnet mer med Liverpool?

– Jeg vet vi kunne ha vunnet mer men jeg kan ikke endre det. Vi kunne ha vunnet mindre også. Å ikke bli mestre med et poengs margin er ingen stor erfaring men det er erfaring.

– Vi kunne ha vunnet flere Champions League. Å være i tre finaler er en enestående bragd. Det er en god sjanse for at du taper finalen, det er sånn det er.

– Kunne noen andre ha gjort det bedre? Mulig. Men ikke meg, og det lever jeg greit med. Jeg vil bli bedømt av folket og storparten av dem synes det er greit.

Liverpool har hatt stor innvirking på livet hans

– Det vil bli hardt å si farvel. Jeg elsket alt ved dette stedet. Jeg tar minner med meg, fantastiske minner. Vennskap for alltid.

– Ingenting er perfekt disse dager, men majoriteten av menneskene i denne byen er så nære som du kommer.

«With great power comes great responsibility»

– Det er herlig å vite at jeg tilbrakte en stor tid av livet mitt her. Jeg har nøkkelen til byen. For meg, det føles som et ansvar. Hvis byen trenger meg, er jeg her.

Om forholdet til supporterne

– Jeg prøver å forklare hvorfor folket liker meg sånn. Jeg forstår det ikke helt. 

– E-poster, brev, hvis jeg svarer dem alle er jeg her til 2028.

– LFCTV fikk meg til å lese brev i går. Etter et av dem, brøt jeg ut i tårer. Fotball endrer liv og jeg vet det. 

– Fortsett å gjør det for den neste treneren og dere vil føle det på samme måte.

Jürgen, takk

«I'm so Glad (That Jürgen is a Red)». Nå har Klopp left the building. Det er bare å stålsette seg for en berg-og-dal-bane med emosjoner på søndag. Ses. God 17. mai og YNWA.